FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 9 december 2006

Uitslagen Eredivisie 09/12/2006

Er werden vanavond vier wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

NAC Breda - Excelsior 2-1
24' Slory 0-1
36' Stam 1-1
66' Zonneveld 2-1

Scheidsrechter: Wegereef.
Toeschouwers: 14.000.
Rood: 8. Leonardo (NAC/2x geel)
Geel: van Dieren (Excelsior)

Opstellingen

NAC: Edwin Zoetebier, Ronnie Stam, Rob Penders, Patrick Zwaanswijk, Patrick Mtiliga, Edwin de Graaf, Arne Slot (van Gessel/89), Mike Zonneveld (Mathijssen/82), Anouar Diba (Veenstra/75), Leonardo, Maceo Rigters.

Excelsior: Theo Zwarthoed, Rudy Jansen, Jos van Nieuwstadt, Christian Gyan, Sieme Zijm, Luigi Bruins, René van Dieren (H. Drost/58), Jarda Simr (Voskamp/71), Andwélé Slory, Guillano Grot (Dijkhuizen/71), Sebastiaan Steur.



FC Groningen - PSV 0-2
61' Afellay 0-1 (assist Kromkamp)
88' Koné 0-2 (assist Cocu)

Scheidsrechter: Vink.
Toeschouwers: 19.000.

Opstellingen

Groningen: Bas Roorda, Bruno Silva, Gibril Sankoh, Ondrej ¦vejdík (Salmon/85), Mathias Florén (Cornelisse/54), Danny Holla, Goran Lovre (Seedorf/69), Rasmus Lindgren, Evgeniy Levchenko, Erik Nevland, Luis Suárez.

PSV: Gomes, Manuel da Costa (Reiziger/36), Alex, Carlos Salcido, Jan Kromkamp, Timmy Simons, Ibrahim Afellay (Culina/82), Phillip Cocu, Jefferson Farfán, Arouna Koné, Edison Méndez.



NEC - FC Utrecht 2-0
6' Olsson 1-0
47' Wisgerhof 2-0

Scheidsrechter: Van Hulten.
Toeschouwers: 12.000.
Geel: Otten, Widgerhof, Niedzielan (allen NEC), Braafheid (Utrecht).

Opstellingen

NEC: Gábor Babos, Muslu Nalbantoglu, Peter Wisgerhof, Mark Otten, Jonas Olsson, Dominique Kivuvu, Patrick Pothuizen (Barreto/46), Ferne Snoyl, Romano Denneboom, Andrzej Niedzielan, Brett Holman (Ntibazonkiza/76).

Utrecht Michel Vorm, Tim Cornelisse, Sander Keller (Rossini /54), Francis Dickoh, Edson Braafheid, Hans Somers (Bolland /74), Rick Kruys, Gregoor van Dijk, Peter Kopteff, Marc-Antoine Fortuné, Darl Douglas.



Heracles - Sparta 2-3
33' Medunjanin 0-1
45+2'Medunjanin 0-2
57' Vlug 0-3
72' Biseswar 1-3
90'+1 Quansah 2-3

Scheidsrechter: Luinge.
Toeschouwers: 8.500.
Geel: De Vries, Boakye, Smit (allen Heracles), Van Bueren (Sparta).

Opstellingen

Heracles: Martin Pieckenhagen, Emmanuel Boakye, Marnix Smit, Ragnar Klavan, Mark Looms, Rob Maas, Stefaan Tanghe, Robbert Schilder (de Vries/46), Bernard Hofstede (Quansah /46), Everton, Diego Biseswar.

Sparta: Joost Terol, Sepp De Roover, Steve Olfers, Danny Schenkel, Sjaak Polak, Anthony Obodai, Edwin van Bueren (Kaita/61), Haris Medunjanin, Jeffrey Vlug (Oost/70), Ivan Cvetkov (van Dijk/83), Rachid Bouaouzan.

De stand na vanavond kan je hier vinden.

Als ik kon toveren....

Mag ik jullie voorstellen aan een goochelaar, niet zomaar een goochelaar maar een goochelaar die behoorlijk wat last heeft van de wet van Murphy en helaas voor de arme man kan half Amerika live meekijken.

De goochelaar in kwestie is trouwens echt geen amateur goochelaar, zijn naam is Harry Blackstone jr. en is een goochellegende.

Moraal van het verhaal, zelfs de beste goochelaar heeft wel eens een dag waarop hij beter niet uit bed had kunnen komen....

Man komt vast te zitten in schoorsteen

Een man in de Verenigde Staten kon vrijdagochtend zijn huis niet in op de gebruikelijke manier en deed daarom een poging om via de schoorsteen binnen te komen. Hij had beter de kerstman een belletje kunnen geven want toen hij naar beneden gleed via de schoorsteen kwam hij halverwege vast te zitten.

De man moest gered worden door de brandweer, via een ladder kon hij uiteindelijk omhoog worden getakeld. Hij overtuigde de aanwezige politie er vervolgens van dat hij niet aan het inbreken was.

Volgens de autoriteiten maakt de man het goed en vallen de verwondingen die hij heeft opgelopen mee. Het is niet bekend wie de brandweer gewaarschuwd heeft.


Doden door aanslag bij sjiitisch heiligdom Irak

Icoon AanslagEen krachtige autobom heeft zaterdag dood en verderf gezaaid vlak bij een van de belangrijkste heiligdommen van de sjiitische islam in Irak. De explosie vond plaats op een markt, enkele honderden meters van het Imam al-Abbas-mausoleum in Karbala.

Zes mensen kwamen daardoor om het leven en 47 raakten gewond, aldus de politie van de stad ten zuiden van de hoofdstad Bagdad.

Volgens ooggetuigen was het een zelfmoordaanslag. De bestuurder van de auto had rond 11.00 uur net geparkeerd, toen een verkeersagent hem vroeg een stukje door te rijden. Daarop ontplofte de auto.

Een aantal winkels en auto's vloog door de ontploffing in brand. Het Imam al-Abbas mausoleum is de laatste rustplaats van de zoon van de oprichter van de sjiitische islam, imam Ali.

[A1GP] Hoofdrace vervroegd

De hoofdrace van de GP van Indonesië zal morgen een half uur eerder beginnen. Er is namelijk later op de dag storm voorspeld, en men wil graag klaar zijn voor de storm begint. Als het regent, regent het namelijk ook hard en lang, en wat dat voor gevolgen heeft heeft men vorige week kunnen zien.

Johnny Reid, de man op pole, vertelde: "Ik zie ons nog niet racen in die harde stortbuien, die hier vallen. Zoals we zagen in Maleisië moeten we een aantal ronden langzaam rijden om de baan droger te maken. Ik weet niet of de regels het toelaten, maar misschien kunnen we een korte extra training rijden voor de race, om op die manier de baan droog te rijden."

Blaastest helpt tegen indrinkers

Steeds meer scholen gaan over tot een blaastest voor leerlingen voordat ze worden toegelaten tot een schoolfeest. Dat schrijft het Algemeen Dagblad vandaag. Op deze wijze worden de zogenoemde 'indrinkers' buiten de deur gehouden.

Leerlingen waarvan wordt vermoed dat ze dronken (lodderige ogen, rode konen of zwalkende benen) aan de deur arriveren, moeten eerst blazen. Zijn ze onder invloed, wordt hen de toegang tot het feest ontzegd. En ook op volgende feest(en) is de drinker niet welkom.

Het Christelijk Gymnasium Utrecht en het Corderius College in Amersfoort hebben reeds ervaring met de blaastest voor indrinkers en zijn er zeer tevreden over. Het aantal indrinkers is enorm afgenomen. De tests worden zowel gebruikt voor leerlingen die wel als niet mogen drinken op een schoolfeest.

Het Christelijk Gymnasium Utrecht houdt bij drinkers (16+ leerlingen) bovendien zelf in de hand hoeveel ze drinken. Iedereen krijgt een polsbandje waarop streepjes worden gezet voor elk drankje. Door op indrinken te testen, wordt voorkomen dat leerlingen op een feest alsnog compleet dronken worden. Scholieren onder de 16 krijgen sowieso geen druppel alcoholische drank.

Voetbal: Kirkland loopt hoofdletsel op

Icoon VoetbalChris Kirkland is in de rust van de wedstrijd tegen Middlesbrough in allerijl met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht. De 25-jarige doelman van Wigan Athletic was aan het eind van de eerste helft keihard in botsing gekomen met een medespeler.

Pas een paar minuten later zakte hij in de kleedkamer ineen. Kirkland kreeg zuurstof toegediend en een brace om de nek, voordat hij per ambulance werd afgevoerd. Volgens trainer Paul Jewell is de blessure minder ernstig dan werd gevreesd.

,,Hij kreeg een trap of een knie tegen het hoofd. Dat resulteerde met enige vertraging in een shock. De medische staf was er snel bij en toonde zich heel erg bezorgd. Maar in de ziekenauto schijnt hij al te hebben gezegd dat hij er woensdag tegen Arsenal wel weer bij is. Dus we hebben goede hoop dat het meevalt'', aldus Jewell.

Theaterhoofden van Jezus en Mohammed verdwenen

TheaterIn Berlijn zijn de hoofden van Jezus, Mohammed en Boeddha op onverklaarbare wijze verdwenen uit de rekwisietenafdeling van de Deutsche Oper. De hoofden zouden worden gebruikt bij de opvoering van de omstreden Mozart-opera 'Idomeneo' in Berlijn.

De directie van de Deutsche Oper weet niet wie de hoofden heeft weggenomen en wanneer dat gebeurd is. Het operahuis zal de attributen opnieuw laten vervaardigen voor de première van het stuk op 18 december.

'Idomeneo' leidde eerder dit jaar bij onze oosterburen tot grote ophef. In september werd de opera geschrapt omdat de politie vreesde voor gewelddadige reacties van moslims. Na veel protesten vanuit de samenleving én de politiek op het cancelen van de opera, besloot de directie om hem toch op te voeren.

Mozart schreef het stuk in 1781. In één van de scènes van de opera plaatst koning Idomeneo van Kreta de afgehakte hoofden van Poseidon, Jezus, Boeddha en Mohammed op vier stoelen.

Wat is Dit: Opgave 69 - Uitslag

Goed, dit was een beetje een weggevertje. Dus werd het andermaal een tweede ronde. De eerste die het goed zag was LeFTBuRN. Het was inderdaad een Powerball. Gefeliciteerd, 6 punten voor deze meneer.
Velen na hem zagen dat als het correcte antwoord en in de lift gaan dan ook 18 mensen mee: Dope-E, Rossdale, ABC-tje, Klompje, Icefire1971, Viper2k1, destrovel, zjosken, Allan24, lolz, tomatoman, nsgopfok, MoHaa, Charrel, FOKKER007, singlemetkids, JtS en natedanielz. Drie punten voor deze mensen.

De volgende Wat is Dit begint maandag 11 december om 12.00 uur. Tot dan!

De prijzen:

Voor de jaarprijs iBOOD zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Portable DVD-speler - Een leuke gadget waarmee je overal en altijd je DVD's kan bekijken.


iBOOD.com – afkorting voor internet’s best online offer daily - zet elke dag om middernacht één nieuwe aanbieding online. In de volgende 24 uur kan jij deze aanbieding bestellen. De keuze is simpel, je neemt hem of je neemt hem niet!

Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De oplossing: powerball

Tot maandag, tot WiD!

Virtual Console games krijgen datum

Nintendo heeft een lijst uitgebracht met daarin releasedata van de diverse Virtual Console games die deze maand beschikbaar zullen zijn. De complete lijst is al eens eerder naar buiten gebracht, maar nu we ook data zien van de aankomende VC games kunnen we ons gaan voorbereiden op een aantal gouwe ouwe momenten.

15 december
Urban Champion (NES / 500 Wii Points)
Solomon's Key (NES / 500 Wii Points)
Pinball (NES / 500 Wii Points)
Columns (Megadrive / 800 Wii Points)
Gunstar Heroes (Megadrive / 800 Wii Points)
Ristar (Megadrive / 800 Wii Points)
Dr. Robotonik's Mean Bean Machine (Megadrive / 800 Wii Points)
Alien Crush (PC Engine / 600 Wii Points)

22 december
Donkey Kong Jr. (NES / 500 Wii Points)
Soccer (NES / 500 Wii Points)
Tennis (NES / 500 Wii Points)
Space Harrier II (Megadrive / 800 Wii Points)
Toe Jam & Earl (Megadrive / 800 Wii Points)
Military Madness (PC Engine / 600 Wii Points)

29 december
Baseball (NES / 500 Wii Points)
Ice Hockey (NES / 500 Wii Points)
SimCity (Super Nintendo / 800 Wii Points)
Super Probotector (Super Nintendo / 800 Wii Points)
Super Castlevania IV (Super Nintendo / 800 Wii Points)
R-Type (PC Engine / 600 Wii Points)

Herleef klassiekers



EK zwemmen: Nederlands record Driebergen

De Russische zwemmer Joeri Priloekov heeft zaterdag bij de Europese kampioenschappen kortebaan in Helsinki het Europese record op de 1500 meter vrij scherper gesteld. Hij tikte aan in 14 minuten en 16,13 seconden.

Nick Driebergen zwom een nieuw Nederlands record op de 100 meter rugslag. De Nederlander tikte aan in 53,33 seconden en dook hiermee onder de oude toptijd van Mitja Zastrow. Met zijn tijd plaatste Driebergen zich als gedeeld zevende voor de finale van morgen.

Robin van Aggele plaatste zich voor de finale van de 100 meter wisselslag. Met de zesde tijd (54,49 seconden) revancheerde de zwemmer uit Hilversum zich voor zijn teleurstellende optreden in de halve eindstrijd van de 50 meter schoolslag. Hij eindigde daarin als zestiende en laatste.

Moniek Nijhuis redde het niet in de halve finales van de 100 meter schoolslag. Met haar tijd van 1.08,51 eindigde ze als elfde.

Iraki's in de rij om Saddam op te knopen

Icoon BuitenlandsEen van de felst begeerde banen in Irak bestaat nog niet eens: de beul voor Saddam Hussein. Terwijl nog een hoger beroep loopt tegen de doodstraf voor de ex-dictator, hebben honderden Iraki's spontaan bij het kantoor van de premier naar die baan gesolliciteerd.

Dat meldde The New York Times zaterdag op zijn website. Een adviseur van premier Nuri al-Maliki zei dat een van de moeilijkste taken het aanwijzen van de beul zal zijn, omdat zo veel mensen wraak willen nemen voor het verlies van hun geliefden. Saddam werd op 5 november veroordeeld tot de dood door ophanging.

Finales EK zwemmen in de middag

De finales tijdens het Europees kampioenschap langebaan zwemmen van 2008, welke in Eindhoven worden gehouden, staan definitief in de middag gepland. Dit werd zaterdag, tijdens het EK kortebaan in Helsinki, door de Europese zwembond (LEN) bekend gemaakt.

Een aantal zwemcoaches, waaronder de Nederlander Jacco Verhaeren, hadden het voorstel gedaan om deze finales naar de ochtend te verplaatsen. Tijdens de Olympische Spelen in Peking worden deze wedstrijden namelijk ook op die tijden gezwommen.

EK zwemmen: Manaudou zwemt wereldrecord

Bij het Europees kampioenschap zwemmen in Helsinki heeft de Française Laure Manaudou op de 400 meter vrije slag haar eigen wereldrecord tot 3.56,09 aangescherpt. Daarmee was ze 0,70 seconden sneller dan haar vorige toptijd, die ze een jaar geleden zwom.

Voor Manaudou was het haar derde gouden medaille die ze in de Finse hoofdstad pakte. Eerder was ze ook al de beste op de 100 meter rugslag en de 800 meter vrije slag.

He Pssst, DeLorean kopen ?

Je moet de afgelopen 20 jaar onder een steen hebben gelegen mocht je nog nooit van DeLorean hebben gehoord, want wie kent de tijdmachine van Marty Mc Fly en de prettig gestoorde en verstrooide Doc Brown nou niet.

Een Delorean is dus naast een filmster ook een absolute droomauto en dat had een slimme Amerikaanse zakenman een jaar of 10 geleden ook in de gaten en kocht de rechten op de naam en het beeldmerk en tegelijkertijd ook alle onderdelen die nog in de magazijnen lagen weg te stoffen met als resultaat dat als je over de nodige dollars beschikt nu gewoon een DeLorean DMC 12 kunt bestellen.

Ik heb net mijn spaarvarkentje even gecontroleerd, maar helaas voorlopig blijft het nog bij dromen.....

'Ball keert terug naar Engeland'

PSV heeft Michael Ball laten weten dat hij de club in de winterstop mag gaan verlaten. Blackburn Rovers en Portsmouth zouden interesse hebben getoond in de diensten van de speler.

Begin dit jaar, vlak voor het sluiten van de transfermarkt, wist PSV de Engelsman te contracteren. Toch kwam Ball regelmatig op de bank terecht, waardoor de speler binnen de lijnen nauwelijks iets kon laten zien. De verdediger beleefde een goede start van zijn carriére en speelde in het verleden al voor Everton en Glasgow Rangers. Toch is hij bij de ploeg van trainer Ronald Koeman ontevreden over zijn rol als reserve. Dit is ook de reden waarom Ball eerder al aangaf dat hij wilde vertrekken bij de ploeg uit Eindhoven.

Jongen (18) bijt vingerkootje agent af

Icoon OpmerkelijkEen 18-jarige jongen heeft in de nacht van donderdag op vrijdag het vingerkootje van een Gentse agent afgebeten. Daarmee verzette hij zich tegen de politiecontrole.

De politie zag drie mannen zich verdacht ophouden in op het Woodrow Wilsonplein. Toen de agenten hen gingen controleren verzetten de jongens zich hevig. De 18-jarige beet daarop in de vinger van de agent. De 30-jarige politieman verloor daarbij zijn vingerkootje. In het ziekenhuis hebben chirurgen het stukje terug aan de vinger gehecht. Of de operatie gelukt is moet nog blijken.

De jongen wordt vervolgd voor opzettelijke slagen en verwondingen. In zijn rugzak vonden agenten een koevoet, een neppistool en een doos vol losse euro's.

Eerste tien minuten van Blue Dragon

Xboxyde heeft de eerste tien minuten van het spel Blue Dragon online gezet. Deze gewilde RPG, gemaakt door Mistwalker, heeft voor flinke rijen gezorgd in de Japanse winkels tijdens de lancering van het spel. Een succes dat Microsoft wel kan gebruiken in dat deel van de wereld.

Het spel staat momenteel op de 2e plaats in de Famitsu Most Wanted en deel twee is inmiddels al aangekondigd. De US versie komt ergens in 2007 uit en Europa moet nog wachten op een officiële aankondiging.

Let op: De eerste tien minuten van Blue Dragon bevatten uiteraard spoilers en is **hier** te vinden.




[upd] Uitlatingen PVV-Kamerlid niet strafbaar

Dion GrausMet de uitspraken van Partij voor de Vrijheid-Kamerlid Dion Graus waarnaar het Limburgse Openbaar Ministerie onderzoek deed, is in juridische zin niets mis (ze zijn niet discriminerend). Het PVV Kamerlid zal dan ook niet worden vervolgd.

Er werd onderzoek verricht naar uitlatingen die Graus deed in een live-uitzending van de Limburgse omroep L1 op de avond van de verkiezingen. Graus zei toen: ''Nu al zijn er in Heerlen wijken waar je niet meer veilig kunt lopen, waar politiewagens in brand worden gestoken door bepaalde bevolkingsgroepen die onze democratie niet accepteren, die ons geloof niet accepteren en die onze vrouwen hoeren noemen. Die mensen gaan wij kei- en keihard aanpakken en geloof me; dat gaat gebeuren.'' De PVV-volksvertegenwoordiger deed die uitspraak op een vraag waarom het noodzakelijk is om de grenzen voor bepaalde niet-Westerse allochtonen voor minstens 5 jaar te sluiten.

Onbetaalde rekeningen
Tegen Graus loopt overigens wel een juridische procedure omdat hij een rekening voor de verbouwing van een luxe bungalow niet zou hebben betaald. Dat blijkt uit onderzoek van Dagblad de Limburger.

Graus zou bij de verbouwing van de bungalow in Simpelveld een spoor van onbetaalde nota's hebben achtergelaten. De elektricien, de keukenfirma, de sanitairspecialist, de aannemer en de kozijnen-leverancier kregen, nadat hun werk goeddeels voltooid was, te horen dat er geen geld was.

In deze zaak, die tot nu toe schriftelijk is gevoerd, ontmoeten de eerste advocaten van een schuldeiser en die van Graus elkaar op 20 december voor de rechter.

Update 18.10 uur
Het NRC handelsblad blijkt vandaag een uitgebreid artikel over Graus te hebben gechreven. Daarin staat ook een reactie van de politie Heerlen over de uitlatingen van Graus over het in brand steken van auto's en onveilige wijken. De politie ontkent die aantijgingen van Graus ten stelligste: ''Heerlen heeft geen wijken waar je niet veilig kunt lopen en er zijn geen politieauto's door allochtonen aangestoken. Dat is in 2001 wel één keer gedaan door jongeren van Nederlandse origine'', aldus een politie woordvoerder.

Het Landelijk Bureau ter Bestrijding van Rassendiscriminatie (LBR) noemt het dreigen van allochtonen met keiharde aanpak, gebaseerd op leugens, bijzonder kwalijk: ''Dit is haat zaaien. Bevolkingsgroepen worden beschuldigd van strafbare feiten die ze niet gepleegd hebben.''

Het LBR vindt het jammer en niet terecht dat het Openbaar Ministerie niet tot vervolging overgaat. B en W van Heerlen noemen de uitspraken van Graus ''kwalijke stemmingmakerij''. Een woordvoerder: ''Maar juridische actie ondernemen zou de man alleen maar een podium bieden en nog meer aandacht opleveren. Dat willen wij niet.''

Op het FOK!forum loopt een discussie naar aanleiding van het NRC-artikel.

'PvdA-wethouder gaf zichzelf vergunning'

Voor de derde keer binnen een paar jaar is een PvdA-politica van een deelraad in Amsterdam in opspraak geraakt. Dit keer betreft het wethouder Els Verdonk van de deelraad Zuidoost. De Volkskrant ontdekte een geheim gehouden rapport van het Bureau Integriteit dat concludeert dat Verdonk onvoldoende heeft gedaan om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen.

