Mobiele telefonie prijsvechter op komst

In Nederland komt begin deze zomer een prijsvechter op de markt van de mobiele telefonie. Het betreft hier Easymobile - welke gerelateerd is aan luchtvaartmaatschappij Easyjet - en al sinds maart actief is in Groot-Brittannië. Net als Easyjet, en de eveneens in Nederland actieve Easyinternetcafés, profileert het bedrijf zich vooral met lage prijzen.

Welke prijzen Easymobile in Nederland gaat hanteren zijn nog niet bekend. In Groot-Brittannië kost, afgezien van actietarieven, een belminuut 23 eurocent en een sms acht cent. De tarieven bij ons zullen in ieder geval een stuk lager komen te liggen. Het bedrijf gaat gebruik maken van het netwerk van Telfort, maar daar zal de klant niets van merken.

Easymobile maakt geen gebruik van belbundels, starttarief of abonnementskosten. Betaling geschiedt met een creditcard. Het bedrijf verkoopt alleen via internet sim-kaarten, die men in de eigen telefoon kan stoppen.

Qua naam zal er overigens waarschijnlijk nog wel een en ander geregeld moeten worden. De domeinnaam Easymobile is in Nederland namelijk geregistreerd door een online-telefoonverkoper uit Veenendaal.