FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 16 januari 2007

Minister wil onderzoek gewelddadige games

GamesJustitie-minister Ernst Hirsch Ballin (CDA) wil onderzoeken of de kijkwijzer voor gewelddadige games goed werkt. De minister heeft aanwijzigen dat het systeem van de branche zelf niet altijd goed functioneert.

Niet alle gamesfabrikanten en videotheken werken altijd even goed mee, zei de minister dinsdag bij een EU-vergadering.

Verbod
''Uitkomst kan mogelijk zijn dat we de meest gewelddadige games gaan verbieden'', zo blikte de minister vooruit. Daarbij speelt een rol dat enkele andere EU-landen, zoals Duitsland, al een verbod hebben op extreem gewelddadige games. De afstemming tussen EU-landen is voor Hirsch Ballin ook een argument.

Bij de EU-vergadering liet de Duitse minister van Justitie een video zien van een extreem gewelddadig spel dat in Duitsland is verboden, maar in buurlanden is toegestaan. In Noord-Duitsland verwondde een 18-jarige gameverslaafde student in november elf mensen en pleegde daarna zelfmoord.

Aanleiding voor de EU-discussie was een brief van Europees Commissaris Franco Frattini (Justitie). Hij had het spel The Rule of Rose gezien en was geschokt door het psychische en fysieke geweld tegen een jong meisje in het spelletje. Frattini meent dat gewelddadige spelletjes het echte geweld aanwakkeren.

Frattini zei dinsdag te streven naar een Europese kijkwijzer. Hij heeft daarvoor een gesprek gepland met de brancheverenigingen.

-
Zie voor meer gamenieuws FOK!games.

[Upd]Hersi en Aissati naar Twente

FC Twente heeft zich versterkt met Youssouf Hersi. De 24-jarige middenvelder komt na dit seizoen transfervrij over van Vitesse en zal een contract tekenen voor drie seizoenen.

FC Twente hoopt vanavond ook Ismail Aissati als aanwinst per direct te kunnen presenteren. PSV en FC Twente werken momenteel aan de laatste details van de huurovereenkomst voor de duur van een half jaar. Eerder waren de Tukkers ook al volop in de markt voor Aissati, maar wilde toen per se een huurperiode van anderhalf jaar en dat was onbespreekbaar voor PSV.

Update

FC Twente kan de tweede seizoenshelft beschikken over Ismail Aissati. De 18-jarige middenvelder komt definitief op huurbasis over van PSV.

Burkini succes op Australische stranden

Moslimvrouwen die geen bloot willen tonen maar toch op het strand en in de zee willen vertoeven, schaffen in Australië steeds vaker een zogenoemde burkini aan. Deze samentrekking van de woorden bikini en burka, lijkt nog het meest op een duikerspak met capuchon. De stof is waterafstotend dus er kan ook mee worden gezwommen

Om de vrouwelijke vormen te verhullen bevat de burkini rond de borsten en billen bovendien een wijdvallende extra laag stof. Modegevoelige moslima's kunnen kiezen uit verschillende soorten en kleuren.

Sinds de introductie zijn in Australië ruim 9.000 burkini's over de toonbank gegaan. ''Ik woon hier al mijn hele leven en als echte Australische ga ik vaak naar het strand. Met deze burkini kan ik eindelijk zwemmen en me tegelijk aan mijn geloofsvoorschriften houden,'' aldus een enthousiast Australische moslima.

Volgens ontwerpster Aheda Zanetti is de burkini niet alleen bedoeld voor moslimvrouwen, maar voor een ieder ''die zich goed tegen zand, het zoute zeewater en de in Australië zo gevreesde zonnestralen wil beschermen.''


Opzetstukjes voor je wiimote

Als je fantasie te beperkt was om van de wiimote een tennisracket of baseball knuppel te maken heeft het Japanse Miyavix nu de oplossing. Dit in accessoires gespecialiseerde bedrijf brengt binnenkort een pakket op de markt waarmee je die saaie rechthoekige afstandsbediening zo kunt omtoveren in een tennisracket, golfclub of baseball knuppel.

Of het een baanbrekend succes gaat worden is de vraag, aangezien je wel elke keer het accessoire van de wiimote af moet halen als je de menu's wilt bedienen.
De spannende opzetstukjes zullen in Japan 2780 yen (ongeveer € 18,-) gaan kosten en zullen hier alleen bij importeurs te krijgen zijn.




Ziet dat er niet sexy uit?

De Sims op je laptop: Levensverhalen

Electronic Arts werkt aan een speciale editie van de Sims, voor laptops. Er wordt een nieuw speltype geïntroduceerd: "Verhaal". Hierin leid je een Sim door een verhaallijn om bepaalde doelen te halen, maar je kunt ook zelf verhalen maken in 'Vrij spelen'. Tijdens het spelen kun je nog gewoon blijven mailen en chatten omdat de Sims in een eigen venster draait.

Er komen tenminste drie delen uit, de eerste heet Levensverhalen en zal begin februari in de winkels liggen. In de winter volgt Dierenverhalen en voor volgend jaar zomer staat Eilandverhalen gepland.

In de twee verhalen van Levensverhalen speel je met Manon, die terugkeert naar huis om een nieuw leven te beginnen; en met Vincent, een nerd op het liefdespad.

Er zijn alvast 15 screenshots vrijgegeven van Levensverhalen, en die vind je hieronder. Het spel bevat handige sneltoetsen en als je de laptop dichtklapt springt het automatisch op pauze zodat je zowel thuis als onderweg kan spelen.









Recordaantal orders opvolger Monster Hunter Freedom

De Capcom game Monster Hunter Freedom 2, in Japan bekend onder de titel Monster Hunter Portable 2nd, komt pas 22 februari in Japan uit en heeft nu al een record op zijn naam staan. Een bekende blog voor detailhandelaren wist te melden dat het orderaantal van Japanse winkeliers op bijna 500.000 units staat. Dit aantal is ongekend aangezien maar twee andere PSP titels boven de 150.000 orders uit kwamen.

Dit aantal kwam niet geheel als een verrassing. De voorganger van het spel was een enorme hit in het land van de rijzende zon en ging daar in totaal maar liefst 850.000 keer over de toonbank.


Monster Hunter deeltje één, wat meer dan 850.000 keer in Japan over de toonbank ging.

Zo te zien zal de PSP na Metal Gear Solid Portable Ops een nieuwe verkoopknaller krijgen. Liefhebbers buiten Japan moeten nog even wachten, de releasedata voor deze regionen zijn nog niet bekend gemaakt.

Leedvermaak

Leedvermaak is goed, zeker als het iemand anders gebeurt kunnen de meeste van ons er wel de humor van inzien, wat dat betreft zijn we allemaal Tien kijkers en zitten klaar om de funniest homevideo's te bekijken.

Dus om iedereen eens lekker te laten lachen is het tijd voor een compilatiefilmpje over mensen die zich op de een of andere manier pijn doen of die iets doms overkomt.

Voorzitter Real Madrid haalt hard uit

De voorzitter van Real Madrid, Ramon Calderon, heeft keihard uitgehaald naar spelers en fans van Real Madrid. Calderon hield een speech voor studenten van de Villanueva University, wat tevens op een nationaal radiostation te horen was.


Calderon zei dat David Beckham naar Los Angeles vertrekt om daar vooral een filmster te worden. "Geen enkele technische staf in de wereld wilde hem nog hebben, alleen die van Los Angeles Galaxy. In de selectie heerst ijdelheid en egoïsme. Ze denken allemaal dat ze supersterren zijn. Spelers van Real Madrid hoeven nooit voor iets te betalen. Jullie studenten hebben een opleiding en opvoeding, iets dat de spelers in zijn algemeenheid niet bezitten", aldus Calderon.

Dr. Oetker overleden

Icoon BuitenlandsPuddingmaker Rudolf-August Utker is dood. In Nederland is hij beter bekend als Dr. Oetker. Hij was één van de succesvolste ondernemers van het na-oorlogse Duitsland. Oetker was de kleinzoon van een apotheker die het kant-en-klare bakpoeder uitvond. In veertig jaar bouwde hij zijn familiebedrijf uit tot een miljardenonderneming.

Oetker investeerde in levensmiddelen, maar ook in hotels, banken en brouwerijen. Het leverde hem naar schatting ruim acht miljard euro op. De familie Oetker is een van de rijkste families van Duitsland en staat 61e op de Forbes-ranglijst van honderd rijkste families ter wereld.

Het geheim van Dr. Oetker: altijd zuinig zijn. Oetker junior is 90 jaar geworden.

Instructeur geeft rijles zonder papieren

Icoon FileDe politie heeft gisteren een 61-jarige Amsterdamse rijinstructeur van de weg gehaald die zonder een geldig instructeurbewijs lesgaf.

De man zat samen met een leerlinge in de leswagen. De verkeerspolitie haalde de zogenaamde instructeur van de weg, omdat de auto een gevaarlijke manoeuvre uithaalde. Nabij knooppunt Holendrecht werd een bocht genomen met een behoorlijke snelheid.

De politie vermoedt dat daarop aan het stuur werd gerukt. De instructeur kwam er vanaf met een boete. Het is niet bekend of hij en zijn leerlinge naar huis moesten lopen.

Sauerbreij negende op WK snowboard

Nederlander Nicolien Sauerbreij is tijdens het WK snowboard parallel als negende geëindigd. De 27-jarige Sauerbreij verloor in de achtste finale van de Russische Svetlana Boldivoka. Het goud was voor de Russische Jekaterina Toedigestsjeva, ze bleef in de finale de Duitse Amelie Kober voor.

Het was de beste prestatie ooit van Sauerbreij. Tijdens de Olympische Winterspelen in Turijn plaatste ze zich nog bij de laatste 16, maar viel toen in de tweede run.

RSI-klachten studenten door computergebruik

Icoon GezondheidOngeveer 70 procent van de studenten die een mbo-, hbo- of universitaire opleiding volgen heeft wel eens RSI-achtige klachten. Dat staat in een rapport van de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Minister De Geus (Sociale Zaken) stuurde het donderdag naar de Tweede Kamer. RSI is een verzamelterm voor aandoeningen aan nek, schouder, arm en hand.

Op mbo's, hbo's en universiteiten komen RSI-achtige klachten het meest voor. Deze leerlingen en studenten brengen dagelijks bijna 4,5 uur door achter de computer; 1,5 uur voor de studie en drie uur om te chatten, internetten en het spelen van spelletjes. Op basisscholen en in het voortgezet onderwijs hebben leerlingen weinig rsi-achtige klachten. Ze zitten minder achter het scherm.

Ruim 50 procent van hbo-studenten en academici geeft ook aan druk te ervaren vanwege het werk voor de studie. In het MBO ligt dat op 39 procent. In het basisonderwijs heeft 15 procent van de leerlingen daar last van en in het voortgezet onderwijs 18 procent.

Flitspaal neergehaald met slijpschijf

Icoon OpmerkelijkEen waarschijnlijk boze Belg heeft in Lanaken een flitspaal neergehaald met een slijpschijf en hem vervolgens laten vallen. Het incident gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag.

Regelmatig gaan Belgische flitspalen omver, maar het is de eerste keer dat het gebeurt met een slijpschijf. De politie onderzoekt de zaak, maar de dader is spoorloos. Wel vermoedt de politie dat een boze autobestuurder achter de vernieling zit.


Taakstraf voor Naomi Campbell

Icoon ShowbizzSupermodel Naomi Campbell is schuldig bevonden aan mishandeling. Een rechter in New York heeft haar een taakstraf en een boete van 363 dollar (280 euro) opgelegd. Daarnaast moet het Britse model een cursus volgen waarin ze leert zichzelf te beheersen.

Tijdens de rechtszaak gaf Campbell toe dat zij een mobiele telefoon tegen het hoofd van haar huishoudster had gegooid. De wond moest met vier hechtingen worden gedicht. Aanleiding voor de ruzie was een dispuut over een spijkerbroek.

Naomi Campbell heet opvliegend van aard te zijn. In 2003 werd zij door een voormalig administratief medewerkster aangeklaagd, omdat zij twee jaar eerder van Campbell een telefoon naar haar hoofd geslingerd zou hebben gekregen. In 1998 zou ze tijdens filmopnames in Canada een andere medewerkster geslagen hebben. Campbell is ook verslaafd geweest aan cocaïne, en probeerde een aantal jaren geleden daarvan af te kicken.


Naomi Campbell

Beveiligers beschoten vanuit auto

Icoon MisdaadTwee medewerkers van een beveiligingsbedrijf zijn in het Limburgse Brunssum beschoten. Het incident gebeurde toen ze een ronde maakten door het bedrijf aan de Boschstraat. De bewakers bleven ongedeerd.

De beveiligingsmensen zagen uit de richting van het bos een zwarte Volkswagen Golf aan komen rijden. De bestuurder van de wagen doofde zijn lichten. De bewakers en de automobilist schenen met zaklampen naar elkaar. Vervolgens werd er vanuit de wagen twee keer geschoten, waarna de auto wegreed. De daders zijn spoorloos. Naar de reden van de schietpartij tast de politie in het duister.

Vrouw strijkt 44 jaar met dezelfde strijkbout

Icoon OpmerkelijkEen Britse vrouw gebruikt al 44 jaar hetzelfde strijkijzer. Grill Critchette kreeg de strijkbout in 1963 van haar man als huwelijkscadeau en sindsdien heeft ze nooit meer een ander gebruikt.

"Ik ben altijd voorzichtig met mijn spullen, misschien is dat de reden waarom er nog veel werkt na al die jaren", zei Critchett. De Britse ziet niet in waarom ze nieuwe spullen zou kopen als de oude nog werken. De vrouw strijkt ook steeds op dezelfde strijkplank die ze veertig jaar geleden kocht.

