Succesvolle testdag voor Heidfeld

MavRick
Nick Heidfeld heeft zijn eerste testdag in de Williams BMW FW26 succesvol afgerond. De Duitser verklaarde erg tevreden te zijn met zijn debuut voor het team.

Ondanks de moeilijke weersomstandigheden en een natte baan, kreeg Nick het toch voor elkaar om een solide prestatie neer te zetten in de bolide op woensdag en hoopt indruk te blijven maken gedurende de rest van de test. "Het was een goede dag, al lukte het niet om een snelle ronde neer te zetten. Helaas kon ik niet veel rondjes rijden toen de baan op zijn droogst was. Toch ben ik erg tevreden over hoe alles is gegaan," verklaarde Heidfeld.

Nick werkte met name aan de traction control van de interim-FW26 en daarnaast liet het team hem zich voornamelijk richten op het rijden. "De wagen zelf is er makkelijk te rijden en er krachtig," voegde de Duitser toe, "Vandaag was het als of ik een nieuw speeltje had gekregen. Zelfs over de knopjes op het stuur moet ik nog heel veel leren."

Er was verder geen werk gepland op woensdag, maar toch is Heidfeld erg optimistisch over de chassis instellingen en en de samenwerking met de monteurs. "Ik heb er van genoten om met het team samen te werken. Het is een enorm professioneel team. Ik kwam vandaag gewoon tijd te kort want er waren nog zoveel dingen die ik had willen doen," aldus de zevenentwintig-jarige coureur.

Vandaag heeft de officiële testcoureur van Williams, Antonio Pizzonia, zich bij Heidfeld gevoegd voor de derde dag van de test in Jerez.