FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 5 september 2004

Wielrennen: Van Heeswijk op kop in Vuelta

De Nederlander Max van Heeswijk heeft zondag de leiderstrui veroverd in de Ronde van Spanje. Nadat de eerste etappe, een ploegentijdrit, in een overwinning voor US Postal, de ploeg van Van Heeswijk, was geëindigd, verzamelde de wielrenner in de tweede etappe voldoende bonificatieseconden om ploeggenoot Landis af te lossen op de eerste plaats in de rangschikking.

De ritzege in de tweede etappe ging naar de Italiaanse sprinter Alessandro Petacchi, die de Duitser Erik Zabel en de Spanjaard Oscar Freire van de Rabobankploeg voorbleef.

Van Heeswijk is de eerste Nederlander in twaalf jaar die het 'Amarillo', de leiderstrui van de Vuelta, mag dragen. Zijn voorganger was Jelle Nijdam, die in 1992 één dag het klassement aanvoerde. Jeroen Blijlevens was de laatste Nederlander die in één van de drie grote rondes leider was. Hij droeg in 1999 twee dagen het roze leiderstricot van de Giro d'Italia. Voor een gelijksoortige prestatie in de Tour de France moet een stuk verder worden teruggegaan. In 1989 droeg Erik Breukink daar als laatste Nederlander het geel van de nummer één.

Meer sportnieuws lees je op sport.fok.nl!!

Koning Swaziland wil twaalfde bruid

Koning Mswati III van Swaziland wil gaan trouwen. De 36-jarige monarch heeft echter al elf officiële echtgenotes, één verloofde en 23 kinderen. Maar omdat twee vrouwen bij de vorst in ongenade zijn gevallen is Mswati op zoek naar 'jonge, mooie bloemen' om het paleis wat op te fleuren. Eén vacature lijkt weldra vervuld te worden, de koning heeft het oog laten vallen op een 16-jarige finaliste van de schoonheidswedstrijd Miss Swaziland.

Het meisje mocht vorige week meedoen aan een ritueel waarbij jonge maagden topless een dansje maken voor de troon van de koning. Voor zij officieel Mswati's twaalfde bruid wordt moet ze zich nog wel laten testen op HIV. Met 38,1 procent heeft het land relatief het hoogste aantal besmettingen ter wereld.

Mswati regeert Swaziland sinds zijn 18e jaar. Vier jaar eerder, in 1982, overleed zijn vader Sobhuza II op 82-jarige leeftijd. Deze liet bij zijn dood maar liefst zeventig weduwes achter. Mswati III is de laatste absolute monarch in Afrika.

Zus Kerry in Europa op zoek naar stemmen

Icoon US verkiezingen 2De zus van de Democratische presidentskandidaat John Kerry is op dit moment in Europa om hier stemmen voor haar broer te winnen. Vandaag was ze in in Amsterdam op bezoek.

Reden voor haar trip door Europa is de verwachting dat het aantal stemmen voor beide partijen bij de komende verkiezing dicht bij elkaar zullen liggen. Een paar honderd stemmen zouden weleens het verschil kunnen maken. "De vorige verkiezingen werden gewonnen met een verschil van slechts 537 stemmen, en die kwamen allemaal uit het buitenland", aldus Diana Kerry tijdens haar promotiebezoek aan Amsterdam van vandaag.

Vierjarige voor de rechter wegens fraude

Een rechtbank in Bangladesh heeft een 4-jarig jongetje een gevangenisstraf opgelegd in een rechtszaak voor het plegen van fraude. De kleine Abu Zafar Al Nasib zou de jongste persoon zijn die voor een rechtbank daar is verschenen.

Volgens de krant 'The New Age' zat de jongen tijdens de rechtszaak bij zijn vader op schoot. Nasib kwam door het plaatsen van zijn vingerafdruk vrij op borgtocht, maar de rechtbank schoof alle verweren van de vader Zahedul Islam opzij en stuurde hem wél naar de gevangenis.

Nasib maakt deel uit van een groep van acht personen die beschuldigd wordt van het plegen van fraude in een landelijke zaak.