Planespotting

Na treinen in Google Maps nu vliegtuigen in Google Earth! Handig voor de vliegtuigspotters onder ons!

Het Platform Vlieghinder Regio Castricum (PVRC) en Geluidsnet.nl hebben gezamenlijk een systeem ontwikkeld waarmee vliegverkeer in real-time getoond wordt, waarbij ook te zien is hoeveel geluid, dat gemeten wordt door een geluidsemetpuntennetwerk, de vliegtuigen op de grond veroorzaken. De gegevens kunnen zowel met Google Earth als met een gewone webbrowser worden bekeken:
Google Earth en Webbrowser

Nu dus na Trainspotting, planespotting!

Justitieel onderzoek naar Israëlische premier Olmert

Icoon JustitieDe Israëlische justitie opent een onderzoek naar de rol die premier Ehud Olmert heeft gespeeld bij de privatisering van een bank in 2005. Olmert wordt ervan beticht twee bevriende zakenlieden te hebben bevoordeeld.

Olmert was in 2005 minister van Financiën. Hij is ook al in verband gebracht met malversaties bij de particuliere verkoop van onroerend goed. In deze zaak is net als in de kwestie rond de privatisering van de Bank Leumi vooralsnog geen formele aanklacht opgesteld tegen de premier, die in beide zaken schuld ontkent.


Ehud olmert

Frankrijk en GB wilden één worden

Icoon BuitenlandsIn de jaren 50 van de vorige eeuw heeft Frankrijk verschillende pogingen ondernomen om één te worden met Groot-Brittannië. Ook de Britten hadden wel oren naar dit plan. Dat meldde de BBC maandag uit regeringsdocumenten die lange tijd geheim waren.

In september 1956 had de toenmalige Franse premier Guy Mollet een ontmoeting met zijn Britse ambtsgenoot Anthony Eden. Frankrijk had toen net het Suezkanaal afgestaan aan Egypte en vocht bovendien met Algerijnen, die geen Franse overheersing wilden. Mollet wilde de ontmanteling van de koloniën tegengaan, en zocht de hulp van de Britten.

Eden wees het voorstel om samen één superstaat te worden resoluut van de hand. Tijdens een ontmoeting in Parijs vroeg Mollet daarop of Frankrijk mocht toetreden tot het Britse Gemenebest. Daar had de Britse premier wel interesse voor, maar zijn kabinet vond het plan 'monsterlijk'.

Met dank aan zipzap voor de submit.

Hells Angels ontkennen criminele club te zijn

De Hells Angels van het zogeheten chapter Northcoast hebben voor de rechtbank in Leeuwarden dinsdag benadrukt dat ze geen criminele club vormen. Daar is ook geen bewijs voor, benadrukte hun advocaat G. Kaaij.

''Ze keuren crimineel gedrag niet goed, ze nemen er nadrukkelijk afstand van. Daarom kan deze afdeling van de Hells Angels ook niet worden verboden en ontbonden'', meende de raadsman.

De rechtbank in Leeuwarden behandelde dinsdag voor de eerste keer een verzoek van het Openbaar Ministerie om een chapter van de Hells Angels in Nederland te verbieden.

Justitie diende in november bij zes rechtbanken verzoeken in om alle afdelingen van de motorclub in ons land te verbieden en ontbinden. De Nederlandse Hells Angels hebben zeven afdelingen: Amsterdam, Haarlem, Alkmaar, IJmuiden (Westport), Rotterdam, Harlingen (Northcoast) en Kampen.

Inbreuk op de grondrechten
Volgens Kaaij zou een verbod van Northcoast een grote inbreuk op de grondrechten van zijn cliënten maken. ''Een verbod van een club kan slechts in zeer uitzonderlijke gevallen'', meent de advocaat. Deze zaak is dat zeker niet, stelde de raadsman.

Kaaij kwalificeerde de beschuldigingen van het OM dat ook de Hells Angels uit Harlingen zich schuldig maken aan afpersingen en wapen- en drugshandel, als ''kwalijke suggesties''. Volgens hem moeten die verdenkingen eerst worden bewezen en is het twijfelachtig of dit lukt. De voortekenen voor het OM zijn in zijn ogen niet goed.

Vrijgelaten
De advocaat verwees fijntjes naar de eerdere beslissing van rechters om alle Hells Angels uit hun voorarrest vrij te laten. ''Zij vonden onder meer dat er onvoldoende bewijs was om ze op basis van de verdenking van de vorming van een criminele organisatie vast te houden. De officier van justitie had dan ook met deze procedure moeten wachten tot na de strafzaken tegen de Hells Angels'', vindt de raadsman.

Aanklager Gert Oldekamp meent dat daar geen tijd voor is, omdat de strafzaken tegen leden van de Hells Angels nog heel veel tijd in beslag gaan nemen. Hun criminele gedragingen berokkenen volgens hem nu al grote schade aan de samenleving. ''We kunnen daarom niet eerst wachten op een definitieve veroordeling. De Hells Angels maken zich op grote schaal schuldig aan ernstige strafbare feiten'', concludeerde hij. ''Crimineel gedrag is voor de Hells Angels 'a way of life'. Alle leden van de afdeling Harlingen hebben een strafblad.''

De rechtbank in Leeuwarden beslist over ongeveer zes weken over het lot van Northcoast.

Deisler stopt per direct met voetbal

Sebastian Deisler, speler van Bayern München, hangt zijn voetbalschoenen met onmiddelijke ingang aan de wilgen. De Duitser ondervindt teveel hinder van zijn knie, waardoor het voor hem onmogelijk wordt om in de Bundesliga te spelen. De speler maakte het bericht dinsdag wereldkundig.

"Dit is een heel moeilijke beslissing", was de toelichting van Deisler. "Maar ik kan dingen niet half doen. Daar schiet niemand iets mee op" Tot nu toe werd de middenvelder al vijf keer aan het gewricht geopereerd. Dit is ook de reden waarom de Duitser afgelopen zomer, tijdens het wereldkampioenschap voetbal, geen acté de presence kon geven.

'Ronaldo niet naar AC Milan'

Alles wijst er op dat Ronaldo niet meer in de belangstelling van AC Milan staat. Dit liet de Italiaanse club op hun website weten. Vorige week maakte de president van de ploeg, Adriano Galliani, bekend dat ze de Braziliaan aan wilde trekken. Volgens hem zou dit wel de nodige moeite opleveren.

"Het hang veel factoren af. Als de mogelijkheid er is, zullen we zeker toehappen. Ronaldo is een geweldige speler, maar ik geef een overgang maar 2 procent kans", aldus Galliani.

Ook Juventus en Al Ittihad uit Saoedi-Arabië zouden hengelen naar de diensten van Ronaldo. Bovendien gaan er geruchten dat de aanvaller Real Madrid zal verruilen voor een club uit de Major League Soccer. Eerder deze week werd al bekend dat David Beckham ook naar Amerika vertrekt.

Dit seizoen kwam Ronaldo pas drie keer in actie en maakte hij pas één treffer. De kans is overigens groot dat de Braziliaanse speler de komende tijd op de reservebank door zal brengen. Fabio Capello, trainer van De Koninklijke, heeft laten weten dat hij graag met zeven spelers, welke jonger dan 25 jaar zijn, in de basis wil beginnen.

'Link tussen mens en Neanderthaler ontdekt'

Icoon WetenschapEr is mogelijk een link ontdekt tussen de moderne mens (homo sapiens) en de Neanderthaler, door de vondst van een duizenden jaren oude schedel in een Roemeense grot. Deze schedel vertoont zowel menselijke trekken als die van een Neanderthaler. Men vermoedt dat hij in ieder geval 35 duizend jaar oud is.

Wetenschappers ondervonden dat de schedel dezelfde verhoudingen heeft als een normaal menselijk hoofd, ook had hij niet de kenmerkende lage wenkbrauwen van een Neanderthaler. Maar er zijn duidelijke verschillen, zoals een plat gezicht, een groot bot achter het oor en uitzonderlijk grote kiezen, die typerend zijn voor de uitgestorven oermens.

Eén van de wetenschappers zegt dat zulke verschillen belangrijke vragen doen oprijzen over de evolutionaire geschiedenis van de moderne mens. Het zou een geval kunnen zijn waarin oeroude trekjes terug zijn gekomen, maar het zou net zo goed kunnen betekenen dat er destijds een menging onder de soorten plaatsvond. De sceptici vinden het waarschijnlijker dat de moderne wetenschap simpelweg nog niet genoeg weet over de diversiteit van de vroege moderne mens om een goed oordeel te vellen.


De desbetreffende schedel

Trein ontspoord in de Verenigde Staten

Icoon BuitenlandsIn de Verenigde Staten is dinsdagochtend een trein ontspoord, met als gevolg een grote brand. Het gaat om een trein van transportbedrijf CSX. Een gedeelte van een nabijgelegen snelweg werd afgesloten. Het incident vond plaats ten zuiden van Louisville in de staat Kentucky.

Een van de goederen die de trein vervoerde was butadieen, een licht ontvlambare stof die gebruikt wordt bij de productie van rubber. Er stonden meerdere tankwagens op of naast de spoorrails. Volgens de politie gaf de treinmachinist aan dat de goederen die in brand stonden, dampen afgaven die bij inademing gevaar voor de gezondheid kunnen opleveren. Volgens de machinist is de evacuatie in volle gang.

Voor een filmpje kun je hier klikken.

Album van de dag: Gnarls Barkley

In tegenstelling dan wat ik dacht, is Gnarls Barkley geen persoon, maar een muziekgroep, bestaande uit Brian Burton en Thomas Calloway. Ze werden eind 2006 bekend door de hits Crazy en Smiley Faces. De muziek is een mengeling van soul en hip-hop. St. Elsewhere is hun eerste album en is vandaag de AVDD.
Klik hier voor een voorproefje.

1. Crazy
2. Gone Daddy Gone
3. Smiley Faces
4. Go-Go Gadget Gospel
5. Gone Daddy Gone (Live T4 Performance)
6. Who Cares ? (Live T4 Performance)
7. The Boogie Monster (Live T4 Performance)
8. Smiley Faces (Live T4 Performance)
9. Crazy (Live T4 Performance)
10. Crazy (BBC Top Of The Pops Live Version)
11. Gone Daddy Gone/I Just Want To Make Love To You

Gnarls Barkley - St. Elsewhere (2006).rar

Veel luisterplezier!

Motorstorm het resultaat van 5 jaar beperkende licentie

De lezers van EDGE magazine mochten vragen insturen voor Evolution Studios om alles te weten te komen wat er te weten valt over Motorstorm. Één van de vragen was of de heren ontwikkelaars hun inspiratie bij Burnout vandaan gehaald hadden. Het antwoord van Simon Benson was als volgt:
It mainly comes from not being allowed to do it for the last five years due to the WRC license restrictions – we built up a lot of desire to smash vehicles together and watch them shatter, run over people and burn things – all of which makes MotorStorm the crash-fest that it is today. Thank god we’ve been able to get that out of our systems.

Daarnaast komt in het interview terug dat er geen splitscreen multiplayer zal zijn, de online mode voicechat zal ondersteunen, en dat de heren de rumble-feature niet missen.

Overigens zal de post-release support van de game behoorlijk goed zijn. Mochten fans een feature missen, en is de vraag hiervoor hoog genoeg, dan zal dit door middel van het Sony Online Netwerk erin gepatched kunnen worden. Een voorbeeld hiervan is de online mode voor de Japanse versie, die door middel van een patch geïmplementeerd zal worden.

De keuze om Motorstorm zonder online gameplay in Japan te lanceren was er één op grond van adviezen van de externe producent in Japan, Yasuhiro. Japanners zijn veel meer gewend om naderhand content te krijgen dan westerlingen. Bovendien hechten Japanse gamers veel minder waarde aan online gaming dan de Westerse gamer.

Op de vraag of het niet verleidelijk is om ongecomprimeerde bestanden te gebruiken door de hoeveelheid ruimte die Blu-Ray biedt, waren de geïnterviewden kort. Gecomprimeerde bestanden zijn sneller te laden en te decomprimeren dan dat ongecomprimeerde bestanden geladen kunnen worden. De ruimte van Blu-Ray hebben ze verder benut om de "Extra's"-tak van het menu te vullen.

Seksuele voorlichting met eigen lichaam

Icoon Not Safe For Work (NSFW)In Nederland is men zich gewoon de seksuele voorlichting slechts oraal aan een kind door te geven. Een Chinese moeder vond dat kennelijk niet toereikend genoeg, want haar zoon kreeg een live demonstratie van alles wat je maar moet weten over het vrouwenlichaam.

Toen mevrouw Zhang vorige week een afspraak bij de gynaecoloog had, schroomde ze niet haar veertienjarige zoon mee te nemen. Die heeft het hele gebeuren mogen aanschouwen, terwijl zij hem de ins en outs van het sekswezen vertelde. Ondanks haar beste bedoelingen kreeg ze aardig wat weerstand van dokters en ouders, die veel betere methodes zouden kennen.

Digital Devil Saga 2 komt in Special Edition

Het vervolg op Shin Megami Tensei: Digital Devil Saga, logischerwijs Shin Megami Tensei: Digital Devil Saga 2 genaamd, komt in twee versies. Natuurlijk is er de gewone versie waarbij je simpelweg de game krijgt. Er komt echter ook een special edition waarbij je wat extraatjes krijgt:

44 page manual
Collectors Edition inlay
Six collectable artcards featuring images from the game
30 track music CD

Het verhaal in DDS 2 gaat verder waar DDS ophield en je kunt je savegame uit DDS gewoon meenemen in DDS2.

