Microsoft wil eigen winkel openen in New York

Bill Gates heeft gezegd dat hij graag een winkel wil openen op Times Square. Deze winkel zou dan Microsoft producten, gericht op de consument, gaan verkopen, zoals de Xbox 360. Hij heeft zelfs al een gebouw op het oog: Times Square Two, het gebouw waar de bal zakt met nieuwjaar.

Een retail-winkel in New York is een logische stap voor Microsoft, aangezien Microsoft in New York een omzet van één miljard heeft. Normaal gesproken laat Microsoft zijn nieuwe producten op shows en speciale locaties zien, maar ze willen dus een eigen plek. In deze winkel zal de Xbox 360 een zeer grote rol krijgen en ze hopen op deze manier nog meer reclame te maken voor de next-gen Xbox. Dit zal zeker lukken, omdat er dagelijks duizenden mensen voorbij dit gebouw lopen.



Times Square Two gebouw

In San Francisco was er van 1998 tot en met 2001 een soort van gallery-winkel van Microsoft. Microsoft runde deze winkel samen met Sony, die ook producten toonde. Maar sinds de komst van de Xbox ging dit natuurlijk niet meer werken en werd de samenwerking verbroken.