Haagse 'in de gang pony' moet weg

Icoon OpmerkelijkDe 'daar staat een paard in de gang' pony die in oktober in een achtertuin van een woning aan de Zorgvlietstraat in Den Haag werd aangetroffen door de politie, moet weg. Dat heeft woningbouwvereniging Vestia laten weten.

Pony Pablo werd indertijd landelijk nieuws, omdat buurtbewoners de politie belden toen ze de pony een woning zagen binnengaan. Ze waren bang dat het beest geslacht zou worden. Vader Azam Khurshid bleek de pony echter voor zijn nu 10-jarige zoon Yusaf via internet gekocht te hebben. Daarop liet de politie weten dat de pony wat hen betreft in de tuin mocht blijven staan.

Woningbouwvereniging Vestia vindt het nu wel mooi geweest. In een kort geding eist de verhuurder dat de pony direct de deur uit gaat, op straffe van een dwangsom van 250 euro per dag. ''We vinden dat pony's niet in achtertuinen horen. Als je dit toestaat, wat is dan de volgende stap?'', aldus een woordvoerder.

Vader Khurshid zegt dat zijn zoon er helemaal kapot van is. ''We hebben de shetlandpony indertijd met een busje uit Almelo opgehaald en in onze tuin van twaalf bij twaalf meter gezet.''