Verdonk, wethouder van ruimtelijke ordening, zou zichzelf een vergunning hebben gegeven voor de bouw van een serre aan haar huis. Zelf zegt ze dat zij het dossier over de serre aan een collega-wethouder heeft gegeven, maar onderzoekers van het Bureau Integriteit konden daarvoor geen bewijs vinden. Wel troffen de onderzoekers een brief aan die ambtenaren hadden geschreven namens de echtgenoot van Verdonk.

Het onderzoek begon na klachten van de buren van Verdonk, die bezwaar hadden ingediend tegen de bouw van de serre. Ze waren boos dat dat de wethouder toch een bouwvergunning kreeg, terwijl de beroepscommissie van het stadsdeel hen in het gelijk had gesteld. Ze stapten naar de civiele rechter. Het stadsdeel moest uiteindelijk de bouwvergunning alsnog intrekken.

'Conclusies omarmd'
Volgens een woordvoerder van het stadsdeel 'omarmen' wethouder Verdonk en de overige stadsdeelbestuurders de conclusies van het Bureau Integriteit. Zij zullen voortaan dossiers waarbij ze persoonlijk betrokken zijn meteen overdragen aan een collega.

Eerder al raakte PvdA-stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet in opspraak. Zij had verzwegen dat ze in haar eerste bestuursperiode tweemaal was veroordeeld voor rijden onder invloed. En PvdA-raadslid Ama Carr bleek vlak voor de deelraadsverkiezingen door de politie te zijn gepakt voor het rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse naam. De PvdA verbond geen gevolgen aan het gedrag van Sweet en Carr.

'Leider al-Qaeda in Turkije opgepakt'

Icoon TerrorismeDe Turkse politie heeft een advocaat opgepakt die zichzelf had uitgeroepen tot leider van het islamitische terreurnetwerk al-Qaeda in Turkije. Agenten arresteerden ook negen andere verdachten, meldde het persbureau Anatolië zaterdag.

De politie voerde gelijktijdige operaties uit in Istanbul, Ankara en de westelijke provincie Izmir, nadat e-mails over het kopen van bommateriaal waren onderschept. De verdachten werden overigens al gearresteerd voor het bezoek van paus Benedictus XVI, dat op 28 november begon. Voor zover bekend hadden de verdachten echter geen aanslag tegen de rooms-katholieke kerkvorst in gedachten.

De politie nam ook materiaal in beslag waarmee bommen kunnen worden gemaakt en een cd'tje dat explodeert als het in een computer wordt gestopt. Het was voor het eerst dat de Turkse politie op zo'n dodelijk snufje stuitte. Verder zijn kaarten in beslag genomen van een olieraffinaderij.

IBDA-C
Twee van de arrestanten zijn lid van de verboden terreurgroep IBDA-C, onder meer berucht door aanvallen op bars, discotheken en kerken. Deze extremistische splinterorganisatie stelde zich samen met al-Qaeda verantwoordelijk voor een serie bloedige bomaanslagen in november 2003.

Meer dan zestig mensen kwamen om het leven door ontploffingen bij twee synagogen, het Britse consulaat en het kantoor van bank HSBC in Istanbul. In verband met die zaak worden 73 verdachten berecht.

Man steelt politiebus met arrestant

Icoon OpmerkelijkIn de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een nog onbekende man in Hoogerheide korte tijd rond gereden in een politiebus met daarin een arrestant. De bus werd een paar honderd meter verder in een zijstraat teruggevonden. Van de joyrider ontbreekt elk spoor.

Rond kwart over drie hielden twee surveillerende agenten een dronken man aan die op het punt stond weg te rijden in zijn auto met kapotte koplamp. De agenten wilde de man meenemen naar het bureau voor een ademanalyse en zette hem in de arrestantenruimte van de politiebus.

Twee andere mannen bemoeiden zich met de aanhouding en een van hen schold de agenten bij hun vertrek uit. De dienders besloten deze man ook aan te houden, maar hij verzette zich hevig tegen zijn arrestatie. Tijdens de worsteling die ontstond stapte een derde, nog onbekende man in de politiebus en reed er mee weg.

Het voertuig met daarin de eerste arrestant werd door te hulp geschoten collega's snel teruggevonden. De onbekende joyrider was toen al verdwenen.

Moeder verdacht van baby in magnetron stoppen

Icoon OpmerkelijkIn de Amerikaanse staat Ohio is donderdag het proces begonnen tegen de moeder die ervan wordt verdacht haar baby gedood te hebben door het in een magnetron te stoppen.

De 26-jarige moeder ontkent het kind te hebben gedood. Volgens haar stopte een oppas de baby in de magnetron. De moeder bracht het kindje zelf naar het ziekenhuis waar het korte tijd later overleed.

Onderzoekers van justitie konden niet bewijzen of het kind inderdaad is gestorven in de magnetron. Er is namelijk weinig bekend over het effect van magnetronstraling op mensen. De lijkschouwing gaf dat de baby inwendig brandletsel had. Op de huid van het kindje waren geen brandwonden te zien.

Album van de dag: Anouk

Het is 17 uur en iedereen komt weer thuis na een zware werk- of schooldag. Het is weekend! Tijd voor wat muzikale ontspanning, tijd voor een muziek album!
Anouk's debuutsingle ‘Mood Indigo’, geschreven door Barry Hay van de Golden Earring opent de deuren voor de Haagse zangeres in de muziekwereld. Het nummer wordt goed ontvangen door publiek en pers, vlak na het uitbrengen van deze single wordt haar eerste album Together Alone uitgebracht.
Hierna volgen de albums Urban Solitude, Garduated Fool en Update. In 2004 zondert Anouk zich samen met tekstschrijver Bart van Veen af van de buitenwereld om aan nieuw materiaal te werken. Ze sluiten zich op in Hotel New York in Rotterdam, waarnaar het album ook vernoemd wordt.
1. Girl 3:30
2. Heaven Knows 3:45
3. More Than You Deserve 4:20
4. Fallen Sun 3:32
5. Lost 3:42
6. Alright 3:33
7. Help 3:24
8. Our Own Love 3:34
9. Jerusalem 3:55
10. One Word 4:02
11. I Spy 3:44
12. Fading 4:45
Totaal 45:46

Anouk - Hotel New York (2004)
Nogmaals dank aan deliberator voor de submit.

Man valt van flat, zoon aangehouden

Icoon PolitieEen 48-jarige man is zaterdag omgekomen doordat hij van de achtste verdieping van een flatgebouw aan de Marius Bauerstraat in Amsterdam-West viel. De politie heeft de 16-jarige zoon van het slachtoffer aangehouden.

De politie ging er in eerste instantie van uit dat de man zelfmoord had gepleegd, maar zag later toch aanleiding om de zoon aan te houden. Of de zoon iets met de dood van zijn vader te maken heeft, onderzoekt de politie nog.

Duizenden illegalen kunnen in Spanje blijven

Icoon EuropaHonderdduizenden illegale immigranten kunnen mogelijkerwijs komend jaar in Spanje een verblijfsvergunning krijgen. Volgens Spaanse media van zaterdag kunnen ze gebruik maken van een weinig bekende regeling die mensen die diep verankerd zijn in de samenleving een vergunning toekent.

Verscheidene rechtsgeleerden spreken van tussen de 400.000 en 600.000 mensen die in aanmerking zouden komen voor papieren. Ze moeten dan wel kunnen aantonen dat ze minstens drie jaar in Spanje hebben gewoond, werk hebben, familieleden in Spanje hebben en geen strafblad hebben. Het gaat niet om een nieuwe maar om bestaande regels.

Vorig jaar kregen in totaal 600.000 illegale immigranten amnestie van de Spaanse regering. Premier Zapatero kreeg toen van andere EU-lidstaten het verwijt dat dergelijke regelingen een aanzuigende werking hebben op immigranten.

Curaçaoënaars demonstreren tegen eigen politici

Icoon PolitiekOngeveer 1500 Curaçaoënaars hebben zaterdagochtend (lokale tijd) in Willemstad gedemonstreerd uit protest tegen de verwerping van de Slotverklaring met Nederland.De demonstranten willen aangeven dat de eigen politici weer met Den Haag moeten gaan praten om het akkoord aan te nemen.

Nederland heeft op 2 november in een akkoord met Curaçao en Sint Maarten aangegeven bereid te zijn om 80 procent van de Antilliaanse staatsschuld over te nemen. Curaçaose politici hebben op 28 november het akkoord verworpen omdat Nederland in ruil voor de schuldsanering meer invloed wil hebben op financieel en justitieel gebied op Curaçao. Dat vond een meerderheid in de Eilandsraad onaanvaardbaar.

Met de demonstratie, georganiseerd door de Curaçaose advocaat Eric de Vries, willen de bewoners de politici bewegen het akkoord toch aan te nemen. De Vries: ,,Voor de toekomst van onze kinderen is het noodzakelijk dat de schuld wordt overgenomen. Zo niet, dan gaat het eiland failliet.''

Uitslag Manchester United - Manchester City

Manchester United heeft vandaag een nieuwe aanval op zijn leidende positie in de Engelse Premier League afgeslagen. De ploeg van trainer Alex Ferguson won de stadsderby tegen Manchester City vanmiddag met 3-1.

Na de eerste helft leidde United al met 2-0, door treffers van Wayne Rooney, die al na zes minuten de score opende, en Louis Saha. In de tweede helft wist oud-Ajacied Hatem Trabelsi de spanning toch nog terug te brengen op Old Trafford. Trabelsi liet doelman Edwin van der Sar in de 70e minuut kansloos. Zes minuten voor tijd besliste Cristiano Ronaldo de wedstrijd alsnog. De Portugees wist op het randje van buitenspel de 3-1 te maken. City eindigde de wedstrijd met tien man, nadat Corradi in de 90e minuut van de wedstrijd zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg.

Wederom skiwedstrijden afgelast

De FIS, de internationale skibond, heeft opnieuw wedstrijden moeten aflasten vanwege het warme weer in Europa. De voor 16 en 17 december geplande afdaling en super-G voor vrouwen in Val d'Isère kunnen niet doorgaan. Dit werd vandaag bekend gemaakt.

Maandag zal de FIS een alternatieve locatie aanwijzen. Eerder moest de Franse skiplaats de afdaling en super-combinatie voor mannen, die dit weekend op het programma stonden, ook al teruggeven door een gebrek aan sneeuw. De subercombinatie voor mannen werd daarop verplaatst naar het Oostenrijkse Reiteralm.

De afdaling en super-G voor mannen van volgend weekeinde in het Italiaanse Val Gardena gaat wel gewoon door.

CD: Back To Mine - Mercury Rev

Een interessante vraag wat muzikanten betreft is vaak: waar zijn ze door beïnvloed en wat draaien ze thuis in de late uurtjes? Dance Music Collective begon in 1998 met het oplossen van deze vragen over DJ Rick Warren onder de noemer Back To Mine. In de jaren daarna kwamen daar onder andere namen als Groove Armada, Faithless, Morcheeba, The Orb, New Order, Underworld en Tricky bij. De tweede lichting antwoorden van 2006 komen van de heren van Mercury Rev (Liam van The Prodigy ging hen voor eerder dit jaar).

Voskamp wil verhuurd worden

Johan Voskamp, aanvaller bij Excelsior, hoopt dat hij in de winterstop verhuurd zal worden aan een club uit de eerste divisie. Voskamp heeft dat te kennen gegeven aan het bestuur van de Rotterdammers.