Beslan: baby's doodgestoken, meisjes verkracht

Icoon Buitenlands nieuwsTwee dagen na de gewelddadige ontknoping van de gijzeling in de school in het Russische Beslan worden steeds meer gruwelijke details bekend van wat zich de dagen ervoor heeft afgespeeld. Zo berichten diverse Britse kranten over verkrachtingen, doodgestoken baby's en kinderen die in de rug werden geschoten.

Mensen die het gijzeldrama hebben overleefd, verklaren dat tienermeiden uit de gymzaal werden gehaald en in aangrenzende ruimtes werden verkracht. Dit was in de overvolle, hete gymzaal te horen. Ook zeggen ze dat kinderen werden gedwongen om hun eigen urine te drinken en blaadjes van bloemen te eten nadat ze bijna drie dagen niet hadden gegeten en gedronken. Verschillende, veelal jonge kinderen zouden meermalen zijn gestoken. Andere gegijzelden zouden zijn onthoofd.

De 11-jarige Alan Tsgoeva, één van de gegijzelden die het drama overleefden, vertelt over het gebrek aan ruimte en de enorme dorst. "Ik kon niet ademhalen. M'n tong plakte vast aan m'n gehemelte. Ik had zo'n dorst." De vrouw die naast hem lag, begon te bidden en vertelde de jongen dat een bom zou afgaan als de terroristen hun voet op de ontsteking zouden zetten. "Vrouwen en baby's huilden, maar de gijzelnemers schoten in de lucht om ons stil te krijgen", aldus Alan. Toen vrijdagmorgen een explosie in het schoolgebouw plaatsvond, kon hij amper iets zien. Uiteindelijk is hij - tussen de lichamen van omgekomen gegijzelden - door een politieman naar buiten gedragen.

Nog steeds worden ongeveer 180 kinderen vermist, meldt het Russische persbureau Itar-Tass. De stoffelijke resten van een aantal van hen zijn waarschijnlijk geborgen, maar van de ruim 330 geborgen lichamen zijn pas 184 geïdentificeerd. Verschillende kinderen zijn in coma, waardoor hun naam nog niet bekend is. In ziekenhuizen worden nog honderden slachtoffers behandeld, van wie sommigen in kritieke toestand. Mogelijk loopt het dodental van het drama in Beslan op tot vijfhonderd.

Meer informatie over de PSP bekend

Op de Game Developers Conference Europe in Londen is iets meer bekend geworden over de PSP.

Er zal wireless support zijn om tegen andere PSP bezitters te spelen. Gamers kunnen via accesspoints of ad-hoc contact maken met andere gamers. Ook zal er binnen één ruimte een game gespeeld worden door verschillende groepen mensen.
De PSP kan via de USB 2.0 aansluiting ook verbonden worden aan een PC en PS2 en misschien in de toekomst ook de PS3. Hoe Sony gebruik gaat maken van deze mogelijkheden is nog niet bekend.

Ook is er nieuwe informatie over de UMD disc die gebruikt zal worden voor de games. Het zal voor gamers en developers niet mogelijk zijn om dingen op de UMD disk op te nemen. Hierdoor zullen developers hun games gewoon op DVD formaat moeten aanleveren en zullen gamers ook niet makkelijk hun muziek of films af kunnen spelen vanaf de UMD disc. Zij zullen gebruik moeten maken van de Sony memorystick die ook voor andere Sony producten gebruikt kan worden. Of de PSP mp3 zal kunnen af spelen is ook maar de vraag hoewel dit technisch gezien geen probleem zal zijn.

Op de Tokyo Game Show zal meer informatie bekend worden gemaakt en ook zal dan de uiteindelijke verkoopprijs bekend worden.

PSX zakt in prijs

Zoals bekend valt de verkoop van de PSX redelijk tegen. In Japan, waar dit apparaat aanvankelijk nog 74.000 Yen (556 euro) kostte, gaat hij nu al over de toonbank voor 39.800 Yen (299 euro). Dan hebben we het over model DESR-5100 met 160GB harddisk aan boord. Zijn duurdere broertje, de DESR-7100 met 250GB harddisk, kostte 2 maanden terug nog zo'n 714 euro en is nu al te koop voor ongeveer 400 euro.
Eind dit jaar wordt de PSX in Europa verwacht. Wat hier de prijs zal worden is nog onbekend.

