Niks mis met 'hondenhok' Hilbrand Nawijn

TMar en pberends hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsHet 'hondenhok' van Hilbrand Nawijn, oftewel het onderkomen dat de voormalige minister in de parlementsgebouwen heeft sinds hij uit de LPF-fractie stapte, is prima in orde. Dat vindt althans de Arbeidsinspectie. Deze onderzocht de werkruimte na klachten van het onafhankelijke Kamerlid.

'Huisvesting waar mensen nog niet eens begraven zouden willen worden', zo omschreef Nawijn zijn onderkomen. Volgens de inspectie is er echter voldoende werkruimte, komt er daglicht binnen en kunnen de ramen worden geopend. Er werden geen overtredingen geconstateerd. De facilitaire dienst van de Tweede Kamer gaat nog een aanvullend onderzoek verrichten naar het klimaat in de ruimte. De kamer ruikt wat muf, vermoedelijk doordat de ventilatie niet geheel in orde is.

Nawijn kondigde vandaag aan zijn strijd om een betere huisvesting voort te zetten. "Ik zit weggestopt tussen de archiefkasten. Ik ben gekozen met 22.000 voorkeurstemmen en heb recht op representatieve kantoorruimte", zo zei hij eerder. Hij betreurt het dat hij als werkgever geen boete van de Arbeidsinspectie kreeg. "Dat is jammer genoeg niet gebeurd. Ik had deze zaak graag voorgelegd aan een rechter."

Er is niets mis met het hondenhok van Nawijn