"Voor mijn ontwikkeling zou het goed zijn om een half jaar bij een eerste divisieclub te spelen", aldus Voskamp tegen het AD. "Op dit moment heb ik moeite om aan te haken. Het is ook moeilijk om me te bewijzen. Ik heb dit seizoen twee keer in de basis gestaan en ben in totaal 43 minuten ingevallen. Tegen AZ zat ik vorige week niet eens bij de selectie."

Ton Lokhoff, trainer van Excelsior, begrijpt de situatie van Voskamp, maar ziet liever zijn voorhoede niet verzwakken. "Als hij vertrekt, wil ik er wel een andere spits bij. Ik heb geen zin om mijn eigen ruiten in te gooien."

Shoukov denkt aan stoppen

Dmitri Shoukov, speler van FC Twente, speelt met de gedachten om zijn professionele carrière als voetballer te beëindigen. De aanvaller kampt al geruime tijd met een blessure aan één van zijn spieren. Mede hierdoor kwam de Rus vorig seizoen nauwelijks in actie.

Shoukov werkt wel aan een rentree in het betaald voetbal, maar als de blessure aan blijft houden zal hij er over denken om zijn kicksen aan de wilgen te hangen. "Ik zal er zondag in de uitwedstrijd tegen Willem II nog niet bij zijn", aldus de 31-jarige aanvaller in het Brabants Dagblad. "Ik moet eerst nog een aantal wedstrijden in het beloftenteam spelen om wedstrijdritme op te doen. Ik heb er twee duels opzitten. Als de spieren blijven weigeren om mee te werken, dan stop ik zeker aan het einde van het seizoen. Dan is het niet leuk meer."

Weer verlies waterpolovrouwen

Opnieuw zijn de Nederlandse waterpolovrouwen er niet in geslaagd om een wedstrijd te winnen in het toernooi om de Holiday Cup in Los Alamitos. Ditmaal was Australië (9-10) net te sterk voor de ploeg van bondscoach Robin van Galen.

De belangrijkste speelster aan de zijde van Oranje was Lefke van Belkum. De speelster wist viermaal te scoren. Zondag treedt het Nederlands team nog aan tegen Canada. Mocht het zo zijn dat dit duel word gewonnen, dan speelt Oranje om de derde plaats in de Amerikaanse stad.

Lindenbergh zinspeelt op vertrek

Alles wijst er op dat Olaf Lindenbergh niet meer in aanmerking zal komen voor een basisplaats bij de selectie van Ajax. In 2005 maakte de middenvelder de overgang van AZ naar de Amsterdamse club. Sindsdien wist de 32-jarige speler geen potten te breken.

Lindenbergh wil in de komende tranfserperiode enkele beslissingen gaan maken ten behoeve van zijn actieve carrière als voetballer. "Ik ben bijna nooit een vaste waarde", zegt de middenvelder in Het Parool. "Dat is vervelend. Ik ben 32 en zit in de laatste dagen van mijn voetbalcarrière. Ik wil graag spelen. Tegen Willem II zat ik zelfs op de tribune. In januari gaat de transfermarkt weer open, dan moet je kijken wat je voor jezelf wil en wat de club wil. Ik kan bij Ajax wachten op mijn kans of proberen bij een andere club aan spelen toe te komen. We zullen wel zien."

Inbrekers vallen in slaap in de tuin

Icoon Domme criminelenTwee dieven hadden donderdagmorgen blijkbaar iets te hard gewerkt. Toen ze inbraken in een woning in Apeldoorn vielen ze in de tuin in slaap. De politie trof het tweetal, met de ogen dicht, aan in twee tuinstoelen.

Het inbrekersduo, een 33-jarige man en een 26-jarige vrouw braken donderdagmorgen in bij een huis aan de Amersfoortseweg. Toen ze even gingen zitten gingen pardoes de oogjes toe. Naast de schone slapers trof de politie verschillende gestolen spullen, waaronder een hogedrukreiniger, aan. De twee dieven mogen nu heerlijk uitslapen in een politiecel.

Met dank aan de onbekende Fok!er voor de submit.

Gloeilampen Edison op de veiling

Icoon OpmerkelijkBij een veilinghuis in Londen komen originele gloeilampen onder de hamer. De peertjes leveren woensdag naar verwachting een slordige 300.000 pond (443.000 euro) op. Maker van de glazen bolletjes is Thomas Edison, die geldt als uitvinder van de gloeilamp. Het zijn voor zover bekend de enige overgebleven originele exemplaren in de wereld, meldde de Britse Krant The Guardian zaterdag.

De lampen van de geestelijk vader van het kunstlicht zaten in een doosje dat drie jaar geleden op een zolder van een huis in de Verenigde Staten werd gevonden. De uitvinder ging met het doosje in 1890 naar een rechtbank waar het patent op de gloeilamp dat hij had aangevraagd, werd aangevochten. Edison won de zaak.

Van Gaal : "PSV wordt kampioen"

De trainer van AZ, Louis van Gaal, verwacht niet dat Ajax en zijn eigen ploeg, die morgen tegen elkaar in actie komen, in staat zullen blijken om PSV van de landstitel af te houden.

"PSV wordt toch wel kampioen", aldus Van Gaal in Het Parool. De Eindhovenaren, die vanavond tegen FC Groningen spelen, hebben momenteel een voorsprong van vijf punten op AZ en zes op Ajax.

"Die vijf punten voorsprong geeft PSV echt niet meer weg", aldus Van Gaal. "Ook niet als we mochten winnen en PSV zou verliezen bij Groningen. Dan is het verschil nog twee punten. De kans dat wij in het verdere verloop punten verspelen is groter dan dat PSV het doet. Wat overigens niet wil zeggen dat ik me er bij neer heb gelegd. Dat nóóit."

Nintendo aangeklaagd wegens patentschending Wii-mote

Interlink, een bedrijf dat afstandsbedieningen maakt voor presentatie-doeleinden binnen het bedrijfsleven, klaagt Nintendo aan. Volgens Interlink schendt Nintendo het patent van Interlink met de Wii-mote-technologie.

Arstechnica denkt echter dat de klacht niet gegrond is daar de technieken nogal van elkaar verschillen, maar in verband met de schikkingstactieken die de laatste tijd veel gebruikt worden is het financieel gezien geen rare zet van Interlink.

Een opvallende vreemde claim is bijvoorbeeld de verminderde inkomsten die het bedrijf suggereert. Alsof we met zijn allen ineens Wii-motes gaan gebruiken voor het geven van presentaties of lezingen. Hoewel dit laatste wel cool klinkt is het toch wel ver van realistisch te noemen, en het ziet er naar uit dat Interlink hoopt dat Nintendo zal gaan schikken in de zaak. Microsoft en Sony hebben al eerder in dit soort zaken schikkingen getroffen en ook Nintendo zal waarschijnlijk niet het risico willen lopen de Wii-mote-technologie eventueel te verliezen of een groot bedrag aan achterstallig patent neer te moeten leggen.

Interlink afstandsbediening


Sir Alex Ferguson vol lof over Giggs

De manager van Manchester United, Sir Alex Ferguson, heeft tegenover BBC Sport gezegd dat hij veel vertrouwen in zijn ervaren speler Ryan Giggs heeft. Volgens Ferguson kan Giggs de doorslag geven bij de stadsderby vanmiddag tegen Manchester City.

Giggs verkeert in bloedvorm, en ook Ferguson is zich daar van bewust. "Ik weet dat hij vanmiddag kan gaan schitteren. Ik voel het altijd perfect aan als Ryan zijn topvorm nadert. Dat is nu het geval. Hij gaat straks zijn stempel drukken op dit duel", aldus de trainer.

'Penis zwarten oorzaak hongersnood'

In Frankrijk heeft schrijver en televisiepresentator Pascal Sevran gisteren voor hevige opschudding gezorgd. Oorzaak is een interview dat een regionale krant begin deze maand met Sevran had over een boek - 'Le Privilège des Jonquilles' - dat hij al in januari heeft geschreven.

In dat boek staat onder meer dat ''de penis van de zwarten verantwoordelijk is voor de hongersnood in Afrika.'' In de krant herhaalde hij die stelling. ''Het is de waarheid! Afrika kreunt onder de kinderen, van wie de ouders geen mogelijkheid hebben om hen te voeden. Ik ben niet de enige die het zegt. Ze zouden de helft van de planeet moeten steriliseren!''

Een organisatie die de rechten van de minderheden in Frankrijk verdedigt, zal tegen Sevron een klacht indienen wegens racisme. Ook willen ze dat hij als tv-presentator geweerd wordt van het scherm van de Franse publieke zender France 2.

De Franse minister van Cultuur zei ''extreem geschokt'' te zijn en noemt de uitspraken van Sevran ''schandalig, ontoelaatbaar en racistisch.''

FIA maakt toekomstplannen bekend

De FIA heeft gisteren de toekomstplannen voor de F1 bekend gemaakt. In de komende vijf jaar wil de internationale autosportfederatie de F1 grotendeels op de schop nemen. Een opvallend onderdeel uit de plannen is de herinvoering van de turbo-motoren. Hieronder vind je het volledige overzicht.

2008
- Mogelijk verbod op barge boards, winglets en chimney's
- Mogelijk beperkt gebruik van windtunnels en/of schaalmodellen

2009
- Verminderen van downforce met vijftig procent
- Hergebruiken en opwekken van de energie bij het remmen
- Recyclen van de warmte van de motor
- Aërodynamische aanpassingen om inhalen te bevorderen
- Motor en versnellingsbak moeten mogelijk vier races meegaan

2010
- Deel van de warmte van de motor weer omzetten in energie
- Deel van de uitlaatgassen weer omzetten in energie

2011
- Mogelijke introductie van nieuwe turbocharged motor
- Gebruik van biobrandstoffen
- Toestaan van elektronica die de wagen energiezuiniger kan maken
- Mogelijk vrijlaten van inzet elektronische hulpmiddelen

Van den Herik zoekt schuld vooral bij anderen

Jorien van den Herik doet op Telegraaf.nl van vandaag een aantal uitspraken over zijn vertrek en de situatie bij Feyenoord. Opvallend: Van den Herik zoekt weinig schuld bij zichzelf en trok Ruud van Nistelrooij niet aan vanwege vermeende spillebenen.

Organisatie is de schuldige
"Door aanhoudende supportersonrust, ingegeven door een groepje amokmakers, verstuurde Feyenoord op initiatief van de directie op 3 oktober een open brief naar de supporters. Daarin werd de situatie bij de club verklaard en de installatie aangekondigd van een commissie om de organisatiestructuur te veranderen. Absurd. In plaats van stelling te nemen tegen diegenen die een heksenjacht tegen mij voerden, werd ze status verleend en macht toegespeeld”

Over zijn vermeende wanbeleid
"Ik voerde geen directie meer nadat we in 2003 een NV waren geworden. Als toezichthouder zat ik in de RvC; ik was geen verantwoordelijke directeur. Velen willen dit niet zien of horen. Zo kon er op de man worden gespeeld".

Misdragende supporters zorgen deels voor slechte financiële situatie
Door boetes en gederfde inkomsten vanwege zich misdragende Feyenoordfans is de club volgens Van den Herik miljoenen euro’s door de neus geboord. "En zij spreken van financieel wanbeleid. Terwijl de accountant al jaren z’n handtekening zet."

