Vermist Braziliaans vliegtuig neergestort

BuitenlandsEen Braziliaans passagiersvliegtuig dat vrijdag van de radar verdween nadat het in botsing was gekomen met een klein vliegtuig, is neergestort op een boerderij nabij een afgelegen plaats in het Amazonegebied. Dat heeft de burgemeester van de plaats laten weten.

''Volgens onze informatie is het toestel op een boerderij terechtgekomen'', aldus burgemeester Valter Mioto. ''Ziekenhuizen in de regio staan klaar om gewonden te ontvangen''. De boerderij ligt in de gemeente Peixoto de Azevedo in de deelstaat Mato Grosso. Het bericht is nog niet bevestigd door andere autoriteiten.

De plaats waar het toestel zou zijn neergestort, is niet ver van de grens met de noordelijk gelegen deelstaat Para. Vlucht 1907 was in zuidoostelijke richting op weg van de stad Manaus in de jungle van Para naar de Braziliaanse hoofdstad Brasilia. De Boeing 737-800 had 155 mensen aan boord, bevestigde de luchtvaartmaatschappij Gol. Het gaat om 149 passagiers en zes bemanningsleden.

Volgens de Braziliaanse minister van Defensie is menselijk falen waarschijnlijk de oorzaak van de botsing tussen het passagierstoestel en het zakenvliegtuigje, dat ondanks schade aan een vleugel veilig wist te landen. Beide toestellen waren uitgerust met moderne apparatuur en het gebied werd goed gevolgd op de radar, aldus minister Waldir Pires.

De Braziliaanse luchtmacht is boven dichtbebost gebied met infraroodapparatuur op zoek naar het toestel. Zoeken met het blote oog is pas mogelijk, als het licht is.



Boeing 737-800