En dan tot slot de verschillende hoesjes van de game, links de gewone en rechts de special edition:

Shin Megami Tensei: Digital Devil Saga 2 ligt eind februari in de winkels. De special edition is te bestellen via de site van Ghostlight.

Uitslagen Australian Open Dag 2

Hitte heeft de organisatie en spelers op de tweede dag van de Australian Open flink parten gespeeld. Er vielen opnieuw opgaves te noteren en in de loop van de middag werd op de buitenbanen tijdelijk niet meer begonnen aan nieuwe partijen. Hierdoor gingen de wedstrijden tot midden in de nacht (Australische tijd) door.


Robert Smeets zorgde voor 'Nederlands' succes. De 21-jarige Smeets, geboren in Sliedrecht maar wonend in Australië, versloeg de Slowaak Luká Lacko met 6-2, 3-6, 6-1 en 6-4.

De Brit Andy Murray was heel dicht bij de eerste 'triple bagel' op een Grand Slam sinds 1993. De als vijftiende Murray won tegen Alberto Martin zeventien games achtereen. Daarop volgend kon de Spanjaard een totale vernedering nog ternauwernood ontlopen door alsnog een game te winnen: 0-6, 0-6 en 1-6. Rafael Nadal had weinig moeite om de volgende ronde te bereiken. De als tweede geplaatste Spanjaard won met 7-6 (6), 6-3 en 6-2 van de Amerikaan Robert Kendrick.

De Amerikaanse tennisser James Blake, als vijfde geplaatst, won zijn openingspartij met 7-6 (8), 6-2 en 6-4 van de Spanjaard Carlos Moya. Vier dagen geleden was Blake ook al te sterk voor Moya in de finale van het tennistoernooi van Sydney.

De als zesde geplaatste Martina Hingis en de als vierde geplaatste Kim Clijsters plaatsten zich vrij eenvoudig voor de volgende ronde. Hingis won met 6-0 en 6-2 van Nathalie Dechy. Clijsters, bezig aan haar laatste seizoen, maakte met tweemaal 6-0 gehakt van de Russin Vasilisa Bardina. Maria Sharapova heeft met vallen en opstaan de tweede ronde bereikt. De als eerste geplaatste Russin versloeg Camille Pin met 6-3, 4-6 en 9-7.

Eerste Ronde

Mannen

Robert Kendrick (Usa) - Rafael Nadal (Spa/2) 6-7 3-6 2-6
Lleyton Hewitt (Aus/19) - Michael Russell (Usa) 3-6 2-6 6-3 6-3 6-3
Chris Guccione (Aus) - Olivier Rochus (Bel) 6-3 5-7 5-7 7-6 7-9
James Blake (Usa/5) - Carlos Moya (Spa) 7-6(8) 6-2 6-4
David Nalbandian (Arg/8) - Janko Tipsarevic (Srv) 6-7(5) 4-6 7-6(2) 6-0 2-1 Opgave

Peter Luczak (Aus) - Alex Kuznetsov (Usa) 4-6 7-5 7-6 1-6 4-6
Andy Murray (Gbr/15) - Alberto Martin (Spa) 6-0 6-0 6-1
Tomas Berdych (Tsj/13) - Kyung-Taik Lee (Kor) 6-1 6-2 6-2
Albert Montanes (Spa) - Tommy Haas (Dui/12) 5-7 1-6 6-7
Sergio Roitman (Arg) - Nikolay Davydenko (Rus/3) 2-6 5-7 2-6

Xavier Malisse (Bel/29) - Arnaud Clement (Fra) 3-6 6-3 5-7 4-6
Christophe Rochus (Bel) - Sebastien Grosjean (Fra/28) 2-6 1-4 Opgave
Evgeny Korolev (Rus) - Fernando Gonzalez (Chl/10) 7-6 6-7 3-6 2-6
Lukas Lacko (Svk) - Robert Smeets (Aus) 2-6 3-6 1-6 4-6
Alexander Waske (Dui) - Dmitry Tursunov (Rus/21) 7-5 4-6 3-6 4-6

Juan Ignacio Chela (Arg) - Potito Starace (Ita) 7-6(5) 6-4 6-4
Max Mirnyi (Wru) - Luis Horna (Per) 7-6 3-6 2-6 6-4 6-4
Mischa Zverev (Dui) - Michael Berrer (Dui) 6-4 7-6(1) 3-6 6-4
Frank Dancevic (Can) - Victor Hanescu (Roe) 6-3 6-3 7-6
Kristof Vliegen (Bel) - Philipp Kohlschreiber (Dui) 7-5 3-6 2-6 4-6

Fernando Verdasco (Spa) - Paul-Henri Mathieu (Fra) 6-7 4-6 6-6 Opgave
Paul Goldstein (Usa) - Jarkko Nieminen (Fin/17) 7-5 2-6 6-7 4-6
Robin Soderling (Zwe/23) - Florian Mayer (Dui) 6-3 4-6 6-3 4-6 0-6
Robby Ginepri (Usa) - Nicolas Almagro (Spa/32) 4-6 6-2 4-6 7-5 6-3

Julien Benneteau (Fra) - Paul Capdeville (Chi) 6-4 7-6 2-6 1-6 2-6
Stanislas Wawrinka (Zwi/31) - Kevin Kim (Usa) 6-1 2-6 6-4 6-2
Fabrice Santoro (Fra) - Igor Kunitsyn (Rus) 7-6 6-3 6-0
Alan Mackin (Gbr) - Nicolas Lapentti (Ecu) 4-6 4-6 2-6
Juan Martin Del Potro (Arg) - Alessio Di Mauro (Ita) 6-3 6-3 6-1

Gilles Muller (Lux) - Gaston Gaudio (Arg) 6-0 4-6 6-2 6-3
Marin Cilic (Kro) - Ilia Bozoljac (Srv) 2-6 4-6 1-6

Vrouwen

Maria Sharapova (Rus/1) - Camille Pin (Fra) 6-3 4-6 9-7
Kim Clijsters (Bel/4) - Vasilisa Bardina (Rus) 6-0 6-0
Yung-Jan Chan (Tpe) - Alicia Molik (Aus) 2-6 6-7
Vania King (Usa) - Ana Ivanovic (Srv/13) 2-6 0-6
Nathalie Dechy (Fra) - Martina Hingis (Zwi/6) 0-6 2-6

Klara Zakopalova (Tsj) - Samantha Stosur (Aus/24) 3-6 1-6
Nicole Pratt (Aus) - Virginie Razzano (Fra) 7-6 4-6 0-6
Olga Savchuk (Oek) - Sania Mirza (Ind) 3-6 5-7

Eleni Daniilidou (Gri/32) - Aiko Nakamura (Jpn) 4-6 0-6
Sophie Ferguson (Aus) - Jelena Kostanic Tosic (Kro) 5-7 3-6
Renata Voracova (Tsj) - Meghann Shaughnessy (Usa) 7-5 6-3

Alla Kudryavtseva (Rus) - Emma Laine (Fin) 4-6 6-2 9-7
Yulia Beygelzimer (Oek) - Laura Granville (Usa) 2-6 3-6
Anna Chakvetadze (Rus/12) - Sybille Bammer (Oos) 6-4 7-5
Varvara Lepchenko (Oez) - Agnieszka Radwanska (Pol) 7-5 3-6 2-6

Emmanuelle Gagliardi (Zwi) - Tathiana Garbin (Ita/30) 6-3 2-6 1-6
Flavia Pennetta (Ita/28) - Kaia Kanepi (Est) 5-7 6-7
Stephanie Cohen-Aloro (Fra) - Alona Bondarenko (Oek/29) 1-6 6-7
Roberta Vinci (Ita) - Anastassia Rodionova (Rus) 3-6 1-6
Akiko Morigami (Jpn) - Tsvetana Pironkova (Bul) 6-4 6-0

[Dakar] Uitslag tiende etappe

Vandaag een kortere etappe dan de afgelopen dagen. De route ging vanaf het bivak in Néma in een lus terug naar Néma. In de klassementen was het voor de top vooral een kwestie van de schade beperkt houden en het materiaal heel terug brengen.

Motoren etappe tien:

Pos.#RijderMerkTijdVerschil
1010RODRIGUES (POR)YAMAHA04:12:5500:00:00
2001COMA (ESP)KTM04:13:3900:00:44
3002DESPRES (FRA)KTM04:13:4600:00:51
4023VINTERS (LAT)KTM04:15:4800:02:53
5008CASTEU (FRA)KTM04:17:3600:04:41

Motoren klassement:

Pos.#RijderMerkTijdVerschil
1001COMA (ESP)KTM40:55:1000:00:00
2002DESPRES (FRA)KTM41:49:5300:54:43
3008CASTEU (FRA)KTM42:10:2201:15:12
4009BLAIS (USA)KTM42:35:4701:40:37
5006ULLEVALSETER (NOR)KTM43:07:3002:12:20

Auto's etappe tien:

Pos.#RijderMerkTijdVerschil
1309AL ATTIYAH (QAT) GUEHENNEC (FRA)BMW03:49:4800:00:00
2306MASUOKA (JAP) MAIMON (FRA)MITSUBISHI03:50:1600:00:28
3305MILLER (USA) PITCHFORD (AFS)VOLKSWAGEN03:51:3700:01:49
4302PETERHANSEL (FRA) COTTRET (FRA)MITSUBISHI03:51:5600:02:08
5303SAINZ (ESP) PERIN (FRA)VOLKSWAGEN03:52:3600:02:48

Auto's klassement:

Pos.#RijderMerkTijdVerschil
1302PETERHANSEL (FRA) COTTRET (FRA)MITSUBISHI37:35:1900:00:00
2300ALPHAND (FRA) PICARD (FRA)MITSUBISHI37:45:1500:09:56
3310SCHLESSER (FRA) DEBRON (FRA)SCHLESSER39:06:0901:30:50
4309AL ATTIYAH (QAT) GUEHENNEC (FRA)BMW39:35:3202:00:13
5306MASUOKA (JAP) MAIMON (FRA)MITSUBISHI39:47:2302:12:04

Vrachtwagens etappe tien:

Pos.#RijderMerkTijdVerschil
1530BROUWER (HOL) KOETSIER (HOL) VAN VEENENDAAL (HOL)GINAF04:36:2200:00:00
2503DE AZEVEDO (BRE) JUSTO (BRE) MARTINEC (unk)TATRA04:43:5500:07:33
3527MARDEEV (RUS) BELYAEV (RUS) NIKOLAEV (RUS)KAMAZ04:45:4300:09:21
4508JACQUOT (FRA) ALCARAZ (FRA) VAN GENUGTEN (HOL)MAN04:47:4400:11:22
5512LOPRAIS (CZE) GILAR (CZE)TATRA04:50:3400:14:12

Vrachtwagens klassement:

Pos.#RijderMerkTijdVerschil
1501STACEY (HOL) GOTLIB (BEL) DER KINDEREN (HOL)MAN43:38:5100:00:00
2527MARDEEV (RUS) BELYAEV (RUS) NIKOLAEV (RUS)KAMAZ46:28:5502:50:04
3513VAN GINKEL (HOL) TIJSTERMAN (HOL) DE ROOY (HOL)GINAF47:57:3904:18:48
4503DE AZEVEDO (BRE) JUSTO (BRE) MARTINEC (unk)TATRA48:19:1304:40:22
5512LOPRAIS (CZE) GILAR (CZE)TATRA48:25:3004:46:39

Eerste HD-DVD kopie verschenen

De eerste piratenkopie van een HD-DVD is verschenen op internet. De film Serenity is op een zogenoemde Bittorrent-site ter download aangeboden. Het bestand is bijna twintig gigabyte groot.

Een hacker, met de fantastische naam muslix64, plaatste in december software waarmee het kopieerbeveiligingssysteem AACS omzeild kan worden. AACS moet ervoor zorgen dat discs niet gekopieerd kunnen worden. Ook Blu-Ray gebruikt deze beveiliging.

Op dit moment zijn er (nog) geen games gepland op HD-DVD. De HD-DVD uitbreiding voor de Xbox 360 is alleen voor films. Of deze speler de gekopieerde HD-DVDs kan lezen is niet bekend. Of Blu-Ray (waar de PS3 gebruik van maakt) discs in de toekomst gekraakt gaan worden is nog even afwachten. Als dat gebeurt is de kans groot dat ook games gedownload kunnen gaan worden.

Disclaimer Warez worden niet toegestaan op FOK! Alle links naar eventuele downloadsites worden verwijderd.

Hirsch Ballin wil onderzoek gewelddadige games

Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) wil onderzoeken of de kijkwijzer voor gewelddadige games goed werkt. Volgens de minister werkt het huidige systeem voor leeftijdsaanduiding niet helemaal goed.

Nederland legt van oudsher de verantwoordelijkheid bij de ouders en de branche zelf. Zelfregulering door de branche is prachtig, maar we moeten wel kritisch blijven kijken of het effectief is, zei de minister dinsdag bij een EU-vergadering.

Zodra het onderzoek is voltooid kan er gekeken worden naar misschien wel een eventueel verbod: Uitkomst van het onderzoek kan mogelijk zijn dat we de meest gewelddadige games gaan verbieden.

Andere Europese landen, zoals bijvoorbeeld Duitsland waar heel veel games al niet verschijnen, kunnen dienen als voorbeeld. Ook is een samenwerking tussen de verschillende landen binnen de EU wenselijk.

Aanleiding van de hele discussie was de Europees Commissaris Franco Frattini (Justitie). De goede man had de game The Rule of Rose mogen aanschouwen en deed het meteen in z'n broek van het psychische en fysieke geweld in de game.

