Hiddink geeft Park rust

De Zuid-Koreaanse international Park Ji-Sung ontbreekt in de selectie van PSV voor de competitiewedstrijd zaterdagavond tegen FC Den Bosch. Coach Guus Hiddink geeft Park rust.

"Ik ken Park uit het verleden goed genoeg om te zien dat hij even rust nodig heeft. Hij kan in principe gewoon spelen, maar het is beter om hem even te behandelen", aldus Hiddink.

Het is tevens nog onduidelijk of Andre Ooijer zaterdag kan meespelen. Zaterdag zal de technische staf van de Eindhovense club een beslissing nemen over de inzetbaarheid van de verdediger.

Door het wegvallen van Park is Ibrahim Afellay teruggekeerd in de A-selectie. De 19-jarige middenvelder speelde op 18 december 2004 in de met 0-2 verloren thuiswedstrijd tegen Roda JC zijn enige competitiewedstrijd van dit seizoen. Daarna had hij last van verschillende lichte blessures.

"Afellay is een poos weggeweest, maar hij heeft de laatste tijd goed getraind. En dan is het logisch dat hij er weer bij is", aldus Hiddink vrijdag op de wekelijkse persconferentie.