Moordenaar Belgische peuter pleegt zelfmoord

MisdaadIn België heeft de 29-jarige Joachim V.H. zelfmoord gepleegd. Hij zat een celstraf van 30 jaar uit voor het doodmartelen van een 3-jarige peuter op 8 juli 2004 in Sint-Niklaas.

De toen 26-jarige verdachte die zwaar verslaafd was aan speed en drank moest indertijd op de jongen passen, omdat diens eveneens verslaafde moeder afwezig was. V.H. had het jongetje 'gestraft' omdat hij op het terras stond. Hij stak en stootte hem met gestrekte wijs- en middenvinger in de borst- en in de buikstreek, waardoor het kind met het hoofd tegen de kast en de tafel terechtkwam. Later op de dag sloeg hij hem met de vuist in de buik en schopte hij hem. De artsen die de lijkschouwing uitvoerden, stelden vijftig blauwe plekken vast.

V.H zei tegen de rechter dat hij zich door zijn drugs- en drankmisbruik niet meer bewust was van goed of kwaad. De jury sprak de maximumstraf van 30 jaar opsluiting uit. Dat werd eind november in hoger beroep door het hof bevestigd. V.H. werd in de nacht van zondag op maandag bungelend aangetroffen in zijn cel. Hij had zich verhangen.