Website zinloosgeweld.nl gehackt

Icoon InternetDe website van de stichting tegen zinloos geweld, zinloosgeweld.nl, is vandaag gehackt geweest door een geheimzinnige Turkse organisatie die zich het Ayyildiz Delta Team noemt. Ook verschillende andere websites, waaronder de Nederlandse site knbsb-noord.nl blijken te zijn gehackt door Ayyildiz Delta Team.

De Turkse organisatie had op de website van de stichting tegen zinloos geweld een Nederlandse vlag geplaatst die in vlammen opgaat en een Duitse tekst. "Voor een Turk zullen wij Holland veroveren, voor drie de wereld. Van nu af is gezegd: of onafhankelijkheid, of de dood!!!"

De hackers refereren aan Ayhan Tonca en Osman Elmaci. Het CDA-partijbestuur haalde hen van de kandidatenlijst omdat ze, in strijd met het partijstandpunt, de genocide op de ArmeniŰrs in het Ottomaanse Rijk ontkennen.

De woordvoerder van Zinloos Geweld is verbaasd dat de site is gehackt. Hij ziet de actie als "diefstal". "De site is andermans eigendom en daar moet je met je vingers van afblijven." Hij overweegt stappen te ondernemen tegen het Ayyildiz-team. "Van diefstal uit een woning doe je ook melding bij de politie."