Jorien van den Herik stapt op bij Feyenoord

Icoon VoetbalDe kogel is door de kerk, Jorien van den Herik zal op korte termijn opstappen als voorzitter van Feyenoord. Dit liet hij vrijdagavond weten. Vier dagen geleden kreeg Van den Herik het advies van de commissie Kerkum om op te stappen.

Die commissie is van plan om de organisatiestructuur ingrijpend te wijzigen, waardoor er geen plaats meer zou zijn voor de kale voorzitter. Verwacht werd dat Van den Herik aanstaande maandag tijdens de aandeelhoudersvergadering zijn functie neer zou leggen.

De preses zelf zegt dat het naderende en positieve einde van de FIOD-zaak de voornaamste reden is om op te stappen: "Zolang die strafzaak nog liep, kon en wilde ik mij niet aan de verantwoordelijkheid voor de gang van zaken onttrekken". Uitspraak van deze zaak volgt op 19 december.

Van den Herik heeft zich bij zijn besluit om af te treden niet laten leiden door de roep van de supporters: "Daaraan zou ik eerder weerstand willen bieden dan dat ik daarvoor zou willen bezwijken. De taken en competenties die nog resteren zal ik op de kortst mogelijke termijn zien over te dragen", aldus de Sliedrechter.

Chris Woerts, commercieel directeur van Feyenoord, reageerde vol respect op het besluit van Van den Herik, die hij een "visionair" noemde: "Dat is hij altijd geweest en zal hij ook altijd blijven".


Jorien van den Herik

Kijk voor meer sportnieuws op FOK!sport!