'Comeback Van Nistelrooy te vroeg'

Alex Ferguson neemt de schuld op zich voor het slechte spel van Ruud van Nistelrooy de afgelopen weken. Hij denkt dat de club de spits te vroeg weer terug heeft laten komen van zijn blessure.

Van Nistelrooy had drie maanden aan de kant gestaan met een achillespeesblessure, toen hij begin maart weer kon spelen. In maart moest hij meteen vol aan de bak met twee competitiewedstrijden, één Champions League-wedstrijd en twee interlands. Alex Ferguson denkt dat ze hem meer tijd hadden moeten geven om zijn draai te vinden.

Ferguson beseft dat ze een risico namen: "We namen een risico toen we hem lieten spelen. Maar als je tegen AC Milan speelt en denkt aan het doelpuntengemiddelde dat Ruud heeft in dat toernooi, dan hadden we simpelweg geen andere keuze. Het was te vroeg. Hij zat waarschijnlijk nog een paar weken van een echte terugkeer af."

Na tijden niet echt goed te hebben gespeeld werd hij onder gejoel van het publiek uiteindelijk tegen de Blackburn Rovers vroegtijdig gewisseld. Een pijnlijke aftocht voor de over het algemeen toch zeer geliefde spits.

Ferguson gelooft nu echter dat de spits op weg is naar zijn topvorm: "Ik denk dat het zijn prestatie heeft beïnvloed. Hij had het erg moeilijk tegen Blackburn. Hij had gewoon een week extra moeten trainen. Dat heeft 'ie nu kunnen doen en hij heeft dan ook heel hard gewerkt. Met Ruud komt het wel goed."