'Jihad Mickey' als martelaar gestorven

Icoon TelevisieDe Palestijnse kindervriend Farfour (Vlinder), een sterk op Walt Disney's Mickey Mouse gelijkende figuur, is de martelaarsdood gestorven. De afgelopen tijd leverde Farfour in een Palestijns kinderprogramma strijd tegen de joodse bezetters van Palestina. Ook keerde het figuurtje zich tegen de Verenigde Staten en riep het programma op tot de islamitische wereldheerschappij.

In de laatste aflevering zagen de kinderen hoe Farfour werd doodgeslagen door een IsraŽlische ambtenaar, gespeeld door een Palestijnse acteur, die zijn land wilde pikken. ''Farfour is de martelaarsdood gestorven toen hij zijn land probeerde te verdedigen. Hij is gedood door kindermoordenaars'', zei co-presentatrice Sara.

Het kinderprogramma werd uitgezonden door al-Aqsa, de televisiezender van de radicale Palestijnse organisatie Hamas. De propagandashow voor kinderen zou volgens de Palestijnse minister van Informatie Mustafa Barghouti al in mei van de buis worden gehaald, maar daar bleek niets van waar te zijn
Met dank aan RadioSlut voor de submit.