Op dit moment is er in 16 Europese landen een kijkwijzer voor games. Deze Pan European Game Indicator (PEGI) is een initiatief van gamesfabrikanten en -distributeurs. De afbeeldingen binnen dit systeem zijn vergelijkbaar met die van films, een vuist staat bijvoorbeeld voor geweld.

Blizzard hints: Nieuwe Starcraft? Nieuwe MMO?

Uit twee verschillende interviews valt af te leiden dat Blizzard in de achtergrond bezig is met een nieuwe game.
Allereerst is er het interview met Itzik Ben Bassat, Vice President Business Development, waarin hij het volgende zegt:
"I'm a StarCraft player myself and I hope it's not a decade, and we launched StarCraft in 1998, before I'm standing here again, celebrating the next game in the series"

In een ander interview gaf game designer Jonathan LeCraft (what's in a name?) het volgende antwoord op de vraag of er nog ruimte voor een Blizzard-franchise-based MMO naast World of Warcraft bestaat:

"I think we have the capacity for another one [MMO]. It [World of Warcraft] means that there's going to be some other cool games coming from the studio because we're very successful. And I think they're even going to be a step above what people expect.

"We're always considering our licenses when we think about our next product. They are really strong, well known licenses. We own them completely so we can do whatever we want. We can take the fiction in whatever direction or apply whatever gameplay we want."

Op de vraag of het werk aan deze titel al begonnen is, gaf hij het inmiddels standaard "Maybe"-antwoord, wat zoveel betekent als "ja, maar we mogen er nog niets over zeggen".

Tevens had LeCraft ook nog slecht nieuws voor mensen die World of Warcraft op een console willen spelen. Er zijn geen plannen om World of Warcraft naar de X360 of PS3 te porten.
Er zijn op internet filmpjes verschenen waarop mensen met een Wiimote World of Warcraft spelen. Daar had hij het volgende commentaar op:

"You really do need a keyboard to play WoW. I've seen some mods where people have hooked up WoW to their Wii. When I saw that I was like, well, that's got to be pretty easy to PVP against, honestly. It's not something we're looking at right now."

Het interview met Itzik Ben Bassat vind je hier.
Het interview met Jonathan LeCraft vind je hier.

Last Hope Lim. Ed. uitverkocht

Last Hope, een top down shooter voor de Dreamcast, is populair. De Limited Edition van de game is compleet uitverkocht en dat in minder dan vijf dagen. De LE bevat naast de game ook de soundtrack en een boekwerk.

In totaal waren er 500 exemplaren van de LE te koop via de site. Er komt geen herdruk.

Wil je de gewone versie van Last Hope bestellen, dan kun je dat doen via importwinkels als Play Asia.

Argentinië wil revanche in Champions Trophy

De Argentijnse hockeysters die dinsdag in de Champions Trophy tegen Nederland uitkomen, willen revanche op de 3-1 nederlaag tijdens de halve finale van het wereldkampioenschap in Madrid, drie maanden geleden.

De Nederlanders hebben zich gisteren in alle rust voorbereid door onder andere strafcorners te oefenen. De ploeg van Bondscoach Lammers staat er na de zeges op Spanje (3-1) en Japan (3-0) goed voor. De Argentijnen onder leiding van Gabriel Minadeo doen het ook niet slecht in eigen land, zij wisten te winnen van Duitsland (2-0) en Spanje (4-1).

Brian Eno bouwt soundtrack van Spore

In Spore zul je je eigen beschaving moeten bouwen. Je begint echt niet als settlertje, maar als een ééncellig organisme. Van daaruit ontwikkel je je tot een ruimte-koloniserend ras.

Deze evolutionaire gameplay vraagt om een soundtrack die anders is dan we gewend zijn volgens Will Wright, bedenker van de Spore. Hij wilde dat de muziek net zo meegroeit met de game als de graphics. Dus vroeg hij één van de bekendste ambient-DJ's om de soundtrack te doen.
Samen met Brian Eno is er een stukje software ontwikkeld genaamd "The Shuffler". Zelfs met een kleine hoeveelheid samples is het hiermee mogelijk om op een mensenleven niet twee keer dezelfde compositie te maken.


Ambient Music Maestro Brian Eno himself

Doodgereden Suzanne ook verkracht

Icoon MisdaadDe 45-jarige Henk van D. uit Nieuw-Buinen, die vastzit in verband met de dood van de 12-jarige Suzanne Wisman uit 2e Exloërmond, heeft niet alleen bekend het meisje te hebben vermoord, maar ook tot twee keer toe te hebben verkracht. Dit maakte het Openbaar Ministerie in Assen vandaag bekend.

Tot nog toe was niet gemeld dat Suzanne seksueel misbruikt zou zijn geweest. Dat zou uit sectie ook niet zijn gebleken.

Van D. heeft nu tegen de politie verklaard dat hij het meisje in zijn camper heeft meegenomen en twee keer heeft verkracht. Toen hij het meisje buiten zijn camper wilde doden, wist ze weg te hollen. Hij is daarna met zijn voertuig expres over haar heen gereden. Dat deed hij ook tot twee keer toe, zodat hij er zeker van was dat ze het niet zou overleven.

Valthermond
Suzanne werd op 12 december 2006 rond 20.30 uur dood gevonden aan de Valtherdijk in Valthermond. Haar onbeschadigde fiets en tas lagen op de Dreef bij Musselkanaal. Een getuige had een grijze camper voor hem zien rijden op de Valtherdijk en verbaasde zich erover dat de chauffeur doorreed, terwijl het levenloze en verminkte lichaam van Suzanne half op het smalle weggetje lag.

Van D., die in het bezit is van zo'n camper, werd al snel gearresteerd. Eerst kwam hij met het verhaal dat hij en Suzanne het slachtoffer waren van een ontvoering. Daarbij zou Suzanne om het leven zijn gekomen. Later trok hij zijn opzienbarende verklaring in.

Wouter Bos bedankt voor ministerschap

Icoon BinnenlandsPvdA-leider Wouter Bos blijft erbij dat hij in het nieuwe kabinet geen minister en vicepremier wordt. Dat zei de sociaal-democraat dinsdag in de wandelgangen van de Tweede Kamer.

"We hebben nog niet gepraat over welke post dan ook", zei hij verwijzend naar de gesprekken met CDA-leider Jan Peter Balkenende en ChristenUnie-voorman André Rouvoet over een nieuw kabinet.

"Ik heb altijd gezegd dat de politiek leider van de PvdA in de Kamer hoort te zitten", reageerde Bos. In de media wordt volop gespeculeerd over een eventueel ministerschap van Bos op Financiën. Ook zou hij vicepremier worden. "Ik lees het, ik hoor het, maar mijn standpunt blijft hetzelfde."

Gerrit Zalm (demissionair minister van Financiën) zei maandagavond in het televisieprogramma Pauw en Witteman nog, dat hij PvdA-leider Wouter Bos graag als minister van zijn departement ziet in een nieuw kabinet.

"Ik denk dat het heel goed is als Bos dat doet", aldus Zalm. Volgens de VVD'er kan 'de capabele' Bos de post goed aan. Hij stelt dat het komende kabinet aan stabiliteit zal winnen als de PvdA-leider daarin zitting neemt. Want wil het nieuwe kabinet vier jaar uitzitten "dan zou het goed zijn als de belangrijkste man van de partij in het kabinet gaat", aldus Zalm. Bovendien kan Bos op die manier "veel invloed uitoefenen op het land". Naast Bos zijn er ook andere PvdA-ers die een ministerschap op Financiën aankunnen, aldus Zalm, die al 12 jaar over de Nederlandse schatkist waakt.


Wouter Bos

[Upd] BMW onthult nieuwe wagen

BMW Sauber F1 heeft vanmorgen haar auto voor 2007 onthult. De F1.07 zal vanmiddag om 13u zijn baandebuut beleven op het circuit van Valencia.

"De F.107 is de eerste echte BMW-Sauber, de eerste auto die echt door ons nieuwe team is ontwikkeld", vertelde Mario Theissen. "Dit is onze volgende stap om dichter bij de topteams te komen. Ik hoop dat we dit jaar in de top-vier kunnen eindigen. Ik ben vol vertrouwen dat we dit jaar opnieuw onze doelen kunnen halen."




Update @ 15.16u:
Inmiddels zijn er ook foto's beschikbaar van de shakedown van vanmiddag. Hieronder vind je er twee.


Celstraffen geëist tegen Nederlandse hackers

JustitieHet Openbaar Ministerie heeft dinsdag voor de rechtbank in Breda celstraffen van drie en twee jaar geëist tegen de twee belangrijkste verdachten uit het grootste onderzoek dat ooit in Nederland is uitgevoerd naar computercriminaliteit.

In beide gevallen vroeg de officier van justitie een half jaar van die straffen voorwaardelijke op te leggen. De 20-jarige hoofdverdachte S. B. uit Loon op Zand en de 28-jarige F. C. uit het Zuid-Hollandse Rijswijk hebben volgens justitie in 2005 twee virussen geschreven en verspreid.

Met het virus Toxbot bouwden ze een netwerk van geïnfecteerde computers dat werd misbruikt om bedrijven af te persen en op te lichten. Met het andere virus Wayphisher werden creditcardnummers en betaalgegevens gestolen. Rekeningen werden geplunderd om luxe apparatuur te bestellen.

Justitie schat dat de verdachten met hun activiteiten in een half jaar samen 60.000 euro hebben verdiend. De rechtbank doet waarschijnlijk 31 januari uitspraak.

Kart vs Viper

Als je geen geld hebt om een dure sportauto te kopen en je wilt toch hard rijden dan is een kart misschien de oplossing. Voor een 10.000 euro heb je er al eentje met 164 PK. Om te laten zien hoe snel deze kart is, nodig je een snelle auto uit voor een wedstrijd.

De wedstrijd zal dus gaan tussen een Dodge Viper met 500 PK en het kleine kartje met 164 PK. Natuurlijk weet je al wie er gaat winnen, maar het is wel leuk om te zien hoe een dure sportauto verslagen wordt door een kart.

Bijtende drugsverslaafde moet bloed afstaan

Icoon JustitieDe 38-jarige A. van D. uit Leeuwarden moet bloed afstaan om te onderzoeken of hij een agent van de spoorwegpolitie eventueel heeft besmet. Dat heeft voorzieningenrechter in Utrecht dinsdag bepaald.

Van D. beet de agent zondag in diens vinger toen deze hem aanhield wegens zwartrijden. Van D., die volgens een psychiatrisch rapport aan harddrugs is verslaafd, weigerde echter bloed af te staan om onderzoek te doen.

Daarop spande de agent een kort geding aan. Hij wil onderzocht zien of Van D. aan een besmettelijke ziekte lijdt. Zijn advocaat stelt dat het levensbelang van de agent zwaarder moet wegen dan de lichamelijke integriteit van de verdachte. De rechter is het daarmee eens.

Geen vervroegde vrijlating bij wangedrag

MisdaadGedetineerden die zich herhaaldelijk ernstig misdragen in de gevangenis, komen later dan gepland of helemaal niet meer vervroegd vrij. Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) wil op die manier meer rekening houden met het gedrag van gevangenen voordat ze onder voorwaarden vrijkomen.

De CDA-bewindsman heeft dat dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer aangekondigd. De mogelijkheid dat gevangenen die twee derde van hun straf hebben uitgezeten onder voorwaarden vervroegd worden vrijgelaten, moet volgens hem bij wangedrag worden opgeschort of ingetrokken.

Herhaling
Uitstel of afstel is ook gerechtvaardigd als het risico dat een gevangene na z'n vrijlating in herhaling valt, niet voldoende kan worden beperkt door bijzondere voorwaarden te stellen bij de vervroegde invrijheidstelling. Dat geldt zeker bij gevangenen die zich onmogelijk maken doordat ze weigeren mee te werken aan programma's om het hoge risico op herhaling (recidive) bij hen te verminderen.

Met zijn plannen scherpt Hirsch Ballin een al ingediend wetsvoorstel aan waardoor gedetineerden straks alleen nog onder voorwaarden vervroegd vrijkomen. Dat voorstel maakt het al mogelijk de voorwaardelijke vrijlating uit te stellen of in te trekken als een gedetineerde bijvoorbeeld een misdrijf pleegt waarvoor voorlopige hechtenis kan worden opgelegd, zoals zware mishandeling.

De minister breidt nu de gronden uit voor weigering van de voorwaardelijke vrijlating. Dat is volgens hem nodig om veroordeelden meer op hun gedrag in de gevangenis te kunnen aanspreken.

Auto knalt Brusselse metro binnen

Icoon ShockingTwee Belgen zijn afgelopen nacht met een auto gaan cruisen in de Brusselse metro. Nadat ze succesvol van een 40 treden tellende trap waren afgedenderd, en een rondje op de eerste verdieping scheurden, kwamen ze bij een tweede trap onderaan vast te zitten. De twee inzittenden zijn vervolgens weggerend.

Volgens Michel Gourmet van het Brusselse vervoersbedrijf is het nog nooit voorgekomen dat een automobilist mét zijn auto probeerde de metro te nemen. De auto, die niet eens zwaar beschadigd is, was vermoedelijk gestolen.

Het metrostation is ondanks de spectaculaire blokkade, niet afgesloten. Het metroverkeer verloopt normaal. Om de schade te beperken zal de auto niet getakeld worden langs waar hij gekomen is, maar zal hij via een kraanwagen over de metrosporen naar een ander station worden gebracht

De politie is nog op zoek naar de inzittenden. Er zijn camerabeelden en wellicht ook vingerafdrukken.


Met dank aan DaCode voor de aanvullende informatie.