Fatal1ty wint uitdaging zonder deaths

Computeronderdelenfabrikant Abit heeft als onderdeel van hun promotiecampagne de beroemde gamer Fatal1ty ingehuurd. Op allerlei beurzen over de hele wereld kunnen mensen hem uitdagen. Gedurende vier minuten spelen ze 1 vs 1 een FPS tegen Johnathan "Fatal1ty" Wendel. Er worden prijzen uitgekeerd voor het scoren van punten. Er zijn echter maar weinig mensen die dat lukt.

Tijdens de ECTSbeurs in Londen won de 23-jarige Fatal1ty gisteren alle potjes Doom III zonder zelf ook maar één keer gefragd te worden. In oktober komt Abit met een serie onderdelen, waaronder een moederbord, onder de naam Fatal1ty.


Johnathan "Fatal1ty" Wendel

Irakezen opgepakt voor dood Nederlandse militair

Sjaak-Banaan had ons via de nieuws-submit te melden:

De in Irak gelegerde Nederlandse troepen hebben acht Irakezen opgepakt in verband met de dood van de Nederlandse militair Jeroen Severs, die op 14 augustus in een hinderlaag werd doodgeschoten. Bij die hinderlaag raakten ook vijf militairen gewond.

De acht werden gearresteerd bij een actie in de Iraakse stad Ar Rumaythat. De aanhoudingen werden verricht op basis van inlichtingen die opvallend genoeg voornamelijk van de plaatselijke bevolking afkomstig zijn. De acht verdachten waren zo verrast door de arrestatie dat zij vrijwel geen verzet boden.

De verdachten zouden een belangrijke rol hebben gespeeld bij het plannen van de hinderlaag.

Meeuwen worden homo door chemicaliën

Het Britse tijdschrift 'New Scientist' heeft ontdekt dat het gebruik van chemicaliën zoals het inmiddels verboden DDT ertoe kan leiden dat dieren seksueel gezien van gedrag veranderen. Vooral bij mannelijke meeuwen bleek een opvallende verandering waargenomen te kunnen worden: ze vielen na blootstelling op mannelijke soortgenoten.

Dat vervuiling tot gedragsverandering bij dieren kan leiden was al langer bekend. Het is echter nieuw dat zelfs lage concentraties chemicaliën veranderingen in zowel de sociale als seksuele gedragingen teweeg kunnen brengen. Volgens onderzoekers is dit mogelijk een groter gevaar voor de overleving van de soort dan bijvoorbeeld verminderde spermakwaliteit, veroorzaakt door grotere hoeveelheden chemicaliën. "Verontreinigers die na testen met normale doses veilig zijn verklaard, kunnen vernietigende effecten hebben als het om lagere doses gaat", aldus wetenschappers Dustin Penn en Sarah Zala.

Het Amerikaanse Environmental Protection Agency heeft aangegeven het onderzoek te bestuderen.

Zeker 2.500 boetes rond Superbikes Assen

Gz had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie heeft 2.500 bekeuringen uigedeeld aan motorrijders en automobilisten rondom het evenement Superbikes, dat dit weekeinde plaatsvond op het TT-circuit van Assen. De bonnen waren vrijwel allemaal voor te hard rijden.

Het waren met name motorrijders die de maximumsnelheid overtraden. Drie van hen reden meer dan 50 kilometer te hard en moesten ter plekke hun rijbewijs inleveren. Acht Engelse motorrijders kregen na overleg met justitie een boete van 2.000 euro opgelegd.

"Urine drinken is gezond"

dj-eyeball had ons via de nieuws-submit te melden:

De Thaise wetenschapper Ratree Cheepudomwit beweert aangetoond te hebben dat het drinken van urine gezond is. Een dagelijks glaasje plas kan helpen om sinusitis (ontsteking van de kaak- of voorhoofdsholte) te genezen, het ouderwordingsproces af te remmen en zelfs kanker te bestrijden.

