Sevilla wint Europese Supercup

Olga (Nuongirl)
Sevilla heeft gisteravond de Europese Supercup gewonnen. De UEFA Cup-houder was in Monaco verrassend te sterk voor Champions League-winnaar FC Barcelona.

Vanaf het begin van de wedstrijd was Sevilla gretiger en doortastender dan de ploeg van Frank Rijkaard. Na zeven minuten kwam Sevilla op voorsprong via Renato, die alert reageerde op de rebound van Fabiano's kopbal.

Barcleona, met Van Bronckhorst en Van Bommel op de tribune, schrok na de treffer wakker, het overwicht wat de Catalanen creëerden leidde echter niet tot gevaar. Op slag van rust leidde een snelle uitbraak van Sevilla zelfs tot de 0-2 van Kanouté, die onzeker ingrijpen van doelman Valdes afstrafte met een achterwaartse kopbal.

Na rust bleeft Barca in een te laag tempo voetballen, en kreeg Sevilla de kansen. Een kopbal van Renato scheerde echter rakelings naast, en ook invallers Gudjohnsen en Iniesta mistten goede mogelijkheden. In de laatste minuut van de wedstrijd werd het 0-3, toen Maresca een door Puerta versierde penalty onberispelijk binnenschoot.