[update]Lachen gieren brullen

Tim heeft een vader met meerdere kwaliteiten. Ten eerste heeft hij een zoon die grappige filmpjes op internet kan zetten en ten tweede kan hij iets heel aparts. Zo apart dat Tim's vader bijna tien minuten van de populaire show Comedy Barn helemaal plat kan leggen zonder van zijn stoel op te staan.

Ik kreeg het filmpje van Dubbeldrank op IRC en er kwam meteen een kleine discussie opgang over de klank van Tims vaders lach.

[17:32] <Dubbeldrank> Yilch Yilch Yilch
[17:33] <Twinky> meer yulk denk ik
[17:34] <ziggyziggyziggy> is het niet meer als yock yock yock?

Ik daag jullie uit om onze suggesties te verbeteren in de reacties.

UPDATE: Leejows yilk yilk yilk is toch de beste
een respectabele tweede plaats is voor WurM met hhjilk hhjilk hhjilk.

Krokodil gestolen op filmset

Icoon OpmerkelijkDe crew van de jeugdfilm 'Zoop in Zuid-Amerika', is deze week in Argentinië slachtoffer geworden van een wel heel bijzondere diefstal. Een levende krokodil die een rolletje speelt in de film, bleek 's ochtends plots van de set te zijn verdwenen.

Het dier zat in een trailer die vastgekoppeld was aan een jeep. Dieven namen 's nachts de jeep mee. Waarschijnlijk hadden ze niet in de gaten dat de krokodil deel uitmaakte van hun buit. Inmiddels is de trailer, inclusief krokodil, 15 kilometer verderop teruggevonden door de politie. De diefstal heeft verder geen gevolgen voor de planning van de filmopnamen.

Hedrick en Groves kampioenen Noord-Amerika

Chad Hedrick lijkt weer helemaal bij de les. De Amerikaanse Olympisch kampioen begon het seizoen slecht nadat hij een trainingsachterstand had opgebouwd in de zomer. Tijdens de Noord-Amerikaanse allround kampioenschappen was hij weer in vorm. Hedrick werd kampioen, bij de vrouwen ging de titel naar Kristina Groves.

Komende maand moet Europees kampioen Sven Kramer het opnemen tegen zowel de huidige wereldkampioen allround Shani Davis als Hedrick. Op de tien kilometer reed Hedrick geen indrukwekkende tijd. Hij kwam in het Amerikaanse Milwaukee slechts tot 13.55,40. Eerder op de dag reed hij op de 1500 meter 1.49,92 en werd met die tijd vierde. Ook de Canadesen Danny Morrison, Arne Dankers, Steven Elm en Justin Warsylewicz wisten zich te plaatsen voor het wereldkampioenschap allround.

Bij de vrouwen pakte Groves haar winst op de 1500 meter, die ze in een tijd van 1.57,55 won. Landgenote Clara Hughes pakte daarna de winst op de vijf kilometer in 7.04,08. Wereldkampioene Cindy Klassen was automatisch al geplaatst en daarnaast gaan ook de Canadesen Hughes en Nesbitt naar het WK. Van de Amerikaanse ploeg kwalificeerden Catherine Raney en Maria Lamb zich.

Caissière tuint in verkleedpartij dief

Icoon ShockingDoor een simpele verkleedpartij heeft een man de kassalade van een winkel in Amsterdam kunnen meenemen. De dief had een bedrijfsshirt aangetrokken. Toen hij bij een caissière om het geld vroeg, twijfelde de vrouw geen moment aan de goede bedoeling van haar 'collega'.

Pas toen de dief de winkel aan de Kinkerstraat in het centrum al had verlaten, viel het kwartje bij de caissière. Het is niet bekend hoeveel geld er is gestolen. De diefstal is opgenomen met een beveiligingscamera. De man is echter nog niet gepakt.

Piloot krijgt klap van propeller

Icoon OpmerkelijkEen 52-jarige man uit Gemert heeft maandag de propeller van zijn eigen vliegtuigje tegen zijn hoofd gekregen. Het ongeluk gebeurde op de luchthaven van Deurne.

Omdat de propeller van het sportvliegtuigje dienst weigerde, probeerde de man hem handmatig aan de praat te krijgen. Na een paar zwiepen, sloeg de propeller plotseling wél aan. De man kreeg toen een klap van de propeller tegen zijn hoofd. De brokkenpiloot ligt in kritieke toestand in een Belgisch ziekenhuis.

Ouders gluren via webcam in de klas

Icoon OnderwijsOuders van leerlingen van twee scholen in Den Haag konden dinsdag letterlijk een oogje in het zeil houden. Via een webcam in de klas konden ze zien hoe het in de klas toegaat.

De basisscholen Onze Wereld en 't Startpunt willen zo het huidige onderwijs tonen, waarbij toepassing van nieuwe media een steeds belangrijker rol speelt. De actie is onderdeel van de campagne Meekijken in het onderwijs van uw kind, die Kennisnet eind 2006 is gestart.

De campagne vestigt de aandacht op de nieuwe ouderssite van Kennisnet: ouders.kennisnet.nl. De site biedt informatie over scholen en schoolgaande kinderen.

Van Gaal praat niet meer met Langs de Lijn

AZ-trainer Louis van Gaal wil verslaggevers van het NOS-radioprogramma Langs de Lijn niet meer te woord staan. De Alkmaarse voetbalclub heeft dit afgelopen weekeinde per brief laten weten aan het sportprogramma.

Een woordvoerder van AZ zei vandaag dat de radiostilte "het enige wapen is dat Van Gaal heeft om zijn ongenoegen te laten blijken over Langs de Lijn".

De onvrede van de voetbalcoach komt vooral voort uit de moeizame relatie van Van Gaal met verslaggever Andy Houtkamp, een medewerker van het programma. Van Gaal is het al een tijd niet eens met de voetbalvisie van Houtkamp. Eind december resulteerde dat in een interview waarin de trainer boos reageerde op de vragen van Houtkamp. "Ik ben alleen tegen jou boos omdat je over het algemeen steeds een andere analyse hebt als ik", aldus Van Gaal toen.

Schilder blijft voorlopig bij Heracles

Robbert Schilder zal het seizoen afmaken bij Heracles. De twintigjarige middenvelder werd in het begin van het seizoen uitgeleend door Ajax, met de optie dat Ajax de Amstelvener tussen 1 en 15 januari terug kon halen.

"Ik heb niks gehoord van Ajax. Dus ik blijf gewoon", aldus Schilder die daarnaast denkt dat hij zich ook het beste kan ontwikkelen in Almelo. "Mijn kans op speelminuten is hier gewoon groter. Simpel."

Het contract van Schilder in Amsterdam loopt nog tot medio 2009.

Onenigheid Verbeek en Zuid-Koreaanse clubs

Pim Verbeek ligt overhoop met de Zuid-Koreaanse profclubs. De Zuid-Koreaanse voetbalclubs hebben, een dag voordat de bondscoach van Zuid-Korea met de Olympische ploeg wilde vertrekken naar een oefentoernooi in Qatar, besloten hun spelers niet vrij te geven.

"Waarom ze dat hebben gedaan? Daar ben ik nog niet achter gekomen. Mij ontgaat elke reden. In december hadden we de afspraak al gemaakt. Wij gaan voetballen en niet op wintersport. De clubs hebben er dus voordeel bij, want hun spelers komen goed voorbereid terug. De competitie begint pas op 3 maart", aldus Verbeek die het oefentoernooi in Qatar wilde gebruiken als voorbereiding op het Olympische kwalificatietoernooi, dat van 7 tot en met 14 februari wordt gespeeld. "Ik ben bang dat ik vanaf nu volgens de FIFA-regels ga werken en de spelers ga opeisen. Tot nu toe heb ik altijd met compromissen gewerkt, wat heel normaal is in Azië. Ik weet honderd procent zeker dat ik dat vanaf nu niet meer doe. Dit is een heel slechte zaak."

PlayStation 3 haalt verkoopprognose niet

Games industrie analist Nomura Securities heeft de verkoopprognoses van de PlayStation 3 aangepast door tegenvallende verkopen rond de kerstdagen.

Zo heeft Nomura de prognoses van dit fiscale jaar (dat eindigt in maart) verlaagd van 6 miljoen verkochte consoles naar 4,5 miljoen. Ook voor het fiscale jaar 2007 (welke eindigt in maart 2008) is de prognose bijgesteld van 16 naar 10 miljoen consoles en als afsluiter heeft Nomura het fiscale jaar van 2008 (dat eindigt in maart 2009) bijgesteld van 18 naar 11 miljoen consoles.

Sony heeft 1 miljoen consoles verscheept naar de USA, hiervan zijn er tot op heden 687,000 verkocht.

Trilogie Once Upon a Time in Japan aangekondigd

De in Texas gevestigde ontwikkelaarsstudio Abborado werkt aan een trilogie van adventures die zich afspelen in diverse periodes in Japan. Het eerste deel gaat Once Upon a Time in Japan: Earth heten en zal eind van dit jaar in de winkels liggen.

Ben Keeney, Lead Designer en mede-oprichter van Abborado Studios over de originele invalshoek: "We feel very strongly about our product and the future of this series. The subject matter and setting of this game are, as far as we know, unprecedented in the adventure genre and we are putting forth a massive effort in an attempt to make the games that we’ve always dreamed of playing."

In de third-person adventure speel je Zenjiro, een samoerai die tijdens een oorlog zijn clan heeft verlaten omdat hij liever in vrede bij zijn gezin leeft. Door een tragische gebeurtenis raakt hij gescheiden van vrouw en kinderen en moet hij in de Etchu provincie op zoek naar hen en eventuele andere overlevenden. Daarbij zal hij talloze personen ontmoeten en ontdekken dat niet alles is, zoals het lijkt.

Zoals je op onderstaande screenshots kan zien heeft het spel een bijzondere grafische stijl. De makers beloven verder achtergrondmuziek die traditionele Japanse instrumenten combineert met hedendaagse technieken, veel uitdagende puzzels die in het thema van het zeventiende-eeuwse Japan passen en de speler kennis laat maken met de cultuur en geschiedenis, authentieke Japanse stemacteurs en een meeslepende verhaal met sterke personages.




Coolen weg bij AGOVV

AGOVV Apeldoorn kan op zoek naar een nieuwe trainer voor volgend seizoen. Trainer Rini Coolen heeft zijn afscheid aangekondigd.

Het vertrek van Coolen is niet geheel onverwachts. De 39-jarige coach heeft hogere ambities dan AGOVV. "Ik vond het belangrijk om vroegtijdig te bevestigen dat de samenwerking zoals afgesproken aan het begin van het seizoen bij één jaar zou blijven. De club heeft nu voldoende tijd om een opvolger te vinden", aldus Coolen, die begin van dit seizoen aantrad als opvolger van Stanley Menzo, die verkaste naar FC Volendam.

Louis van Gaal bant Langs de Lijn

AZ-trainer Louis van Gaal wil verslaggevers van het NOS-radioprogramma Langs de Lijn niet meer te woord staan. Dat heeft de voetbalclub afgelopen weekeinde per brief laten weten aan het sportprogramma.

Een AZ-woordvoerder zei dinsdag dat de radiostilte ''het enige wapen is dat Van Gaal heeft om zijn ongenoegen te laten blijken over Langs de Lijn''.

De onvrede van de voetbalcoach komt voort uit zijn moeizame relatie met een medewerker van het programma, verslaggever Andy Houtkamp. Van Gaal is het al een tijdje niet eens met de voetbalvisie van Houtkamp en in het oudejaarsweekeinde resulteerde dat in een interview waarin de trainer boos reageerde op de vragen van de journalist.

Langs de Lijn besloot het moeizame vraaggesprek in zijn geheel uit te zenden. Later brachten de radiomakers ook een samenvatting van het interview. Volgens Van Gaal komen in die samenvatting zijn argumenten onvoldoende naar voren en lijkt het of hij alleen maar boos is. Die volgens Van Gaal eenzijdige samenvatting was de druppel die de emmer deed overlopen.

Volgens de zegsman kunnen de NOS-radioverslaggevers gewoon hun werk blijven doen. ''Ze kunnen het stadion in en ook met de spelers spreken. Maar tot nader bericht is de coach niet beschikbaar. Hoe lang dat gaat duren? Louis kennende zou dat de rest van het voetbalseizoen kunnen duren.''



Audiolink: Van Gaal versus Houtkamp in MP3

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Van Dijk mag transfervrij weg

RKC Waalwijk heeft Rob van Dijk toestemming gegeven om nog deze winterstop transfervrij naar een nieuwe club te laten vertrekken.

De Brabanders stellen echter wel de voorwaarde dat Van Dijk snel een beslissing zal nemen. "We hebben een deadline gesteld, omdat we zelf ook een vervanger voor hem willen zoeken en de tijd is door de transferperiode krap", aldus technisch directeur Henry van der Vegt in het AD.

Arnold Oosterveer, de zaakwaarnemer van Van Dijk, zegt dat zich inmiddels al een buitenlandse club heeft gemeld voor de doelman.

AO: Blake te sterk voor Moya

De Amerikaanse tennisser James Blake heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open. Blake, als vijfde geplaatst, won zijn openingspartij met 7-6 (8), 6-2 en 6-4 van de Spanjaard Carlos Moya.

In de eerste set had Moya al moeite om zijn service te behouden, maar hij wist overeind te blijven tot de tiebreak. Daarin was Blake met 10-8 de sterkste. Na de tweede set eenvoudig gewonnen te hebben met 6-2, besliste Blake het duel in de derde set nadat het 4-4 was geworden. Hij brak de service van Moya en serveerde de wedstrijd uit.

Vier dagen geleden was Blake ook al te sterk voor Moya in de finale van het tennistoernooi van Sydney.

