Iets meer details Revolution GPU

Yngwie
De Revolution is en blijft een mysterie op specs gebied. Dat er een GPU (grafische processor) van Ati in komt is al lang bekend, maar de kracht en/of type is vooralsnog een raadsel. John Swinimer, Ati's PR manager, heeft intussen wel een paar sluiers opgelicht. Op de vraag of Hollywood (codewoord voor de Revolution GPU) gebaseerd is op de Flipper van de Gamecube, op een PC chip of een compleet nieuw ontwerp is geeft Swinimer het volgende antwoord:

Hollywood is een specifiek ontwerp en heeft niets te maken met PC-technology. Toen de Flipper uitkwam stelden mensen ook de vraag of het een PC-chip was en het antwoord is nee. Hollywood is ontworpen op dezelfde manier als de Flipper, helemaal nieuw en puur voor een bepaalde console. Totaal verschillend van een GPU voor de PC dus. Natuurlijk doet de GPU hetzelfde, namelijk plaatjes op een scherm laten zien, maar er is niet uitgegaan van een PC ontwerp en daar simpelweg wat zaken aan getweaked.

Verder werd ook ingegaan op de mogelijke inferioriteit van de GPU qua performance. Op de vraag of Hollywood inderdaad minder polygonen of effecten per seconde op het scherm kan toveren zegt Swinimer het volgende:

Het enige wat ik kan zeggen is dat Ati, net als Nintendo, erop gericht is om van de Revolution een geweldig game entertainment platform te maken. Veel journalisten zijn gek op specs, dat ben ik als geek ook. Het enige wat belangrijk is, is dat Nintendo samen met Ati een console probeert te maken waar het niet om specs draait. De Revolution is op een veel breder publiek gericht. Als een ontwikkelaar hier een game voor gaat maken hoeven ze zich niet druk te maken om de complexiteit van de console. Dat was ook een groot voordeel van de GameCube, waarvan veel developers aangaven dat het een prettige console was om games op te maken. Dat gezegd hebbend willen we dat consumenten de games zien, de games spelen en erdoor geboeid blijven. We doen ons best om van deze Nintendo game-ervaring de best mogelijke te maken.



N.B. Op het moment van schrijven is de bron met het complete interview offline.