Uitslagen K-1 Final Eliminations

Tom (LuNaTiC)
In de K-1 Final Eliminations van vandaag hebben de Nederlanders goede zaken gedaan. Remy Bonjasky, Sem Schilt en Ernesto Hoost wonnen allen hun partij voortijdig op knockout. Met deze resultaten hebben zij zich geplaatst voor de K-1 World Grand Prix Finals op 2 december in Tokyo.

De vierde Nederlander, het 21-jarige talent Badr Hari, verloor zijn partij in de eerste ronde op discutabele wijze. Toen Hari al op de grond zat na een knockdown kreeg hij nog een trap na van zijn tegenstander Ruslan Karaev. De scheidsrechter telde Hari uit en stopte het gevecht. Deze beslissing veroorzaakte nogal wat commotie in de ring.

De grootste verrassing van de avond kwam van de Duitser Chalid Arrab. Tegen publiekslieveling Musashi werd hem van tevoren maar weinig kans gegeven. Met goed bokswerk wist hij Musashi uiteindelijk overtuigend te verslaan op punten, al gaf één van de drie juryleden het voordeel nog wel aan Musashi.

Tussen de partijen door nam K-1 afscheid van één van de veteranen in de K-1 historie. Mike Bernardo uit Zuid-Afrika kondigde pas geleden aan zijn bokshandschoenen aan de wilgen te hangen. Na een minuut stilte waarin de gong tien keer sloeg en de woorden "Don't forget me" stapte Bernardo onder luid applaus voor de laatste keer de ring uit.

Alle uitslagen:

1. Ruslan Karaev (RUS) verslaat Badr Hari (NED) (1R KO)
2. Remy Bonjasky (NED) verslaat Gary Goodridge (CAN) (3R KO)
3. Glaube Feitosa (BRA) verslaat Paul Slowinski (AUS) (3R punten)
4. Sem Schilt (NED) verslaat Björn Bregy (SUI) (1R KO)
5. Stefan Leko (GER) verslaat Ray Sefo (NZL) (4R punten)
6. Ernesto Hoost (NED) verslaat Yusuke Fujimoto (JPN) (3R KO)
7. Chalid Arrab (GER) verslaat Musashi (JPN) (3R punten)
8. Jerome Le Banner (FRA) verslaat Hong-Man Choi (KOR) (4R punten)