Formule 1: Uitslag GP van Frankrijk

Icoon Formule 1Kimi Rńikk÷nen heeft de Grand Prix van Frankrijk op zijn naam geschreven. Felipe Massa eindigde als tweede, gevolgd door Lewis Hamilton en Robert Kubica. Nick Heidfeld maakt de top vijf compleet.

Bij het starten van de auto’s op de grid wil de motor van Adrian Sutil niet starten. Hij rent naar de pitstraat om van start te gaan in de reserve-auto. Bij de start weet Kimi Rńikk÷nen Lewis Hamilton in te halen. In de eerste bocht tikt Anthony Davidson tegen Vitantonio Liuzzi aan, waardoor de Italiaan uitvalt. In de hairpin wordt Heikki Kovalainen in een spin geduwd door Jarno Trulli. Na de eerste ronde komen Trulli, Davidson en Kovalainen binnen. Alleen de laatstgenoemde verlaat de pits weer, de andere twee stappen uit.

Fernando Alonso, die inmiddels is opgeklommen tot de zevende plaats, vecht met Nick Heidfeld om de zesde plek. Hij doet een groot aantal pogingen, maar hij komt er niet voorbij. In ronde zestien komen zowel Hamilton als Alonso binnen voor een pitstop. De Brit valt terug naar plek zeven, de Spanjaard komt terug op twee plaatsen achter hem. Drie ronden later komt Massa binnen. Hij verliest alleen een plek aan zijn teamgenoot, en komt terug op plaats twee. Ook Sato, Fisichella en Kubica komen binnen.

Een ronde later maakt Rosberg zijn eerste stop. In ronde 22 komt Rńikk÷nen, op dat moment de leider, binnen voor zijn pitstop. In ronde 29 maken Sutil en Albers in dezelfde ronde een pitstop, waardoor Albers even moet wachten. De Nederlander rijdt echter weg terwijl de tankslang nog in zijn auto zit. Hij trekt de complete slang mee, die losgaat bij de tankinstallatie. Hij rijdt er mee de pitstraat uit, en zet de auto daar stil.

In ronde 36 komt Hamilton binnen voor zijn pitstop, en gaat opnieuw weg op harde banden, het soort waar hij de hele race al mee rijdt. Alonso komt een ronde later binnen; hij gaat wel naar zachte banden. Met nog 27 ronden te gaan komt Massa binnen voor zijn stop, waarin hij wisselt naar de zachte banden. Twee ronden later komt Rńikk÷nen binnen, en hij behoudt de leiding in de wedstrijd.
-
Meer (auto)sportnieuws lees je op FOK!sport!
Submitter:  Bron: FOK!sport