Eerder verlaten
Van den Herik geeft toe dat hij Feyenoord eerder had moeten verlaten. "Toen we van een stichting een NV werden. Ik wilde op afstand betrokken blijven. Fout. Men bleef mij zien als Feyenoords alleenheerser, de Stalin aan de Maas. Een beeldvorming die me stoorde. Mijn aanwezigheid op de achtergrond verhinderde dat een ander zich kon ontwikkelen tot het gezicht van Feyenoord.”

Van Nistelrooij
"Oorspronkelijke Rotterdammers zijn terughoudender, a priori negatief. Kijken wat iemand niet kan en te weinig wat hij wel kan. Zo voerde de technische leiding een discussie over Van Nistelrooij. Feyenoord zag van hem af vanwege z’n spillebenen. Zie je hoe betrekkelijk het technische verhaal is.”

Jorien van den Herik stapt op bij Feyenoord

Icoon VoetbalDe kogel is door de kerk, Jorien van den Herik zal op korte termijn opstappen als voorzitter van Feyenoord. Dit liet hij vrijdagavond weten. Vier dagen geleden kreeg Van den Herik het advies van de commissie Kerkum om op te stappen.

Die commissie is van plan om de organisatiestructuur ingrijpend te wijzigen, waardoor er geen plaats meer zou zijn voor de kale voorzitter. Verwacht werd dat Van den Herik aanstaande maandag tijdens de aandeelhoudersvergadering zijn functie neer zou leggen.

De preses zelf zegt dat het naderende en positieve einde van de FIOD-zaak de voornaamste reden is om op te stappen: "Zolang die strafzaak nog liep, kon en wilde ik mij niet aan de verantwoordelijkheid voor de gang van zaken onttrekken". Uitspraak van deze zaak volgt op 19 december.

Van den Herik heeft zich bij zijn besluit om af te treden niet laten leiden door de roep van de supporters: "Daaraan zou ik eerder weerstand willen bieden dan dat ik daarvoor zou willen bezwijken. De taken en competenties die nog resteren zal ik op de kortst mogelijke termijn zien over te dragen", aldus de Sliedrechter.

Chris Woerts, commercieel directeur van Feyenoord, reageerde vol respect op het besluit van Van den Herik, die hij een "visionair" noemde: "Dat is hij altijd geweest en zal hij ook altijd blijven".


Jorien van den Herik

Kijk voor meer sportnieuws op FOK!sport!

Succes voor Bjørndalen en Henkel

Ole Einar Bjørndalen en Andrea Henkel hebben bij wereldbekerwedstrijden biatlon de sprint in het Duitse Hochfilzen gewonnen. Bij de heren ging de sprint over tien kilometer en bij de dames over 7,5 kilometer.

Bjørndalen, dit seizoen nog ongeslagen op de biatlon, bleef de Duitser Michael Greis en de Zwitser Matthias Simmen ruim voor. Beiden maakte schietfouten, terwijl de Noor foutloos was.

Andrea Henkel was bij de dames de Poolse Magdalena Gwizdon, die het hele seizoen al boven verwachting presteert, en de verrassende Chinese Yingchao Kong, te snel af.

Testdag 08-12-2006

Gisteren is er opnieuw getest op Jerez. Rubens Barrichello zette de snelste tijd neer, gevolgd door zijn teamgenoot James Rossiter, en McLaren-coureur Lewis Hamilton. Volgende week zal er ook nog getest worden.

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 R. Barrichello Honda 01:20.008 65
2 J. Rossiter Honda 01:20.171 108
3 L. Hamilton McLaren 01:20.325 79
4 R. Schumacher Toyota 01:20.339 61
5 P. de la Rosa McLaren 01:20.342 84
6 H. Kovalainen Renault 01:20.372 70
7 G. Fisichella Renault 01:20.390 89
8 N. Heidfeld BMW 01:20.436 110
9 A. Davidson Super Aguri 01:20.542 87
10 T. Glock BMW 01:20.785 105
11 K. Kobayashi Toyota 01:20.978 70
12 M. Webber Red Bull 01:20.985 79
13 F. Massa Ferrari 01:21.143 46
14 D. Coulthard Red Bull 01:21.325 63
15 L. Badoer Ferrari 01:21.327 43
16 S. Speed Scuderia Toro Rosso 01:21.327 51
17 K. Nakajima Williams 01:23.600 16

Amsterdam is 14.000 woningen kwijt

Amsterdam blijkt maar liefst 14.000 spookwoningen te tellen. Woningen die wel in de gemeentelijke administratie staan, maar waarvan niemand weet waar ze zijn. Opmerkelijk is dat tot het jaar 2000 het verschil tussen woningen en woonadressen beperkt bleef tot 3.500. Daarna schoot het verschil in een paar jaar omhoog naar 14.000.

Voor 50% van de 14.000 woningen heeft de Amsterdamse Dienst Wonen een verklaring, maar voor de andere helft niet. Bij 3.500 woningen gaat het om 'frictieleegstand' (leegstand door verhuizing of stadsvernieuwing). De andere 3.500 zouden woningen zijn van bewoners die zich niet inschrijven: ze willen onzichtbaar blijven of ze zijn het domweg vergeten. Ook worden woningen samengevoegd zonder dat dat deugdelijk wordt geregistreerd, en blijken woningen te worden omgezet in bedrijfspanden, alweer zonder het te melden. Het omzetten van woningen naar bedrijfspanden gaat rechtstreeks in tegen het beleid dat Amsterdam voorstaat. De verantwoordelijke wethouders willen juist bedrijfspanden omzetten naar woningen.

Waar de andere 7.000 woningen zich moeten bevinden, is tot nog toe een raadsel. Als overigens alle 14.000 woningen beschikbaar zouden komen, zou bijna in één klap de ergste woningnood in de stad zijn opgelost.

Coureurs dreigen met teststop

De Grand Prix Drivers association (GPDA), de vakbond van Formule 1 coureurs, eist dat de testcircuits veiliger worden. Als dit niet gebeurt, dreigen de coureurs te stoppen met testen. GPDA-voorzitter Ralf Schumacher heeft dit vandaag bekend gemaakt.

"De situatie in Jerez is fel verbeterd, maar in Barcelona en Valencia is er nog werk aan de winkel. Iedereen is zich er van bewust en we willen dat er maatregelen worden getroffen. We willen ons veilig voelen wanneer we testen. Als de circuits de gevraagde werken niet uitvoeren, dan gaan we er niet langer testen. Zo simpel is het", zegt Schumacher op Autosport.com.

Het is niet zeker of deze actie ook echt doorgang zal kunnen vinden, aangezien niet alle coureurs het altijd eens zijn met de GPDA.

"Het is inderdaad zo dat niet alle rijders altijd dezelfde mening delen en dezelfde doelen nastreven. Sommige rijders tonen ook geen interesse, maar dat betekent dat ik als voorzitter mijn verantwoordelijkheid moet nemen. Onze samenkomst in Jerez was in elk geval vruchtbaar en we zijn er bijna zeker van dat de circuits aan onze vraag tegemoet zullen komen."

ProTourploegen willen Discovery Channel kwijt

De vereniging van ProTourteams (IPTC) heeft vrijdag tijdens een vergadering in Brussel voorgesteld om het Amerikaanse Discovery Channel uit de organisatie te gooien. Het Amerikaanse team houdt zich door de aankoop van Ivan Basso niet aan de regels van de ProTour.

Volgens de IPCT heeft Discovery Channel de ethische code overtreden. Die verbiedt ProTourteams renners die in de 'zaak Puerto' betrokken zijn een contract aan te bieden. Discovery Channel trok echter Ivan Basso aan. Eén van de hoofdverdachten in de dopingaffaire. De leden waren bijna unaniem over de uitsluiting van de ploeg van Johan Bruyneel.

De IPCT sluit ook om die reden ook Active Bay van Manolo Saiz (ex-Liberty) uit. Sainz werd in de bloeddopingzaak ondervraagd door het Spaanse gerecht.

Verder is de vereniging er voorstander van om het aantal ProTourteams tot achttien te beperken. Afgelopen seizoen waren er dat nog twintig. Volgende week beslist de Licentiecommissie van de Internationale Wielerunie UCI over de samenstelling van de ProTour.

FIA eert legendarische Moss

De FIA heeft Sir Stirling Moss onderscheiden met een gouden FIA-medaille vanwege zijn ongeëvenaarde bijdrage aan de autosport.

Moss eindige viermaal als tweede in het eindklassement van de Formule 1. Hij wordt ook wel de beste coureur genoemd die nooit wereldkampioen is geworden. Moss haalde echter vele successen in andere racecategorieën. Zo won hij rally’s als de Mille Miglia, de Targa Florio and de Tourist Trophy.

“Dit is de eerste FIA-award die ik ooit gewonnen heb. Het betekent veel voor me en ben er trots op dat ik de award gekregen heb,” zegt Moss.

R'dams hotelschip had 4.000 wietplantjes aan boord

Icoon BinnenlandsIn het ruim van hotelschip De Oslo in de Rotterdamse Waalhaven heeft de politie vrijdagavond een kwekerij van 4000 wietplantjes aangetroffen. Drie werknemers van het hotel zijn aangehouden.

Het gaat om twee Rotterdammers (36 en 55) en een 49-jarige vrouw uit Ridderkerk. Volgens een woordvoerder van de politie verblijven er circa 200 gasten op het schip. De gasten die tijdens de ontdekking aanwezig waren, hoefden niet geëvacueerd te worden. Eerder was daar sprake van omdat er brandgevaar bestond. Die situatie was snel verholpen. De plantage wordt vermoedelijk zaterdagmiddag weggehaald.



Hotelboot De Oslo

FOK!sport Prijsvraag - De winnaars

En dan nu de winnaars. We hadden 6 mensen die alle vragen goed hadden, er was iemand die 24,5 punten behaalde en 15 mensen behaalden 24 punten.

Een exclusieve miniatuur van de Ferrari F1, schaal 1, is voorzien van alle details. Je kan de Ferrari F1 naar hartelust laten racen, met behulp van de speciale afstandsbediening is hij zeer wendbaar. Gebouwd met een licentie van Ferrari. Inclusief gun type afstandsbediening, 12 V Accu, oplader en 9V Batterij. aangeboden door Kadoshop.nu.


De winnaar van de Ferrari is geworden InTrePidIvity

De Laserpod: Een geschikt product voor op een feestje of voor de gezelligheid als er iemand langs komt. Door middel van lichtstralen komt de ruimte waarin je zit volledig tot leven. Bovendien is het niet moeilijk om de Laserpod aan te zetten. Inpluggen in het stopcontact en je hebt direct sfeer in huis. Simpeler kan het niet! De Laserpod wordt aangeboden door Lupux.



De laserpod is gewonnen door willemff

Een Kalender 2007 naar keuze. De winnaar heeft de keuze uit ruim 80 top titels. Deze prijs wordt aangeboden door Fanshop.nl .


De winnaar van de Kalender is geworden henkalex

De Game Fifa 07 of Pro Evolution 6 om jouw eigen voetbalteam te managen. Deze prijs wordt aangeboden door Fanshop.nl .

De voetbalgame gaat naar XL

Een shirt van een voetbalclub naar keuze, aangeboden door Fanshop.nl .

BliksemSchigt heeft een shirt naar keuze gewonnen.