De onderzoekster, die verbonden is aan het Thaise departement van Ontwikkeling van de Traditionele en Alternatieve Geneeskunde, onderzocht 250 leden van de boeddhistische Santi Asoke beweging die elke dag urine drinken omdat hun 2.500 jaar oude geschriften dat voorschrijven. "87 Procent voelde positieve effecten, zoals het verdwijnen van hoofdroos, witte haren, problemen met de sinus en zelfs kankers", aldus Cheepudomwit. Eerlijkheidshalve voegde ze er wel aan toen dat tien procent van de onderzochte personen last kreeg van diarree.

Verder vroeg de wetenschapper om de praktijk niet zomaar te veroordelen en gaf ze aan dat ook buitenlandse onderzoekers geïnteresseerd zijn in de therapeutische waarde van urine.

[update] Aardbevingen treffen Japan; mogelijk vloedgolf

Icoon Buitenlands nieuwsHet westen van Japan is vanochtend getroffen door een zware aardbeving. Deze had een kracht van 6,8 op de schaal van Richter. Er is gewaarschuwd voor een zogenoemde tsunami, een vloedgolf die door de aardbeving wordt veroorzaakt. Het is onbekend of door de aardbeving schade is ontstaan of slachtoffers zijn gevallen.

De krachtigste schokken werden gevoeld rond de oude stad Nara, waar veel tempels liggen. Ook in de hoofdstad Tokyo, 390 kilometer ten oosten van Nara, werd de beving gevoeld. Het epicentrum lag rond het eiland Kii, ongeveer vijfhonderd kilometer ten zuidwesten van Tokyo, op een diepte van tien kilometer. Een Japanse televisiezender heeft verklaard dat een eerste golf van vijftig centimeter inmiddels de kust van de regio Wakayama heeft bereikt. Inwoners is gevraagd om niet naar de kuststreken te gaan.

Japan is één van de seismologisch meest actieve gebieden in de wereld, waar iedere vijf minuten een aardbeving plaatsvindt. Meer dan twintig procent van de zwaarste aardbevingen in de wereld, met een kracht van 6 of meer op de schaal van Richter, vindt in Japan plaats. In 1995 kwamen in de stad Kobe meer dan 6.400 mensen om bij een aardbeving met een kracht van 7,2 op de schaal van Richter.

Update 19.17
Vijf uur na de eerste aardbeving heeft zich een tweede, krachtigere beving voorgedaan. Deze had een kracht van 7,3 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag 130 kilometer uit de kust van de staat Kochi. Nog steeds geldt een waarschuwing voor tsunami's.

Bij de eerste beving zijn vier mensen gewond geraakt. Er is geen melding van schade geweest, mede doordat de beving zich in relatief dunbevolkt gebied heeft voorgedaan.

Kitebuggyen.

Ik weet niet of jullie ooit van deze hobby of sport gehoord hebben, maar ik heb hier een filmpje om aan te geven hoe het een beetje werkt. Je rijdt dus met een buggy op 3 wielen. De vlieger stuur je met de hand en sturen doe je met je voeten. En dit wil ook wel eens verkeerd gaan, en dat doet pijn

klikkerdeklik (rechtermuisknop -> opslaan als)

Met dank aan GenesiZ voor de submit

"Pas op... straks rij je een ingegraven persoon omver..."

Wietkweker mag in huurhuis blijven

Icoon Binnenlands nieuwsEen Eindhovense kantonrechter heeft onlangs bepaald dat een huurder die in zijn huis een hennepkwekerij had niet zijn huis mag worden uitgezet. Tot dusver hadden verschillende rechters verhuurders in het gelijk gesteld die hurende wietverbouwers het huis uit wilden zetten. 'Wie een wietkwekerij begint, aanvaardt de risico's', was tot nu toe een argument.

De kantonrechter in Eindhoven oordeelde echter dat de kwekerij geen gevaar opleverde voor de omgeving. Daarbij wilde de huurder 'slechts een centje wilde bijverdienen', en was er geen sprake van een professionele kwekerij. Woningcorporatie SWS reageerde verbijsterd op de uitspraak, en wil in hoger beroep.

