Zatte bromfietser springt in sloot

Een 23-jarige bromfietser uit het Friese Balk is afgelopen nacht in de sloot gesprongen. Hij liep bewust een nat pak op, want hij hoopte zo aan de politie te ontsnappen.

Even na het middernachtelijk uur reed de jongeman op zijn bromfiets, maar wist toen ternauwernood een botsing met een tegemoetkomende auto te voorkomen. Zonder helm en licht reed de brommer verder door de donkere nacht. Dit trok de aandacht van een paar agenten die de achtervolging inzetten.

De agenten probeerden de bromfietser tot stoppen te manen, maar die weigerde dit en reed door. Om erger te voorkomen, zette de politie de zwaailampen aan. Ze hoopten zo andere weggebruikers af te remmen, en zo de schade te beperken.

Plotsklaps sloeg de jongeman af en verschanste zich achter een bestelauto. Toen hij in de gaten kreeg dat hij alsnog was ontdekt, maakte hij zich uit de voeten en sprong in een sloot. Hier werd de natte bromfietser opgewacht door agenten.

Eenmaal op het politiebureau van Balk, bleek de Fries ruim vier keer zoveel te hebben gedronken als toegestaan. Het rijbewijs van de jongeman is ingevorderd.