Nooit meer koude koffie met de USB Cupwarmer. De USB Cup Warmer plug je zo in je computer en je koffie blijft langer dan een uur perfect op temperatuur! De cupwarmer wordt aangeboden door Bestel.nl.

De USB Cupwarmer is gewonnen door Ocampa

Een op afstand bestuurbare haai, optewel de Shark Attack! Geen ouderwetse met een propeller aangedreven vis, dit wondertje zwemt echt met zijn staart, net zoals de echte - hoewel de kans dat je door deze wordt opgegeten toch aanzienlijk kleiner is. Door zijn staart te sturen kan je hem naar links of rechts sturen en voor duiken zit er een mini propeller in zijn hoofd. De Shark Attack wordt aangeboden door Best things.

Tjabbie wint de Shark Attack.

De Whop-it opblaasbare boxbal vul je aan de onderkant aan de kraan, blaas de bovenkant op, en je hebt binnen vijf minuten een boxbal van 145 cm groot in je kamer staan. Sla of schop de Whop-it alle kanten op, en je zal hem altijd weer terug omhoog zien komen door de verzwaarde onderkant. De Whop-it opblaasbare boxbal wordt aangeboden door Bestel.nl.

De Whop-it gaat naar keteltje

De dvd Top Gear - Back in the Fast Lane, met het beste van twee seizoenen Top Gear, hét toonaangevende autoprogamma van nu. De dvd van Top Gear wordt aangeboden door Best things.

VerrekteZakHooi kan Top Gear gaan kijken.

De dvd Voetbal Bloopers met hilarische blunders, pijnlijke missers en de meest absurde momenten van de Nederlandse voetbalvelden. De dvd Voetbalbloopers wordt aangeboden door Best things.

Aerox2002 wint de dvd Voetbalbloopers.

Drie maal echt voetbalgras in een blikje. Je kan je eigen "pitch" bijhouden door het te knippen, water te geven en verder te verzorgen. Wellicht geeft het ons geluk tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal. Het voetbalgras wordt aangeboden door Best things.

x3rius, Essie87 en nancysmits winnen echt voetbalgras in een blikje.

5 voetbalkadobonnen t.w.v. 10 euro per stuk. Deze zijn in te leveren bij elke eredivisie club. Je kunt ze gebruiken als korting op kaartjes voor een voetbalwedstrijd, maar je kunt ze ook gebruiken in elke fanshop van de 18 eredivisieclubs. De kadobonnen worden aangeboden door Sportstore

sbientje, almaz, Peterselieman, Cansu en sharana winnen een voetbalbon ter waarde van tien euro.

Alle winnaars van harte gefeliciteerd. Stuur je gegevens naar sportprijsvraag@fok.nl, dan zorgen wij ervoor dat jij je prijs krijgt.

Voor degene die niets hebben gewonnen, hou FOK!sport in de gaten. We zijn van plan dit vaker te doen.

Mourinho wil tweede team in League

José Mourinho wil het tweede team van Chelsea laten meespelen in de Engelse competitie voor eerste teams. Volgens Mourinho is de tegenstand van de andere reserveteams te zwak en leren jongens als Kalou, Mikel en Diarra niet van het bedroevende niveau op de maandagavonden.

José Mourinho baseert zijn uitlatingen op de Spaanse competitie waar de tweede teams van Real Madrid en Barcelona in de tweede divisie uitkomen. Zij kunnen echter niet promoveren en nemen niet deel aan het bekertoernooi.

Zijn suggestie wordt met gemengde gevoelens ontvangen door zijn collega’s. De topclubs zien mogelijkheden. Zij hebben immers ook grote selecties. Arsenal-trainer Arsène Wenger vindt het dan ook een erg goed idee.

De kleinere clubs vrezen echter voor hun positie. De voorzitter van Birmingham, David Gold, noemt het proefballonnetje van Mourinho “weinig respectvol. Het is niet het probleem van de League dat spelers te weinig competitie krijgen”.

Gold vraagt zich af welke clubs er dan voor een Chelsea B moeten wijken. “Je zult meerdere clubs moeten laten degraderen om Chelsea op gewenst niveau te laten instromen. Is dat wat we willen?”

Haagse 'in de gang pony' moet weg

Icoon OpmerkelijkDe 'daar staat een paard in de gang' pony die in oktober in een achtertuin van een woning aan de Zorgvlietstraat in Den Haag werd aangetroffen door de politie, moet weg. Dat heeft woningbouwvereniging Vestia laten weten.

Pony Pablo werd indertijd landelijk nieuws, omdat buurtbewoners de politie belden toen ze de pony een woning zagen binnengaan. Ze waren bang dat het beest geslacht zou worden. Vader Azam Khurshid bleek de pony echter voor zijn nu 10-jarige zoon Yusaf via internet gekocht te hebben. Daarop liet de politie weten dat de pony wat hen betreft in de tuin mocht blijven staan.

Woningbouwvereniging Vestia vindt het nu wel mooi geweest. In een kort geding eist de verhuurder dat de pony direct de deur uit gaat, op straffe van een dwangsom van 250 euro per dag. ''We vinden dat pony's niet in achtertuinen horen. Als je dit toestaat, wat is dan de volgende stap?'', aldus een woordvoerder.

Vader Khurshid zegt dat zijn zoon er helemaal kapot van is. ''We hebben de shetlandpony indertijd met een busje uit Almelo opgehaald en in onze tuin van twaalf bij twaalf meter gezet.''

FOK!sportprijsvraag : De antwoorden

Alle antwoorden zijn inmiddels nagekeken. De prijswinnaars worden zometeen bekend gemaakt.

Maar allereerst alle antwoorden op de in totaal 25 vragen, die jullie afgelopen week moesten beantwoorden.

Dag 1
Wie werd na de GP van China dit jaar uit de uitslag geschrapt vanwege het negeren van blauwe vlaggen? Dat was de Japanner Takumo Sato.

Welke basketballer scoorde in het vorig seizoen in een wedstrijd tegen de Toronto Raptors maar liefst 81 punten? Dat was Kobe Bryant en dat deed hij op 23 januari begin dit jaar.

Welke speler werd topscorer van het WK voetbal? Met hoeveel doelpunten was dat? Dat was niet Thierry Henry, zoals sommige antwoorden, maar Miroslav Klose met 5 goals

Op 6 oktober 2006 schreven de Los Angeles Kings geschiedenis in de NHL. Hun eerste keus uit de draft van 2005 verscheen voor het eerst op het ijs. Wat was er zo bijzonder aan deze centrale aanvaller, Anze Kopitar? Hij was de eerste Sloveen die ooit in de NHL speelde,
Sommige schreven dat het de tweede Sloveen was, zoals op de Nederlandse wikepedia staat, maar hij is toch echt de eerste . Zie hier en hier. Die laatste is een officiële site van een team dat direct aan de Los Angeles Kings gelieerd is, en waar Kopitar ook speelt/speelde.

Jos Verstappen gaf tijdens Bavaria City Racing samen met Jan Lammers een A1GP-demonstratie. Verstappen reed in de oranje wagen van team Nederland. In welke kleur auto reed Lammers? In de zwarte A1GP-bolide.

Dag 2

Michael Schumacher blies in Japan dit jaar zijn motor op. In welk jaar was de vorige keer dat Ferrari dit tijdens een race gebeurde? Dat was in 2002.

Waarom werden de nummers 2,3 en 4 gediskwalificeerd bij Parijs-Roubaix? Ze negeerden een rood licht bij een spoorwegovergang toen er een trein aankwam.

Om welke reden konden fans tijdens de A1GP op Zandvoort in oktober hun geld terugkrijgen? Jos Verstappen reed niet mee.

Elk jaar weer terugkomend op nieuwjaarsdag is de wedstrijd op nieuwjaarsdag tussen de oud-internationals en Koninklijke HFC. Wie won op 1 januari 2006 en wie scoorde(n] voor de voormalig internationals? De 73e editie werd gewonnen met 4-1 door de voormalig internationals, dankzij doelpunten van Pieter Huistra, Michel Kreek, Richard Witschge en Bryan Roy.

Waardoor werd het EK allround schaatsen bijna afgelast? De ijsmachine werkte niet waardoor het het ijs smolt.

Dag 3

Wie lanceerde tijdens de Franse Grand Prix van dit jaar zijn wagen over een kerbstone en viel uit na deze korte vliegles? Dat was natuurlijk Tiago Monteiro .

Wie kregen er rood in de achtste finale wedstrijd Nederland - Portugal op het WK voetbal en wie was de gulle scheidsrechter?
Costinha (2 keer geel; 46'+)
Deco (2 keer geel; 78')
Boulahrouz (2 keer geel; 63')
van Bronckhorst (2 keer geel; 95')
Scheidrechter >> Ivanov

Hoeveel voetbalshirts van internationale topclubs zijn er aanwezig binnen de site www.Fanshop.nl?
Dit was de lastigste van allemaal. Het antwoord was 21, maar omdat hij vrij onduidelijk was, hebben we alle antwoorden goed gerekend.

Jos Verstappen kreeg tijdens de A1 GP race op Laguna Seca een drive trough penalty voor inhalen onder geel. Tijdens het door de pitstraat rijden reed hij echter te snel, waardoor hij weer een drivethrough penalty kreeg. Wat gebeurde er hierna? Hij stapte boos uit

In een dramatische 22-19 verlieswedstrijd bij hun aartsrivalen, de Washington Redskins, kregen de Dallas Cowboys dit seizoen 153 yards aan penalty's tegen. Wide receiver Terrell Owens ontving er een wegens het excessief vieren van een score. Wat deed hij? Hij gebruikte de bal als kussen en deed alsof hij een tukje ging doen.

Dag 4

Wat veroorzaakte Michael Schumacher's problemen tijdens de kwalificatie in Brazilië dit jaar? Problemen met benzinetoevoer

Uit welke kleuren bestaat het huidige thuisshirt van Engeland? Rood /wit

Welke boot uit de Volvo Ocean Race heeft de finish niet gehaald en is waarschijnlijk gezonken? Movistar

Wie moest bij de Grand Prix van Bahrein van dit jaar achteraan starten? Dat was Kimi Raikkonen.

In aanloop naar de finale van het WK in Duitsland werden er stukjes gras uit het stadion van Berlijn geveild? Wat moest een stuk gras opbrengen, die ook een certificaat van echtheid meegeleverd krijgen? 75 euro

Dag 5

Na een aanrijding met welke coureur sloeg Albers in San Marino dit jaar een aantal malen over de kop? Dat was de Japanner Ide.

Hoeveel etappes won Rabobank in de Tour de France en wonnen voor Rabobank die etappes? 4 etappes, 2x Freire, 1x Menchov en 1x Rasmussen. Mensen die het totaal aantal van Rabobank in de historie hebben ingevuld, zijn ook goed gerekend.

Om welke reden is de tijd van team India tijdens het derde deel van de kwalificatie voor de GP van Indonesië afgenomen? Het team reed vier ronden, in plaats van de toegestane drie.