De Eindhovense rechtbank ging voorbij aan uitspraken van het Gerechtshof in Den Bosch en het Gerechtshof in Den Haag. Deze bepaalden eerder dat een henneptelende huurder zijn woning mag worden uitgezet. Advocaat P. van der Laar noemt het vonnis 'uniek en een doorbraak'. "De rechter vindt dat per geval moet worden bekeken of de kwekerij gevaarlijk is. Als de kwekerij goed is aangelegd, hoeft het niet potentieel gevaarlijk te zijn. De hennepkweker blijft natuurlijk wel strafbaar omdat hij hennep teelt, maar dat betekent nu niet meer dat hij automatisch ook zijn huis uit kan worden gezet", betoogde Van de Laar.

Sacred opnieuw uitgebracht

De succesvolle RPG Sacred gaat opnieuw uitgebracht worden. Onder de naam Sacred Plus wordt het spel nieuw leven ingeblazen met daarin alle feedback van de spelers sinds het orgineel van Sacred.
Het spel is er hard op vooruitgegaan. Zo is de multiplayeroptie sterk verbeterd, de interface geoptimaliseerd en is de balancing compleet herzien. Daarnaast zijn er enkele compleet nieuwe features ingestopt die dit spel een must-have maakt voor alle Sacredliefhebbers.

Nieuwe features:
- Twee nieuwe gebieden
- Alle patches en updates
- Twee uitgebreide hoofdquests
- Vijf nieuwe vijanden
- Een nieuwe vijandelijke baas
- Zes nieuwe armor sets (voor elk karakter)
- Vijftien nieuwe type wapens

Sacred Plus ligt vanaf oktober in de winkels en zal worden uitgegeven door Take Two.




Tribes Vengeance MP beta nu voor iedereen te downloaden

Nadat afgelopen week betalende leden van Gamespy's download service Fileplanet al de multiplayer beta van het 3e deel in de Tribes serie konden spelen kunnen niet-betalende leden dit nu ook.

Enkele features:
*Het gebruiken van Jet-packs, rennen, skieen en het besturen van voertuigen is naadloos geintegreerd in de game.
*Nieuwe wapens en voertuigen toegevoegd aan het klassieke Tribes arsenaal.
*Prachtige nieuwe graphics die op het scherm getoverd worden door een verbeterde Unreal Engine.
*Grote en gevarieerde strijdperken; grotten, ruïnes en meer.
*Vecht met tot 32 spelers tegelijk
*Voor het eerst een Tribes Single-player ervaring.

Minimale systeem eisen:

* ATI® Radeon™ of vergelijkbare DirectX® 9.0c-compliant 32 MB 3D videokaart met hardware T&L en pixel shader ondersteuning
* Microsoft® Windows® 98/Me/2000/XP
* 1.0 GHz Intel® Pentium® 4 or AMD® Athlon™ processor of vergelijkbaar
* 256 MB RAM
* 1 GB vrije harde schijfruimte
* DirectX® 9.0c

Voor het downloaden van de beta bij Fileplanet moet je geregistreerd zijn. En moet je wat extra informatie over jezelf invullen.
Hier kun je je opgeven voor de beta:
http://www.fileplanet.com/betacenter/tribesvengeance/



'Rechterhand Saddam Hussein gearresteerd'

Izzat Ibrahim al-Duri, de voormalig vice-president van Irak en rechterhand en vertrouweling van Saddam Hussein, is opgepakt in de buurt van de stad Tikrit in Irak. Het Iraakse ministerie van Defensie heeft dit gemeld. Door het Amerikaanse leger is de aanhouding echter nog niet bevestigd.

Al-Duri was de klaverenheer in het kaartspel van meestgezochte Irakezen, hiermee stond hij zesde op de lijst. Hij was de belangrijkste man uit het regime van Saddam die nog op vrije voeten was en wordt verantwoordelijk gehouden voor meerdere aanslagen sinds de val van Saddam vorig jaar mei.

