Vermiste PABO-student omgekomen door onderkoeling

De vermiste student, die afgelopen woensdag dood werd aangetroffen in Sint-OdiliŽnberg, is niet omgekomen door een misdrijf. Dit heeft de politie Limburg-Noord bekend gemaakt. De 19-jarige jongen is naar alle waarschijnlijkheid overleden door onderkoeling.

De jongen verdween maandagavond. Hij verbleef met 108 medescholieren op camping Het Elfenmeer in Herkenbosch. Al kort na zijn verdwijning, startten de scholieren en leraren een zoektocht, maar deze leverde niets op. Een voorbijganger vond de jongen uiteindelijk in Sint-OdiliŽnberg, tien kilometer van de plek waar hij verdween.

Tijdens de sectie op het lichaam zijn geen sporen van geweld gevonden. Ook is het slachtoffer zelfstandig op de akker terecht gekomen. De technische recherche staakt het onderzoek echter nog niet. Zij zullen nog onderzoeken hoe de jongen onderkoeld heeft kunnen raken. Op deze manier hopen ze de familie duidelijkheid te kunnen geven over wat er gebeurd is, aldus een woordvoerder van de politie. Het lichaam is inmiddels overgedragen aan de familie.

15:04 uur
De NOS meldt dat de jongen gedronken had en in de Roer was gaan zwemmen, wat mogelijk de oorzaak van de onderkoeling is. Hoeveel hij op had, is onbekend