Partner wil dat Natasia Gouden Kooi verlaat

De 32-jarige Gouden Kooibewoonster Natasia, die in oktober zwaar onder vuur kwam te liggen door haar deelname aan het tv-programma, moet naar huis toe gaan. Dat eist haar vriend Wilgo. Hij wil niet meer alleen voor haar kinderen, Yairo (6) en Cheyenne (9) zorgen.

Indertijd ontstond al enorme ophef omdat Natasia haar kinderen achterliet om deel te nemen aan het Tien (toen nog Talpa)-programma. De PvdA stelde zelfs Kamervragen over het incident. In de Tweede Kamer bleek toen een meerderheid van CDA en PvdA van mening te zijn dat de moeder haar kinderen verwaarloosde.

Natasia's vriend Wilgo vindt dat De Gouden Kooi zijn vriendin alleen maar slechte publiciteit geeft. Natasia hoopt dat hij zijn mening bijstelt. Er is een week bedenktijd ingesteld. ''We laten het nu alletwee zakken. Ik heb mijn doelen nog niet bereikt. Ik wil nog nieuwe borsten en een buikwandcorrectie. Tevens wil ik heel graag nog mijn rijbewijs halen. Met dat plus een diploma kan ik een betere mamma voor de kinderen zijn.''

Eerder kreeg Natasia al een ultimatum van haar vriend, maar daarop reageerde ze met een uitgebreide brief, die tegen haar zin in op ons eigen forum nog tijdens het schrijven ervan integraal werd gepubliceerd. De volledige brief, inclusief taal en spelfouten, is ook onderaan dit bericht te lezen.




volledige brief
"Lieve Wilgo,

Het spijt me dat alles is gelopen zoals het gelopen is, in de eerste instatie was de Gouden kooi iets wat ik graag wilde doen jij vond het helemaal niets maar na een tijdje ben je toch met mij mee gegaan en zag je toch wel dat het een mannier zou zijn voor ons om samen onze toekomst verder te kunnen plannen met het te winnen geld.
Er zijn best veel dingen gebeurd ook mede door mijn schuld,eerst dat gedoe met brian en daarna met nena daar heb jij flink wat commentaar op gekregen van mensen en jij had daar ook best een uitgesproken mening over wat je goed recht was natuurlijk want ik zat ook helemaal fout.
Het jammere is dat na die tijd kon ik niets meer goed doen bij jou,ik heb je gevraagd of je met mij wilde trouwen en had allemaal leuke en vooral mooie plannen voor ons,maar ook dat vond jij niets en al helemaal niet op tv,ik heb een ontzettend mooi lied voor jou gezongen wat zei jij als jij gaat zingen loop ik weg,mijn haar was niet mooi ik was te mager,mijn make-up zag er niet uit niets was goed.
Kijk begrijp me niet verkeerd ik heb ontzettend veel respect voor jou voor alles wat je voor mij en de kinderen doet,die niet eens van jou zijn ik weet dat jij een hoop over je heen hebt gekregen ook mede dank zij merlien ook ik heb het hier erg moeilijk mee want dat zijn dingen die ik ook van Stijn hoor,ik begreep dat Kevin last had gekregen op de voetbal club door het kaartje wat ik gekregen heb dat vond ik erg vervelend om te horen ik zou heel graag willen weten wie die verhalen de wereld in hebben geholpen en dan niet te vergeten alles wat er op mamjo te lezen was,talpa heeft ook op mamjo gekeken en als het goed is, alles wat er stond weg gehaald.
En dan is nu ook milton zomaar weer in beeld en daar zit jij niet op te wachten nogal logisch ik ook niet zolang hij het jou en de kinderen het niet moeilijk maakt kunnen we het beter zo laten,ik heb ook begrepen dat jij ook last heb met judith wat is er dan aan de hand waarom maakt zij het jou weer moeilijk? Je geeft de kinderen toch gewoon elke maand geld? Ik heb geprobeerd om 12 uur (.......) verlaten om met jou te komen praten maar dat is niet gelukt,ik weet dat jij niet hier heen gaat komen om te praten en trouwens1 uur is te kort om alles te bespreken wat jou dwars zit,ik zou het wel heel graag willen weten maar 1 ding weet ik eker ik zal jou niet meer voor blok zetten,ik wil heel graag naar huis naar jou en de kinderen helemaal nu jij gezegd hebt dat jij bij mij weg gaat en ik gehoord heb dat yairo grieperig blijft en naar Groningen moetom na gekeken te worden ik maak me daar heel erg zorgen om.
Maar het is een feit dat ik niet zomaar weg kan lopen hier en als jij nadenkt weet jij dat ook wel die lening staat op mijn naam en het is geen (.....) beginnen om er beter van te worden en dan vervolgens met een schuld van 1100euro weg lopen die hoofdpijn wil ik echt niet,maar jou wil ik ook niet kwijt ik hou ontzettend veel van jou en ik heb jou heel hard nodig,ik heb jou steun en liefde nodig want zonder jou kan ik dit niet afmaken,ik wil heel graag naar huis en proberen al mijn doelen thuis te bereiken maar jij weet net zo goed als ik dat,dat niet gaat werken,mijn toekomst ligt bij jou yenne en yairo en ik wil heel graag met jou in suriname gaan wonen,ik weet dat ik erg veel van jou vraag en dat jou emmertje nu over gelopen is want je moet mij nu al 111 dagen missen en dat is erg lang maar vergeet ook niet dat het voor mij ook erg lang is en jij kunt alles zien wat ik doe maar dat kan ik niet van jou,dus de vraag is hoelang houd jij het nog vol zonder mij en zonder sex jou hoofd zal daar nu niet naar staan maar dat zal niet altijd zo blijven,het enige wat ik nu aan jou vragen wil is als je het alsjeblieft nog een paar maanden vol wilt houden,het zal niet mee vallen want dat doet het voor mij ook niet maar wil je het alsjeblieft proberen en schrijf mij terug ik wil heel graag weten wat er allemaal aan de hand is en wat ik daar aan kan doen zonder hier weg te hoeven lopen met een schuld van 1100euro.
Als ik een mannier kon vinden hier van uit de villa om het geld terug te verdienen of iets in die richting kom ik meteen naar huis dat beloof ik.
Laat je niet gek maken door niemand dat doe ik ook niet ik ben al lang blij dat astrid en joan zo goed helpen en natuurlijk Naomi niet te vergeten zij doet ook erg haar best.
Ik weet dat yenne niet zo goed gaat op school maar daar zitten Stijn en ik boven op want ik heb om extra begeleiding gevraagd voor haar ondanks dat talpa zich er niet mee mocht bemoeien van haar school heb ik toch aan Stijn gevraagd of ze extra begeleiding kon krijgen, en joan en Naomi helpen haar ook extra de weekenden dat ze bij joan is.
Vergeet alsjeblieft niet dat ik ontzettend veel van jou hou en je niet kwijt wil ik heb je echt heel hard nodig,je kunt ook yenne en yai wat meer uit handen geven aan joan en astrid als jij je eigen dingen moet doen of als je met Kevin en jay weg wilt of iets moet doen,want zij zijn er natuurlijk ook nog vergeet niet dat wij wel eens door diepere dalen zijn gegaan en dat er genoeg momenten in ons leven zijn geweest dat wij uit elkaar zijn gegaan maar altijd weer bij elkaar terug kwamen omdat wij bij elkaar horen en jij bent mijn maatje en mijn aller beste vriend en de enige die ik vertrouwen kan en nu vraag ik jou of jij mij ook vertrouwen wild en op mij wilt wachten,ik kan niet zonder jou,en ik wil dat ook niet,de Gouden kooi is inderdaad niet alles en die 1100euro is niet belangrijker als jij en de kids maar ik heb het gewoon niet om terug te betalen ik ga wel mijn best doen om een oplossing te vinden hier voor en als ik die gevonden heb kom ik meteen naar huis.
Ik hou van jou en ik hoop dat je mij snel terug zult schrijven.
Kusje mij."

--

Kijk voor meer De Gouden Kooi in het FOK! Gouden Kooi-forum.

Gamen met DJ's en Boarders op Xbox's Big Day Out

Microsoft is er niet vies om mooie events te sponsoren ter promotie van de Xbox (360). Zo deed men vorig jaar nog een succesvolle poging om het grootste waterballonnen gevecht te organiseren en nu is het (wederom) tijd om een grote freestyle ski en snowboard competitie te ondersteunen onder de naam Xbox Big Day Out.

De beste snowboards en free-style skiërs (onder andere Mathieu Crepel, Markku Koski, en Hampus Mosesson) nemen het tegen elkaar op op de witte afdalingen in Val d�Isère. Uiteraard moet hier ook een muzikaal sausje overheen en DJ's als David Guetta, Scratch Perverts en Fabio & Grooverider zullen daar hun trucje doen om zowel het publiek als de rijders flink op te zwepen.



De grote dag uit in 2006

Tijdens deze competitie zit jij waarschijnlijk gewoon thuis bij de warme open haard en misschien wel met een Xbox 360 controller in je hand. Samen met Xbox Live is het dan net alsof je daar bent, want je kunt van 26 februari tot en met 1 maart opnemen tegen deze snelle sneeuwmannen en hippe DJ's in een aantal verschillende games. Wil je meer weten over dit event, surf dan naar Xboxbigdayout.com.

[Dakar] Vooruitblik etappe 10

Etappe 10
Datum: 16-01-2007
Route: Néma – Néma
Afstand: 10 km liaison – 366 km special – 24 km liaison (400 km totaal)

Eigenlijk zouden de deelnemers vandaag de grens met Mali kruizen. Door de dreiging van gevaar heeft de organisatie echter besloten de etappe te wijzigen en een lus rondom Néma te rijden.

Vandaag zullen de deelnemers de laatste duinen te zien krijgen. Hierna gaan we over op de savannah. Het is een snelle etappe, waarin naar verwachting niet teveel tijd te winnen valt. Heel blijven is het devies voor de leiders in het algemeen klassement.

De La Rosa adviseerde Alonso

Pedro de la Rosa was een van de drijvende krachten achter de transfer van Fernando Alonso naar McLaren Mercedes. Dat onthulde de Spaanse wereldkampioen tijdens de presentatie van de nieuwe MP4-22.

"Pedro wilde jaren geleden al dat ik bij McLaren kwam, omdat hij erg onder de indruk was van de faciliteiten, het team, de organisatie en de filosofie", zei Alonso, die direct benadrukte hoe belangrijk zijn landgenoot is voor McLaren.

"Pedro is een vitaal onderdeel van het team. We hebben hem en zijn ervaring bij het team nodig en dat geldt ook voor Gary (Paffett). Zo kunnen we de auto beter ontwikkelen en kunnen we samen streven naar het best mogelijke resultaat. Hij zal een erg belangrijke rol spelen en ik kijk uit naar onze samenwerking."

López Caro weg, Resino coach Levante

Het Spaanse Levante heeft haar trainer Juan Ramón López Caro de zak gegeven na enkele teleurstellende resultaten. Abel Resino zal in ieder geval de rest van het seizoen zijn vervanger zijn.

López Caro, vorig seizoen nog trainer van Real Madrid, werd maandag ontslagen als resultaat van de 3-0 nederlaag tegen Valencia, afgelopen weekend. Na een goede start van het seizoen wist de promovendus slechts één van de laatste tien duels winnend af te sluiten.

Resino, ex-doelman van onder meer Atlético Madrid, is aangewezen als de persoon om de club van Mustapha Riga te behoeden van degradatie. "Ik denk dat ik dit aankan", meldt Resino. "Voor zowel de spelers als voor mij is dit een uitdaging, aangezien ik er andere opvattingen op na houd dan mijn voorganger."

Levante staat op dit moment zeventiende in de Primera División, met achttien punten uit evenzoveel duels.

[Dakar] Uitslag etappe 9

De route voerde de karavaan van Tichit naar Nema. Het was het tweede deel van de marathonetappe, wat inhield dat al het onderhoud gisteravond en vannacht door de monteurs zelf gedaan diende te worden.

Motoren:
De strijd bij de motoren heeft een verrassende winnaar opgeleverd. Janis Vinters uit Letland was vandaag de beste. Hij bleef Cyril Despres ruim voor. Despres beschadigde bij een val de steun van zijn roadbook. Hierdoor moest de Fransman zijn roadbook handmatig bedienen, waardoor zijn tweede plek des te knapper is. Derde werd Marc Coma, de leider in het algemeen klassement. De Nederlander Frans Verhoeven kende een slechte dag. De versnellingsbak van zijn KTM gaf de geest, iets wat meer KTM rijders dit jaar is overkomen. Verhoeven zakt van de zesde naar de vierentwintigste plek algemeen. Henk Knuiman is nu de beste Nederlander in het algemeen klassement, dankzij zijn veertiende plek in etappe negen staat hij nu dertiende algemeen.

Auto’s:
Volkswagen kent een slechte dag tijdens het tweede deel van deze marathonetappe. Giniel de Villiers krijgt te kampen met een brandje in de turbo van zijn auto, tewijl ook Carlos Sainz te kampen krijgt technische problemen. Zijn auto slaat af en wil niet meer starten. Zowel Sainz als De Villiers verliezen veel tijd in het algemeen klassement. Mitsubishi doet het goed vandaag. De plekken twee tot en met vijf zijn voor het Japanse merk. Mitsubishi neemt ook de leiding in het algemeen klassement over, Peterhansel leidt voor Alphand. De etappeoverwinning gaat naar Jean-Louis Schlesser in zijn buggy. Het is zijn tweede etappeoverwinning tijdens deze Dakarrally.

Vrachtwagens:
Deze etappe kent wederom een Nederlands tintje! Wuf van Ginkel pakt zijn eerste etappeoverwinning tijdens deze zware rit. In het begin van de etappe was Hans Stacey nog de snelste, maar een lekke band voorkwam dat hij zijn vierde etappeoverwinning op rij mocht noteren. Stacey loopt wel uit op Mardeev in het algemeen klassement, de Rus heeft meer dan drie uur achterstand. Van Ginkel heeft met de etappeoverwinning de derde plaats algemeen stevig in handen.


Uitslag etappe 9 (Tichit – Nema):

Motoren

Plaats#NaamMerkTijdVerschil
1023Vinters (LET)KTM06:08:51-
2002Despres (FRA)KTM06:16:2200:07:31
3001Coma (ESP)KTM06:16:4400:07:53
4006Ullevalseter (NOR)KTM06:16:4400:07:53
5005De Azevedo (BRE)KTM06:18:2500:09:34

Auto’s

Plaats#NaamMerkTijdVerschil
1310Schlesser (FRA) - Debron (FRA)Schles-Ford-Raid05:32:03-
2300Alphand (FRA) - Picard (FRA)Mitsubishi05:32:1600:00:13
3302Peterhansel (FRA) - Cottret (FRA)Mitsubishi05:36:1700:04:14
4306Masuoka (JAP) - Maimon (FRA)Mitsubishi05:40:4100:08:38
5304Roma (ESP) - Cruz Senra (ESP)Mitsubishi05:46:3000:14:27

Vrachtwagens

Plaats#NaamMerkTijdVerschil
1513Van Ginkel (HOL) - Tijsterman (HOL) - De Rooy (HOL)GINAF06:47:47-
2501Stacey (HOL) - Gotlib (BEL) - Der Kinderen (HOL)MAN07:00:1500:12:28
3512Loprais (CZE) - Gilar (CZE)TATRA07:01:0700:13:20
4508Jacquot (FRA) - Alcazar (FRA) - Van Genugten (HOL)GINAF07:01:3900:13:52
5511Bekx (HOL) - Willems (HOL) - Maessen (BEL)DAF07:07:5500:20:08


Algemeen klassement (na etappe 9):

Motoren

Plaats#NaamMerkTijdVerschil
1001Coma (ESP)KTM36:41:31-
2002Despres (FRA)KTM37:36:0700:54:36
3008Casteu (FRA)KTM37:52:4601:11:15
4009Blais (USA)KTM38:15:5101:34:20
5006Ullevalseter (NOR)KTM38:41:3702:00:06

Auto’s

Plaats#NaamMerkTijdVerschil
1302Peterhansel (FRA) - Cottret (FRA)Mitsubishi33:43:23-
2300Alphand (FRA) - Picard (FRA)Mitsubishi33:51:1300:07:50
3310Schlesser (FRA) - Debron (FRA)Schles-Ford-Raid35:08:5501:25:32
4309All Attiyah (QAT) - Guehennec (FRA)BMW35:45:4402:02:21
5306Masuoka (JAP) - Maimon (FRA)Mitsubishi35:57:0702:13:44

Vrachtwagens

Plaats#NaamMerkTijdVerschil
1501Stacey (HOL) - Gotlib (BEL) - Der Kinderen (HOL)MAN38:36:01-
2527Mardeev (RUS) - Belyaev (RUS) - Nikolaev (RUS)KAMAZ41:43:1203:07:11
3513Van Ginkel (HOL) - Tijsterman (HOL) - De Rooy (HOL)GINAF42:54:5504:18:54
4512Loprais (CZE) - Gilar (CZE)TATRA43:34:5604:58:55
5503De Azevedo (BRE) - Justo (BRE) - Martinek (unk)TATRA43:35:1804:59:17

Nieuwe screenshots Virtua Fighter 5

Een van de voordelen die wij Europeanen hebben van de vertraagde launch van de PS3 is dat wij de meest uitgebreide launch line-up hebben van de drie regio's. Onder die launch line-up schaart zich Virtua Fighter 5, een port van de populaire arcade-versie.
In Virtua Fighter 5 zul je net als in de voorgaande delen in één-op-één gevechten de laatst staande vechter zijn. Virtua Fighter heeft zich in de loop der tijd weten te onderscheiden van andere fighters door een wat lager tempo, waardoor kunde en beheersing van de verschillende technieken de overhand over blind buttonmashing krijgt. In dit deel zal dit niet anders zijn.








5 jaar eis voor doden 14-jarige Hagenaar

JustitieTegen de jongeman die zaterdag 1 april 2006 in Den Haag de 14-jarige Ennes Polat doodschoot, is gisteren 5 jaar celstraf geëist. Justitie gelooft de verdachte Surdesh S. (23) die zegt dat hij de jongen per ongeluk heeft gedood. Volgens de officier van justitie is er sprake van dood door schuld door roekeloosheid.

De verdachte liep op de bewuste dag met een 9 mm-pistool door de wijk omdat hij wilde bemiddelen bij de verkoop ervan. Vlak voor het fatale schot was het wapen eigenlijk verkocht aan een groep Turkse mannen. Die kwamen het echter weer terugbrengen omdat ze het uiteindelijk toch niet wilden. Hierna zou Surdesh met een paar jongens uit de buurt zijn gaan 'spelen' met het vuurwapen. Ook het slachtoffer had het wapen nog in zijn handen gehad.

Een huilende Surdesh S. gisteren tegen de rechter: ''Ik kreeg het toen terug en haalde de trekker over maar wist niet dat het wapen inmiddels was doorgeladen. Het was echt een ongeluk en ik wilde hem niet raken maar dat gebeurde wel. Was ik het maar geweest.'' Volgens hem was het slachtoffer een ''zeer goede vriend'' van hem die hij juist had willen beschermen voor alle fouten die hij zelf had gemaakt.

Surdesh is in het verleden onder meer veroordeeld voor een gewapende overval op een supermarkt. Hij kreeg hiervoor 30 maanden cel en werd uiteindelijk met een enkelbandje naar huis gestuurd. Dit werd echter stopgezet omdat Surdesh herhaaldelijk de regels overtrad. Daarna was hij 8 maanden spoorloos. De uitspraak is over 14 dagen.

CD: My architects - Grand Designs

Het Guggenheim in Burgos staat op naam van Frank Gehry, het Sydney Opera House is ontworpen door Jorn Utzon en de Sagrada Familia ontstond uit de hersenspinsels van Gaudí. Allemaal bouwwerken die met recht Grand Designs genoemd kunnen worden. Vijf jonge mannen uit Warrington, samen genaamd My Architects, komen op de proppen met hun eigen Grand Designs. Een album dat onder dezelfde artistieke stroming valt als Kashmir, soms een zelfde kleurenpalet heeft als de Smashing Pumpkins en Keane en vergelijkbare bouwmaterialen gebruikt als Saybia.

Vredesonderhandelingen in C&C3 screens

Tchéky Karyo wist het in de film Kiss of the Dragon goed te verwoorden: "There is a time for diplomacy and a time for action. Diplomacy is dead." Deze woorden gelden zeker ook voor de Command & Conquer games. De vijand is de vijand en die moet in stukken onder de grond gestopt worden. Klaar. Vredesonderhandelingen vinden dan ook alleen plaats "at gun point" en hebben als inzet onvoorwaardelijke overgave en absolute controle.

In onderstaande screens kun je zien hoe de GDI, de Brotherhood of NOD en de Alien Corruptors met elkaar in "gesprek" zijn.





Moordenaar Belgische peuter pleegt zelfmoord

MisdaadIn België heeft de 29-jarige Joachim V.H. zelfmoord gepleegd. Hij zat een celstraf van 30 jaar uit voor het doodmartelen van een 3-jarige peuter op 8 juli 2004 in Sint-Niklaas.

De toen 26-jarige verdachte die zwaar verslaafd was aan speed en drank moest indertijd op de jongen passen, omdat diens eveneens verslaafde moeder afwezig was. V.H. had het jongetje 'gestraft' omdat hij op het terras stond. Hij stak en stootte hem met gestrekte wijs- en middenvinger in de borst- en in de buikstreek, waardoor het kind met het hoofd tegen de kast en de tafel terechtkwam. Later op de dag sloeg hij hem met de vuist in de buik en schopte hij hem. De artsen die de lijkschouwing uitvoerden, stelden vijftig blauwe plekken vast.

V.H zei tegen de rechter dat hij zich door zijn drugs- en drankmisbruik niet meer bewust was van goed of kwaad. De jury sprak de maximumstraf van 30 jaar opsluiting uit. Dat werd eind november in hoger beroep door het hof bevestigd. V.H. werd in de nacht van zondag op maandag bungelend aangetroffen in zijn cel. Hij had zich verhangen.

Boek: Kim Stanley Robinson - Het Broeikaseffect

Kim Stanley Robinson is een auteur van overwegend sciencefiction boeken. Hij is met zijn korte verhalen en boeken talloze keren genomineerd voor diverse sciencefiction awards, zoals de Hugo en de Nebula en heeft een aantal van die nominaties ook weten om te zetten in awards. Dit boek, met de Engelse titel The Forty Signs of Rain, is in 2004 genomineerd voor de 'British Science Fiction Association'. Het is het eerste deel van de trilogie Capital Code, waarvan het tweede deel, Fifty Degrees Below, in 2005 is verschenen en het derde deel, Sixty Days and Counting in 2007 zal verschijnen. In mei 2007 zal Fifty Degrees Below in het Nederlands verschijnen met de titel Een Nieuwe IJstijd. Het Broeikaseffect, boeiende sciencefiction, realistische klimaatthriller of onbegrijpelijk wetenschappelijk geneuzel?

AO: Nadal eenvoudig door

Rafael Nadal heeft zich weten te plaatsen voor de tweede ronde van de Australian Open. De als tweede geplaatste Spanjaard won dinsdag met 7-6 (6), 6-3 en 6-2 van de Amerikaan Robert Kendrick.

Vorig jaar stonden Nadal en Kendrick op Wimbledon ook tegenover elkaar. De Spanjaard stelde de overwinning toen pas in de vijfde set veilig. In Melbourne had de Spanjaard alleen in de eerste set problemen met de Amerikaan. Pas in de tiebreak sloeg de nummer twee van de wereld toe. In de overige twee sets bleef hij Kendrick eenvoudig de baas.

Heerenveen ziet Larsen vertrekken


SC Heerenveen heeft Ken Ilsø Larsen laten vertrekken naar zijn vaderland Denemarken. In 2004 kwam de jonge aanvaller naar het Abe Lenstra-stadion, maar speelde vooral zijn wedstrijden in het beloftenteam van de Friezen.

De Deen mocht daarom ook vertrekken van het clubbestuur en heeft in SønderjyskE een nieuwe club gevonden. De jeugdinternational speelde in 2,5 jaar slechts vijftien minuten mee in de hoofdmacht van de Friezen. Zijn enige invalbeurt was in de competitiewedstrijd tegen AZ.

Dreamgirls en Babel domineren Golden Globes

Icoon FilmHet culturele drama Babel en de musical Dreamgirls hebben maandagavond de belangrijkste Golden Globes in de wacht gesleept. Het maakte hen meteen tot grote kanshebbers in de race voor de felbegeerde Oscars, die 25 februari worden vergeven.

Dreamgirls, dat verhaalt over de carrière van drie zangeressen, won drie onderscheidingen - meer dan elke andere film. De prijzen voor beste musical of comedy en beste mannelijke (Eddy Murphy) en vrouwelijke bijrol (Jennifer Hudson) gingen naar de rolprent. Babel, genomineerd voor zeven onderscheidingen, kreeg uiteindelijk alleen de hoofdprijs: beste film.

Martin Scorsese verliet het gala in Beverly Hills als beste regisseur. Hij kreeg een gouden beeldje voor de misdaadthriller The Departed. De lieveling van filmcritici was zes keer genomineerd.

De onderscheiding voor beste acteur in een speelfilm ging naar Forest Whitaker, die in The Last King of Scotland de voormalige Ugandese dictator Idi Amin portretteerde. De Britse Helen Mirren kreeg twee prijzen. Zij werd verkozen tot beste actrice voor haar rol als koningin Elizabeth II in The Queen en beste actrice in een televisiefilm voor haar rol in Elizabeth I.

De bijna negentig leden van de buitenlandse persvereniging verkozen de Britse komiek Sacha Baron Cohen tot beste acteur in een musical of comedy. Beste actrice in een comedy werd Meryl Streep die in The Devil Wears Prada een dominante moderedacteur speelt. Het was de zesde Golden Globe in de carrière van Streep.

De prijs voor beste animatiefilm ging naar Cars; beste oorspronkelijke filmlied was The Song of the Heart uit Happy Feet.

'Toestand Fidel Castro zeer ernstig'

Fidel Castro ligt in ernstige toestand in een ziekenhuis vanwege complicaties die volgden op drie mislukte operaties aan zijn dikke darm. Artsen opereerden de Cubaanse leider vanwege ontstoken uitstulpingen in zijn darmen, meldde het Spaanse dagblad El Pais idinsdag.

De infectie leidde vervolgens tot een buikvliesontsteking, vertelden twee medici van een ziekenhuis in Madrid op basis van anonimiteit. In het hospitaal werkt een chirurg die Castro in december bezocht. Artsen schatten de toestand van de 80-jarige leider ''zeer ernstig'' in. Hij wordt via een infuus gevoed.

Het is voor het eerst dat details over de ziekte van Castro naar buiten komen. Officieel is niets bekend over diens gezondheidstoestand. De man die in 1959 de macht greep op het Caribische eiland is sinds 26 juli niet meer in het openbaar gezien.

Zijn broer Raul nam vijf dagen later de macht over. Dat voedde geruchten dat Castro zo ziek is dat hij nooit meer actief de macht zal kunnen uitoefenen op het communistische Cuba.

Raul behandelt de gezondheidstoestand van Fidel als een staatsgeheim. Over het lot van de leider doen tal van verhalen de ronde, vooral binnen de grote groep Cubaanse vluchtelingen in de Verenigde Staten.

Tijdens de eerste operatie verwijderden artsen volgens El Pais een deel van de dikke darm en probeerden zij de karteldarm te verbinden met de endeldarm. Dat mislukte en leidde tot een nieuwe ontsteking. Een tweede operatie om de geïnfecteerde plek schoon te maken faalde ook. Het inbrengen van een prothese tijdens de derde operatie lukte pas in tweede instantie.



Foto van Castro uit oktober 2006

Met dank aan el_godi voor de submit.

AO: Sharapova met moeite door

Maria Sharapova heeft met vallen en opstaan de tweede ronde bereikt van de Australian Open. De als eerste geplaatste Russin versloeg Camille Pin met 6-3, 4-6 en 9-7.


Op een zeer heet Rod Laver Arena (op de buitenbanen werd wegens de hitte al niet meer begonnen aan nieuwe partijen) werd het een bijna bizar gevecht. In de eerste set verliep alles nog 'normaal', Sharapova was daarin duidelijk de betere.

In het tweede bedrijf lukte het Sharapova niet meer om rally's af te maken, waardoor Pin toe kon slaan en de set naar zich toe kon trekken.

Als herboren kwam de Russische na de verplichte hittepauze echter weer terug op de baan en in de belissende set liep ze razendsnel uit naar 5-0. Maar Pin, de nummer 61 van de wereld, wist terug te komen tot 5-5. Ze mocht op 6-5 en 7-6 zelfs serveren voor de partij. Sharapova vroeg om medische hulp, maar ook Pin had problemen. Ze kon niet meer voluit serveren en dat kostte haar op 7-8 de winst waardoor Sharapova alsnog naar de tweede ronde gaat.

Kinderen timmeren grafkist voor juffie

OpmerkelijkBasisschoolleerlingen van de Iederwijsschool in Someren timmeren gezamenlijk de grafkist in elkaar waarin hun lerares Eri van den Biggelaar binnenkort zal worden begraven. De 40-jarige lerares zal de strijd tegen een agressieve, snel uitzaaiende vorm van baarmoederhalskanker verliezen, en kinderen op de school maken de kist om hen zo te betrekken bij haar naderende afscheid.

Het ontwerp van de kist is gemaakt door Eric van Dijk, industrieel ontwerper en een van de docenten en beheerder van de 'knutselruimte' op de school. De kist is vervaardigd uit ruim honderd plankjes hout en is bijna klaar, alleen het deksel moet nog worden gemaakt.

De leerlingetjes vinden het totaal niet eng of luguber. Als ze niet aan het timmeren of zagen zijn, klauteren ze in de kist, alsof het een boot is. Dat de kinderen ermee spelen, is voor Eri en de andere docenten van de school geen probleem. ''In andere culturen maken nabestaanden toch ook zelf de kist. Doodgaan mag geen taboe zijn. Waar ik heen ga, is het nog mooier dan op deze wereld'', aldus juf Eri.

Ook de drie eigen kinderen van Eri van den Biggelaar - Suus, Koen en Joep - zitten op de Iederwijsschool, die Eri oprichtte met een groep bevlogen leerkrachten. In dergelijke scholen bepalen de kinderen zelf wat ze willen leren en in welk tempo. Het idee achter Iederwijs is dat iets leren vanuit de eigen motivatie, interesse en nieuwsgierigheid efficiënter werkt dan wanneer het wordt opgelegd, zoals dat in het reguliere basisonderwijs gebeurt. Iederwijs is een vorm van particulier onderwijs, wat betekent dat het niet door de overheid gesubsidieerd wordt. De scholen worden voornamelijk gefinancierd door particuliere bedrijven en vaste ouderbijdragen.



Voorpaginanieuws in De Telegraaf vandaag

Alonso: "Button grootste concurrent"


Voor Fernando Alonso is het duidelijk, hijzelf is de favoriet voor de wereldtitel in 2007. Een verrassing is echter wel dat hij Jenson Button als grootste concurrent ziet.

Tijdens de persconferentie na de teampresentatie van McLaren Mercedes liet de Spanjaard weten waarom hij de Honda Racing F1-coureur als grootste gevaar ziet: "Ik denk dat Jenson dit seizoen mijn grootste tegenstander zal zijn. Ik verwacht dat hij zich verder ontwikkeld heeft. We zien wel hoe de wintertests zullen verlopen, maar nu, in januari, heb ik een naam in mijn hoofd waar ik terdege rekening mee zal moeten houden. Honda beschikt over continuïteit waarop zij kunnen bouwen. Het seizoen 2007 wordt vooral bepaald door de banden. Het team dat zich daar het snelste op in kan stellen zal een groot voordeel hebben."

Voor Alonso kan de tijd niet snel genoeg gaan en wil weer snel aan het echte werk beginnen. "McLaren is ervan overtuigd dat na enkele jaren zonder succes het tij nu zal keren. Daar twijfelt niemand aan. Voor mij was het een verrassing om dat optimisme te bespeuren. Zelf ben ik ook nogal ambitieus ingesteld, ik voel me als herboren", vertelt hij, "Weet je, soms wil je na een zwaar seizoen en wanneer de wintertests beginnen, het rijden zo lang mogelijk uitstellen. Je wilt genieten van je vakantie. Ditmaal is het anders. Ik wil in de auto zitten. Ik voel me net zo als zes jaar geleden toen ik voor de eerste keer in en Formule 1 auto kon rijden. Ik wil alleen nog maar rijden."

Erfgenamen uit telefoonboek

Icoon OpmerkelijkEen man heeft zijn hele vermogen nagelaten aan zeventig mensen die hij willekeurig uit het telefoonboek had gekozen. Luis da Camara, een 42-jarige Portugees die eerder deze maand stierf, had zijn opmerkelijke testament aldus opgesteld toen hij 29 was omdat hij geen vrienden of familie had. De namen haalde hij uit het telefoonboek van Lissabon.

De man laat twee huizen, een auto en 25.000 euro na. Hij verraste zijn onwetende erfgenamen elk met bijna 10.000 euro. Eén van de gekozenen, de 76-jarige Helena Suares, zegt: ''Eerst dacht ik dat het een grap was, maar ik heb het geld nodig en ben hem zeer dankbaar.''

Horizontale bungeejump

De scouting bestaat binnenkort honderd jaar, groot feest dus, en scoutinggroepen die bouwen bij feesten altijd van alles en nog wat. En ik heb hier iets wat de meeste scoutgroepen zonder problemen na kunnen bouwen, is weer eens iets anders dan die eeuwige torens, kampvuren en wat al niet meer.

Of de ouders en begeleiders erg blij zullen zijn met deze zelfgebouwde kermisatractie, ik waag het te betwijfelen, maar je valt zeker op tussen de rest van de scoutinggroepen.

Update: hij doet het weer

Schotland wil McLeish als opvolger Smith

De BBC meldt dat Alex McLeish de belangrijkste kandidaat is om Walter Smith op te volgen als bondscoach van Schotland. Er zou door de Schotse voetbalbond een lijst opgesteld zijn met een handvol kandidaten voor de vacante positie en de naam van McLeish zou hier bovenaan staan.

McLeish is per direct beschikbaar, nadat hij in april 2006 werd ontslagen bij Glasgow Rangers. Daarvoor werkte hij ook als manager bij Motherwell en Hibernian. Als speler kwam McLeish 77 keer uit voor de nationale ploeg van Schotland.

Ook Jim Jefferies, Gary McAllister, Craig Levein en Joe Jordan zouden kandidaat zijn om de nieuwe bondscoach van de Tartan Army te worden. Schotland moet op zoek naar een nieuwe bondscoach, omdat Walter Smith vorige week vertrok om de nieuwe trainer te worden van Glasgow Rangers.

Algeheel drugsverbod militairen

Nederlandse militairen mogen voortaan ook buiten werktijd geen drugs meer gebruiken. Ook het roken van een blowtje wordt taboe. Dit blijkt uit een nieuwe conceptgedragscode die alle personeelsleden van defensie morgen op hun deurmat vinden. De code lekte al uit naar De Telegraaf die er vandaag delen uit publiceert. Ook drankgebruik wordt aan strikte voorwaarden gebonden. Tijdens oefeningen of operaties is alcohol te allen tijde taboe.

Voor militairen gaan in privétijd strengere regels gelden dan voor burgers. Krijgsmachtpersoneel moet zich volgens de nieuwe code '24 uur per dag, zeven dagen per week' keurig gedragen. ''Omdat wij onder omstandigheden geweld mogen uitoefenen, heeft slecht gedrag bij ons meer negatieve uitstraling dan bij andere organisaties. Dat geldt zeker voor militairen, omdat zij zo herkenbaar zijn'', zo zegt de commandant der strijdkrachten Dick Berlijn in een begeleidende brief.

Eerder werd al bekend dat Defensie verplichte urinetests wil invoeren om op onverwachte momenten te kunnen controleren op sporen van verdovende middelen in het lichaam. Wie drugs heeft gebruikt, hangt onmiddellijk en oneervol ontslag boven het hoofd.

Voor de nieuwe gedragscode is nog tot eind maart gelegenheid tot inspraak. Toch is ze met onmiddellijke ingang rechtsgeldig voor militairen van hoog tot laag.

Olympique Lyon vier weken zonder Wiltord

Olympique Lyon zal het de aankomende maand moeten doen zonder Sylvain Wiltord. De aanvaller van de Franse landskampioen heeft een spierblessure opgelopen en moet daarom rust houden.

In de bekerwedstrijd tegen Toulouse viel Wiltord uit met een spierblessure. Het is overigens nog zeer twijfelachtig of Wiltord volgende maand mee kan doen in het Champions League-duel van Olympique Lyon tegen AS Roma. De eerste wedstrijd tussen Lyon en Roma is op 21 februari, in Italië.

Varen en crossen

Ik moest ook even goed kijken voordat het kwartje bij mij viel, je ziet aan het begin van het filmpje twee quads, eentje ziet er uit zoals je verwacht en de ander ziet er net iets anders uit dan een gewone quad.

Hij is wat breder, en de neus, verrek dat lijkt net een jetski, maar wat doet een neus van een jetski op een quad, kijk naar het filmpje en het is al snel duidelijk. Doe mij maar zo'n Quadski.

Ruim 40 doden Indiase seriemoord

MisdaadHet dodental in een serie schokkende moorden in India zou kunnen oplopen tot boven de veertig. Rechercheurs hebben in plastic tassen twaalf schedels en een reeks anders lichaamsresten gevonden.

Dat heeft een anonieme functionaris gezegd tegen de Indiase krant Hindustan Times. De politie bevestigde eerder dat zeker zeventien mensen, vooral kinderen, waren vermoord.

De nieuwe vondsten zijn de afgelopen dagen gedaan bij een bungalow aan de rand van de Indiase hoofdstad New Delhi. In het pand, door media omgedoopt tot het Horrorhuis, woonden de hoofdverdachten: een invloedrijke zakenman en diens hulp.

In lokale media verschenen de laatste tijd gruwelijke details over de seriemoordenaar. De hulp van de zakenman heeft volgens nieuwsberichten bekend dat hij peuters verkrachtte, seks had met de lichamen van zijn slachtoffers en eens heeft geprobeerd menselijke organen te eten.

Heelverhaal.nl laat van zich horen...

Maar het werd herfst en dan mag de campingvader (dit begrip duidt een gescheiden man aan die zo lang maar in de stacaravan gaat zitten; leuk, zo'n verregend weekend met je kinderen...) niet op de camping blijven, want we willen geen trailer trash in Nederland. Dus sluiten we tussen oktober en maart de campings en duwen we de gescheiden sukkeltjes in oktober en masse over de rand richting officieel geregistreerd daklozenkrantverkoperschap. Daar stond ik.

Terreurbestrijder bezorgd om bomfilmpjes

Icoon InternetDe Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb), Tjibbe Joustra, vindt het zorgelijk dat op internet instructiefilms opduiken die gedetailleerd laten zien hoe je een explosief of een bomgordel kunt maken. De video's zijn nu nog in het Arabisch.

Joustra denkt echter dat het een kwestie van tijd is voordat ze in het Nederlands zullen verschijnen. Hij zei dat maandagavond in het actualiteitenprogramma NOVA.

Geschreven bomhandleidingen waren al eerder te vinden op internet. Nu gaat het om video's die precies laten zien welke materialen nodig zijn, in welke hoeveelheden en wat iemand vervolgens moet doen om een bomgordel of ontsteking te maken. Volgens Joustra ontwikkelt internet zich tot een soort virtueel trainingskamp.

De NCTb publiceert dinsdag een onderzoek naar het gebruik van internet door radicale moslims. Volgens Joustra zijn er honderd à tweehonderd Nederlandstalige radicaal-islamitische websites in de lucht. In februari 2005, drie maanden na de moord op cineast Theo van Gogh, nam de Tweede Kamer een motie aan waarin de regering werd opgedragen dergelijke sites op te sporen en te sluiten. Volgens Joustra is daar echter weinig van terechtgekomen.

Tegen de inhoud van enkele sites is wel opgetreden, maar dat aantal is op de vingers van een hand te tellen, aldus de coördinator. Veel radicale Nederlandstalige sites zijn wel verplaatst naar servers van buitenlandse providers. De NCTb hoopt dat de studie ertoe zal leiden dat ook gematigder moslimgroepen hun visie op internet gaan verspreiden.

Tjibbe Joustra, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding
'Internet wordt gebruikt als virtueel trainingskamp voor terroristen'
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.