De arrestatie zou zijn verricht door zowel Iraakse als Amerikaanse soldaten, bij de operatie zouden zo'n zeventig mensen om het leven zijn gekomen. Er was tien miljoen euro uitgeloofd voor de arrestatie van al-Duri.


Ibrahim al-Duri (rechts)

'Arnie moet geschiedenis gaan leren'

Stauffenberg had ons via de nieuws-submit te melden:

In Oostenrijk is door politici en historici met verbazing gereageerd op de uitspraken die de Californische gouverneur Arnold Schwarzenegger vorige week tijdens de Republikeinse Conventie deed over het volgens hem communistische verleden van zijn geboorteland. Volgens Arnie had hij met eigen ogen Russische tanks gezien, maar volgens de historici kan dat helemaal niet.

"Het is een feit dat hij als kind geen sovjet-tank kan hebben gezien in Steiermark" (het bondsland waar hij woonde), aldus historicus Stefan Karner in het dagblad Der Kurier. Steiermark behoorde namelijk met Karinthië tot de Britse bezettingszone. In juli 1945, twee jaar voor Schwarzeneggers geboorte, verlieten de laatste Russen het gebied. Wel acht Karner het mogelijk dat Schwarzenegger getekend is door de angst die het rode gevaar veel Oostenrijkers in die tijd inboezemde. "Veel mensen hadden nog nooit een Rus gezien maar kenden toch een panische angst" , aldus de historicus.

Een andere historicus, Martin Polaschek, verbaasde zich over Schwarzeneggers bewering dat Oostenrijk na de terugtrekking van de Sovjets "een socialistisch land" werd. In de jaren zeventig kende Oostenrijk vrijwel continu coalitieregeringen waarin de conservatieve VP de bondskanselier leverde. Schwarzenegger verliet het land in 1968, in een periode dat de VP zelfs alleen aan de macht was. "Hij verwart een vrij land met een socialistisch land", aldus Polaschek.

De minister van Binnenlandse Zaken, Ernst Strasser van de VP, raadt Schwarzenegger aan om nog maar eens in de geschiedenisboeken te duiken. Tevens haalde hij uit naar de sociaal-democratische SP, die Oostenrijk in de tweede helft van de jaren zeventig regeerde, door te zeggen: "Het is de opgave van deze regering om de fouten te herstellen die toen zijn gemaakt."

-
Zie ook dit artikel van FoxNews

Nieuwe patch voor Unreal Tournament 2004

Developer Epic Games heeft ons laten weten dat er hard wordt gewerkt aan een nieuwe patch voor Unreal Tournament 2004. Dit terwijl de vorige patch nog maar enkele weken geleden uit is gekomen.

De patch bevat vooral technische veranderingen en niet zozeer in de gameplay. Zo zorgt het dat de laadtijden aanzienlijk versneld worden, iets waar al sinds de release over geklaagd wordt en verhelpt het onder andere problemen die het spel heeft met de firewall in Windows XP Service Pack 2. Voor een overzicht van alle veranderingen kun je hier klikken. Wanneer deze patch uitkomt is nog niet bekend.

Hoevens medium fotografeert entiteiten

Icoon opmerkelijk nieuwsEen medium uit Hoeven, Noord-Brabant zegt paranormale gaven te hebben en bovennatuurlijke entiteiten op foto vast gelegd te hebben. De man heeft inmiddels al tientallen foto's gemaakt. De TV-zender RTL4 heeft bevestigd dat er inderdaad vreemde dingen op de foto's verschijnen. Ook de Telegraaf heeft in de zaterdageditie een artikel er aan gewijd.

De 24-jarige man, Robbert van den Broeke weet naar eigen zeggen met ieder soort camera de entiteiten vast te leggen. Vreemd genoeg lijken deze wezens sprekend op de zogenaamde "greys", grijze wezens met grote amandelvormige ogen. Producenten van RTL4, die in de eerste instantie sceptisch waren, hebben hem een wegwerpcamera gegeven, en onder toeziend oog gekeken wat er op de camera verscheen. De camera had echter geen flits, en het fenomeen werkt niet zonder flits, daarom gaven ze hem een camera met flits. