Steve Buscemi gaat Van Gogh remakes doen

Steve BuscemiDe Amerikaanse acteur en regisseur Steve Buscemi (foto) gaat een Amerikaanse remake maken van een aantal films van Theo van Gogh. Samen met Stanley Tucci en Bob Balaban zal Buscemi nieuwe versies van '06', 'Blind Date' en 'Interview' regisseren. De opnames van de films, die achter elkaar worden geschoten, zouden volgend jaar van start moeten gaan in New York.

Buscemi (47) regisseerde eerder onder meer Trees Lounge en speelde als acteur in Fargo en The Big Lebowski. De remakes zijn onderdeel van een overeenkomst tussen de Nederlandse productiemaatschappij Column Productions en het New-Yorkse Ironworks Productions.

Overigens zal op het befaamde filmfestival van Toronto ook aandacht worden besteed aan de vermoorde Nederlandse filmmaker. Donderdag zal '06/05: The Sixth of May' in de Canadese stad worden vertoond. Tevens zal 'All Souls' (Allerzielen) worden vertoond, een compilatie van zestien korte films die verschillende Nederlandse regisseurs maakten naar aanleiding van de dood van Van Gogh.