Amerikaan kan niet van treinen afblijven

Goof2000 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 39-jarige Amerikaanse man met een obsessie voor openbaar vervoermiddelen zal binnenkort opnieuw de cel in moeten. The New York Post meldde dat de man onlangs voor de twintigste keer betrapt werd bij het stelen van een trein, bus of metro.

De persoon in kwestie, Darius McCollum, zegt het niet te kunnen helpen. "Ik hou gewoon van treinen". In juni lukte het McCollum om gekleed als beveiligingsbeambte van de metromaatschappij een ritje te maken met het vervoersmiddel.

McCollum heeft inmiddels een enorm strafblad opgebouwd en kan voor alle strafbare feiten makkelijk levenslang krijgen. Dat zal echter niet het geval zijn. Naar alle waarschijnlijkheid is hij met Kerstmis alweer thuis. Wel moet hij zich onder behandeling laten stellen. Volgens zijn familieleden lijdt hij aan het syndroom van Asperger. Dit syndroom vertoont veel gelijkenissen met autisme. Men vermoedt dat beroemdheden als Albert Einstein en Leonardo da Vinci ook aan dit syndroom leden.

Inmiddels is McCollum na zijn 20 diefstallen een ware beroemdheid in New York en omstreken geworden. Al vanaf zijn vijftiende doet hij aan joyriden in metro's, treinen of bussen.

Door de obsessie heeft de familie zich genoodzaakt gezien te verhuizen naar North Carolina waar geen metro's rijden.