Hoeveel Nederlandse bondscoaches namen deel aan het afgelopen WK in Duitsland? En voor welk land waren zij verantwoordelijk?
Marco van Basten (Nederland)
Dick Advocaat (Zuid-Korea)
Guus Hiddink (Australië)
Leo Beenhakker (Trinidad & Tobago)

Wie droegen de Nederlandse vlag op de Olympische Spelen in Turijn bij de openings- en sluitingsceremonie? Jan Bos en Rintje Ritsma

Eerste F1-test Andretti in Honda

Honda Racing F1 geeft Marco Andretti de kans te testen in Spanje op het circuit van Jerez. Oude tijden keren daarmee terug in de Formule 1. Marco is de zoon van voormalig McLaren-rijder Michael Andretti. Opa Mario is wellicht nog bekender bij het grote publiek. Hij werd in 1978 wereldkampioen en reed voor ondermeer Lotus en Alfa Romeo.

Andretti bewees dat racen in zijn genen zit in de Indycar series. In 2006 werd hij in die klasse 'Rookie of the Year'. Daarnaast behaalde hij een knappe tweede plaats in de vermaarde Indy 500.

“Ik ben erg blij dat Honda me deze kans geeft. Ik zie er naar uit om in een Formule 1-bolide te racen. Het lijkt me geweldig," zegt Andretti. “Toen Honda me deze kans aanbood, heb ik geen moment getwijfeld. Ik ga ervoor en zal ieder moment genieten van deze buitenkans.”

Marco Andretti kan de derde generatie Andretti worden die in de Formule 1 rijdt. Opa Mario won tussen 1971 en 1978 twaalf Grands Prix. In 1969 won Mario bovendien de Indy 500. Vader Michael had een moeilijker seizoen in 1993. Hij voldeed niet aan de verwachtingen en werd voor het einde van het seizoen vervangen door Mika Häkkinen.

Bush overweegt drie strategieën voor Irak

Icoon OorlogDe Amerikaanse president George W. Bush is van plan om met kerst een nieuwe strategie voor de oorlog in Irak bekend te maken. Het Witte Huis overweegt drie opties, wist dagblad The Washington Post zaterdag te melden.

De regering denkt er onder meer aan om tijdelijk 15.000 tot 30.000 extra militairen naar de hoofdstad Bagdad te sturen. Zij moeten de chaotische miljoenenstad veiliger maken en meer Iraakse militairen trainen, meldden anonieme betrokkenen de krant.

Met een andere strategie zou het Amerikaanse leger zich juist vooral richten op het jagen op terroristen die banden onderhouden met het terreurnetwerk al-Qaeda. Het interne geweld zouden de VS in dat geval meer en meer over laten aan Iraakse troepen.

Met de derde optie, op het politieke vlak, zouden de Amerikanen de aandacht vooral richten op de sjiieten, die in Irak de meerderheid vormen. Dat zou ten koste gaan van pogingen om de soennitische opstandelingen te bereiken.

Wat gebeurt er volgende week

Elke week presenteert FdBeer een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen en evenementen van de komende week. Je kunt hiermee niet alleen je neefjes en nichtjes de loef afsteken op saaie familieverjaardagen, maar ook je ooms en tantes zullen zwaar onder de indruk zijn.

Algemeen
In de nacht van 10 op 11 december komt er een eind aan analoge ethertelevisie. Dit is vooral spijtig voor al die mensen die nog steeds voor hun nieuwsvoorziening afhankelijk zijn van een 'sprietantenne' op hun tv of een 'harkantenne' op hun dak.
Op 13 december wordt in aanwezigheid van koningin Beatrix in Amsterdam de Grote Prins Claus Prijs 2006 uitgereikt aan grafisch ontwerper Reza Abedini uit Iran. De prijs bedraagt 100.000 euro.
Vanaf 15 december worden paleis Soestdijk en de omliggende paleistuinen opgesteld voor het publiek.

Politiek
Op 11 december komt de CNV met haar definitieve looneis voor 2007.
Van 12 t/m 14 december behandelt de Tweede Kamer de begrotingen van de ministeries van Justitie, VROM en WVS.
Op 14 en 15 december komt de Europese ministerraad bijeen in Brussel.

Sport
Op 10 december speelt Ajax thuis tegen AZ in de eredivisie.
Van 10 t/m 17 december wordt het WK voetbal voor clubteams organiseerd in Japan. Europa wordt vertegenwoordigd door FC Barcelona.
Op 13 en 14 december spelen AZ, Heerenveen, Feyenoord en Ajax hun laatste groepswedstrijd in de UEFA Cup. AZ heeft zich al geplaatst voor de volgende ronde. Ajax, Heerenveen en Feyenoord maken nog kans, maar moeten deze laatste wedstrijd wel winnen.

Onderwijsportefeuille voor Kamerlid Verdonk

Minister Rita Verdonk (Vreemdelingenzaken) gaat zich als Tweede Kamerlid vooral bezighouden met de portefeuille onderwijs. Dat staat in een overzicht op de website van de VVD. Verdonk 'krijgt' verder jeugdcriminaliteit.

Minister Johan Remkes van Binnenlandse Zaken gaat in de fractie het woord voeren over de Nederlandse Antillen en het mediabeleid. Minister Atzo Nicolaï (Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties) zal zich storten op cultuur. Collega Henk Kamp (Defensie) gaat integratie 'doen'.

WB Nagano: Uitslag 1000 meter mannen

De Fin Pekka Koskela heeft de 1.000 meter bij de mannen op zijn naam geschreven op de eerste dag van de wereldbekerwedstrijden sprint in het Japanse Nagano.

Koskela reed een tijd van 1.09,41 en was daarmee bijna zes hondersten sneller dan Kyou-Hyuk Lee die als tweede eindigde. Erben Wennemars pakte met 1.09,74 de derde plaats. Jan Bos eindigde als vierde en Stefan Groothuis op een gedeelde zesde plaats.



Uitslag 1.000 meter mannen
#NaamLandTijd
1Pekka KoskelaFinland1.09,41
2Kyou-Hyuk LeeZuid-Korea1.09,47
3Erben WennemarsNederland1.09,74
4Jan BosNederland1.09,88
5Joon MunZuid-Korea1.09,93
6Stefan GroothuisNederland1.10,28

Bromfietser overleden na aanrijding goederentrein

Icoon Ongeluk Een 16-jarige Helmondse bromfietser is vrijdag om 22.55 uur om het leven gekomen toen hij op een spoorwegovergang aan de Hoofdstraat in Helmond werd aangereden door een goederentrein.

Volgens de politie is de jongen vermoedelijk om gesloten spoorbomen gereden om nog voor de naderende trein over te steken. Mogelijk heeft hij de snelheid van de trein verkeerd ingeschat. De jongen was op slag dood. Door het ongeval was vrijdagavond geen treinverkeer mogelijk tussen Eindhoven en Helmond.

De Mos gaat in gesprek met Van der Schaaf

Aad de Mos zal binnenkort met Remco van der Schaaf gaan praten over de recente ruzie. De twee kregen vorige week strubbelingen met elkaar over het te voeren beleid en de rol van Van der Schaaf, Van der Schaaf besloot hierop zijn aanvoerdersband in te leveren.

"In de coaching op trainingen bij een oefenpartij hadden we een verschil in mening, hetgeen uitmondde in een ruzie", aldus De Mos. "Hij gaf toen aan de aanvoerdersband niet meer te willen dragen. Ik had respect voor die keuze en gaf de band aan Theo Janssen. Van der Schaaf toonde zijn professionaliteit, door tegen PSV een goede wedstrijd te spelen."

Het is onbekend of De Mos Janssen heeft aangewezen als definitieve aanvoerder, of dat de Mos Van der Schaaf probeert over te halen om weer captain van het team te worden.

Tientallen doden door brand in drugskliniek Moskou

Icoon BuitenlandsDoor een brand in een kliniek voor drugs- en alcoholverslaafden in de Russische hoofdstad Moskou zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag 45 mensen om het leven gekomen. Alle slachtoffers zijn vrouwen. Dat meldde de onderminister van Noodsituaties. Hij denkt aan brandstichting.

Het vuur brak uit op de vrouwenafdeling van de kliniek in het zuidwesten van Moskou. Volgens de brandweer was de brand niet groot, maar door een dikke zwarte rook zijn veel patiënten in hun slaap gestikt. Ook twee medewerkers kwamen om. De kliniek is gevestigd in een gebouw van vijf verdiepingen met maaréén uitgang.

Het is onduidelijk hoeveel mensen er precies in het gebouw waren toen de brand uitbrak. Volgens de hoogste brandinspecteur van Moskou ging het om 177 patiënten en vijftien personeelsleden. Van de mensen die in veiligheid zijn gebracht zouden er tien gewond zijn. Het ministerie van Noodsituaties sprak eerder over ruim tweehonderd geredde mensen.

Volgens de brandweer was het personeel van de kliniek nogal laks. Daardoor kwam de melding pas laat bij de brandweer binnen. Ook werden patiënten niet direct geëvacueerd. Brandweerlieden moesten een metalen traliewerk verwijderen die de enige vluchtweg blokkeerde.

De brandweer had na inspecties in februari en maart dit jaar bij een rechtbank een verzoek ingediend het gebouw te sluiten omdat het volstrekt niet aan de veiligheidsvoorschriften voldeed. De rechter verwierp het verzoek. Afkickcentra en psychiatrische inrichtingen in Rusland hebben een slechte reputatie omdat de gebouwen vaak oud en verwaarloosd zijn.

Het gaat om de dodelijkste brand in Moskou in bijna dertig jaar. In 1977 kwamen 42 mensen om bij een brand in een groot hotel in het centrum van de stad.

[A1GP] Uitslag kwalificatie

Zojuist is de kwalificatie voor de GP van Indonesië verreden. Nieuw-Zeeland behaalde de pole, gevolgd door Groot-Brittannië en Duitsland. Team Nederland eindigde als tiende, en Ho-Pin Tung zette voor China de twaalfde tijd neer. In de tweede sessie spinden Ierland en Maleisië van de baan, maar beiden konden hun weg vervolgen.

PosLandTijdVerschil
1 NEW ZEALAND 2:33.242 -
2 GREAT BRITAIN 2:33.276 +0.034
3 GERMANY 2:33.485 +0.243
4 MEXICO 2:33.664 +0.422
5 USA 2:33.693 +0.451
6 AUSTRALIA 2:33.838 +0.596
7 FRANCE 2:33.839 +0.597
8 SOUTH AFRICA 2:34.001 +0.759
9 CANADA 2:34.608 +1.366
10 NETHERLANDS 2:34.691 +1.449
11 SWITZERLAND 2:34.835 +1.593
12 CHINA 2:34.878 +1.636
13 MALAYSIA 2:34.966 +1.724
14 CZECH REPUBLIC 2:35.039 +1.797
15 ITALY 2:35.195 +1.953
16 INDIA 2:35.361 +2.119
17 INDONESIA 2:35.519 +2.277
18 IRELAND 2:35.610 +2.368
19 BRAZIL 2:36.734 +3.492
20 LEBANON 2:37.946 +4.704
21 PAKISTAN 2:42.114 +8.872

WB Nagano: Uitslag 1000 meter vrouwen

De Canadese Shannon Rempel heeft de 1.000 meter bij de vrouwen op haar naam geschreven tijdens de wereldbekerwedstrijden in Nagano. Met haar tijd van 1.16,88 was ze de enige die onder de 1.17 bleef.

De Italiaanse Chiara Simionato eindigde als tweede, de Japanse Kodaira als derde. Beste Nederlandse was Marianne Timmer, die met een tijd van 1.17,81 als vierde eindigde. Annette Gerritsen pakte de achtste plaats, Wieteke Cramer werd dertiende.



Uitslag 1.000 meter vrouwen:
#NaamLandTijd
1Shannon RempelCanada1.16,88
2Chiara SimionatoItalie1.17,23
3Nao KodairaJapan1.17,53
4Marianne TimmerNederland1.17,81
5Sang-Hwa LeeZuid-Korea1.18,11
8Annette GerritsenNederland1.18,71
13Wieteke CramerNederland1.21,28

WB Nagano: Uitslag 500 meter vrouwen

Sang-Hwa Lee heeft op de eerste dag van de wereldbekerwedstrijden sprint in Nagano de 500 meter op haar naam geschreven met een tijd van 38,52.

De leidster in het klassement in de wereldbeker, Jenny Wolf, eindigde met een tijd van 38,71 als tweede. Margot Boer pakte met een nieuw persoonlijk record van 38,81 de derde plaats. Marianne Timmer eindigde als twaalfde, Annette Gerritsen als veertiende.



Uitslag 500 meter:
#NaamLandTijd
1Sang-Hwa LeeZuid-Korea38,52
2Jenny WolfDuitsland38,71
3Margot BoerNederland38,81
4Nao KodaireJapan38,84
5Sayuri OsugaJapan38,92
12Marianne TimmerNederland39,13
14Annette GerritsenNederland39,35

WB Nagano: Uitslag 500 meter mannen

De Japanner Keicchiro Nagashima heeft op de eerste dag van de wereldbekerwedstrijden in Nagano de 500 meter bij de heren op zijn naam geschreven.

Met een tijd van 34,91 finishde hij bovendien in een nieuwe baanrecord. De Zuid-Koreaan Kang-Seok Lee eindigde als tweede, de Fin Pekka Koskela als derde. Beste Nederlander was Jan Smeekens, die als vijftiende eindigde.

In het algemeen klassement om de wereldbeker op de 500 meter gaat Nagashima met 565 punten aan de leiding. Jan Smeekens staat met 174 punten negende.



Uitslag 500 meter:
#NaamLandTijd
1Keiichiro NagashimaJapan34,91
-Kang-Seok LeeZuid-Korea35,10
3Pekka KoskelaFinland35,16
4Kyou-Hyuk LeeZuid-Korea35,27
5Fengtong YuChina35,35
5Joji KatoJapan35,35
15Jan SmeekensNederland35,68
16Erben WennemarsNederland35,72
18Gerard van VeldeNederland36,00

Koeman heeft 'iemand' op het oog

Feyenoord oriënteert zich momenteel op de spelersmarkt. De Rotterdammers willen zich graag deze winterstop versterken.

Dat hoeft niet per se een aankoop te zijn, iemand huren is ook een optie. "Ik heb al iemand op het oog," aldus Erwin Koeman vrijdag. Waarschijnlijk zal Koeman een middenvelder willen halen. Met Buijs, De Guzman en Hofs heeft hij slechts drie volwaardige kandidaten, aangezien Drenthe, Greene, Tiendalli en Lucius voornamelijk als verdediger worden gebruikt.

"Het zou een middenvelder kunnen zijn ja. Het moet in ieder geval iemand zijn die de concurrentie kan aangaan. Mensen voor de breedte hebben we al genoeg. De absolute top is niet haalbaar voor ons. We moeten alert zijn op de spelers daar net onder,” aldus Koeman.

Het is niet duidelijk hoeveel de technisch verantwoordelijken te besteden hebben. Tijdens de winterstop zal er een groot technisch overleg plaatsvinden, en dan zal ook duidelijk worden welke spelers weg mogen.

[A1GP] Uitslag derde vrije training

Vanmorgen is de derde vrije training voor de GP van Indonesië verreden. Team Mexico zette de snelste tijd neer, gevolgd door Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Nederland eindigde als veertiende, en Ho-Pin Tung eindigde voor China als zestiende.

PosTeamCoureurTijdVerschilRonden
1 MEXICO Salvador DURAN 1:17.586 - 21
2 GREAT BRITAIN Robbie KERR 1:17.667 +0.081 12
3 USA Philip GIEBLER 1:17.762 +0.176 22
4 FRANCE Nicolas LAPIERRE 1:18.208 +0.622 21
5 BRAZIL Tuka ROCHA 1:18.367 +0.781 23
6 AUSTRALIA Ryan BRISCOE 1:18.392 +0.806 24
7 NEW ZEALAND Jonny REID 1:18.397 +0.811 17
8 CANADA Sean McINTOSH 1:18.663 +1.077 20
9 GERMANY Nico HÜLKENBERG 1:18.830 +1.244 21
10 SWITZERLAND Neel JANI 1:18.857 +1.271 27
11 SOUTH AFRICA Alan VAN DER MERWE 1:18.922 +1.336 18
12 INDONESIA Ananda MIKOLA 1:18.977 +1.391 25
13 CZECH REPUBLIC Jaroslav JANIS 1:19.084 +1.498 22
14 NETHERLANDS Jeroen BLEEKEMOLEN 1:19.143 +1.557 22
15 IRELAND Richard LYONS 1:19.380 +1.794 18
16 CHINA Ho-Pin TUNG 1:19.396 +1.810 17
17 ITALY Enrico TOCCACELO 1:19.706 +2.120 23
18 MALAYSIA Alex YOONG 1:19.764 +2.178 24
19 INDIA Armaan EBRAHIM 1:20.455 +2.869 28
20 LEBANON Basil SHAABAN 1:21.051 +3.465 26
21 PAKISTAN Nur ALI 1:21.996 +4.410 29

DVD: Shadowboxer

Lee Daniels maakt niet de gemakkelijkste films. Zijn grote klapper was natuurlijk Monster's Ball, waarin Halle Berry gaat rollebollen met Billy-Bob Thornton. Alleen al die scène was provocerend genoeg, maar de rest van de film liet puriteins Amerika nog heftiger schudden. Het leverde hem wel een Oscar op. De eerste voor een zelfstandige Afro-Amerikaanse producer, voor zover het nog nodig moet zijn dat te benadrukken. Eigenlijk wel, anders had zijn film vast niet zoveel stof doen opwaaien. Daarna kwam The Woodsman, met Kevin Bacon als Martijn. Pedofiel dus. Ook niet het makkelijkste thema.

Firelli

Wie hier in de regio wedstrijden van amateurclubs bezoekt, moet hem kennen. Federico Firelli, Braziliaan van geboorte. Hij woont al sinds zijn tiende in Nederland, vertelt hij aan wie het maar wil horen. Vrijwel niemand kent zijn voornaam, helemaal niemand gebruikt die. Hij heet Firelli, voor iedereen. Een jaar of dertig, lichtgebruinde huid, zwarte krulletjes en een klein baardje.

Cricketfans laten afhaalcurry van heel ver komen

Icoon OpmerkelijkCricketfans uit Engeland die met hun team waren meegereisd naar Australië, hadden zoveel trek in de broodjes curry van hun favoriete kok dat ze het eten uit Groot-Brittannië lieten overkomen. Het restaurant Bombay Nights in de Engelse plaats Bath ontving de bestelling, die normaal gesproken 210 euro kost.

De curryfanaten moeten nu 2250 euro ophoesten, als de koelboxen met de lam tikka massala en pratha-brood tenminste de douane mogen passeren.

Binnenkort sterren inruilen voor Wii-points

Wanneer je de Wii registreert kun je de console koppelen aan jouw account op Nintendo-Europe.com. Via deze website kunnen mensen al jaren lang sterren verzamelen door het kopen van Nintendo-producten. Tot nu toe kon je die alleen inruilen voor onder andere wallpapers en muziek, en af en toe een game of goodies. Nu lijkt het erop dat je die sterren binnenkort ook kunt inruilen voor Wii-points.

Die Wii-points kun je dan vervolgens weer gebruiken om Virtual Console spellen mee te kopen op de Wii. Op de website van Nintendo-Europe.com staat het volgende: Je zult niet alleen Wii Points kunnen aanschaffen in de sterrencatalogus, maar je zult ook extra sterren kunnen verdienen voor je Virtual Console-spellen als je een korte vragenlijst invult. .

Wanneer je de Wii koopt krijg je 500 sterren voor de console, en 250 sterren voor Wii Sports. Hoeveel sterren je dadelijk nodig hebt voor Wii-points en vanaf wanneer het mogelijk is is nog niet bekend. De website heeft het over zeer binnenkort.

Sony reageert op hardwarecijfers USA

Sony had 400.000 stuks beloofd op de launch-dag van de PS3, maar volgens de hardwarecijfers zijn dit er maar iets minder dan 200.000 geweest. Sony heeft nu een verklaring uitgebracht met daarin hoe zij over de hardware cijfers denken.

Ze zijn erg blij met de cijfers van afgelopen maand, en het zijn goede cijfers voor elk platform. Deze cijfers laten duidelijk de sterkte van het PlayStation merk zien, en de PS3 is één van de meest gewilde produkten. De beloofde aantallen op de launch-dag zijn niet gehaald, maar ze zullen vliegtuigen gebruiken om nieuwe consoles in te vliegen.

De productie-problemen zijn echter opgelost en ze concentreren zich nu op het leveren van één miljoen consoles voor het einde van het jaar. De goede verkoopcijfers van de PS2 werden natuurlijk ook aangehaald; vooral het feit dat die het beter deed dan alle andere consoles (behalve de handhelds). Sony is ook erg tevreden over de PSP, want die zag een stijging in verkoop met 50%.

We do remain focused on having one million PS3's in the pipeline by December 31, 2006.

Mass Effect trailer online

Er is een nieuwe demo-trailer verschenen van Mass Effect. Het gaat om een demo achter de schermen is vertoond op de X06, maar nu dus ook te zien voor iedereen. Een verkorte versie van dit filmpje was al eerder te zien bij MTV, maar deze trailer is tweemaal zo lang. De trailer laat je echte in-game beelden zien, en het commentaar vertelt wat extra info over het spel.

Af en toe zijn er wat framerate problemen, maar de ontwikkelaars hebben nog ongeveer een half jaar om het soepel te laten lopen. Het filmpje is ook te downloaden via de marketplace.

Link naar het filmpje

Uitslag SC Heerenveen - Roda JC

Er werd vanavond één wedstrijd gespeeld in de Eredivisie, tussen SC Heerenveen en Roda JC. Hieronder vind je de uitslag.

SC Heerenveen - Roda JC 1-0
87' Tarvajärvi 1-0

Scheidsrechter: Haverkort.
Toeschouwers: 25.200.
Geel: Hanssen, Vandenbussche, Zuiverloon (SC Heerenveen), Bodor, Senden (Roda JC)

Opstellingen

SC Heerenveen: Vandenbussche, Zuiverloon, Hansson, Dingsdag, Breuer, Poulsen, Hanssen, Prager (Johnson/76), Pranjic, Alves (Tarvajärvi/85), Nilsson (Friend/81).

Roda JC: Kujovic, De Fauw, Kah, Saeijs, De Jong, Agustien (Senden/36), Meeuwis, Bodor (Lachambre/46), Ramzi, Oper, Cissé, (v.Tornhout/83)

De stand kan je hier vinden.

Laatste reviews en specials
review
Outcast 2: A New Beginning
special
Random Pics van de Dag #1221
special
VrijMiBabes #201 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1220
special
Random Pics van de Dag #1219
special
Random Pics van de Dag #1218
©FOK.nl e.a.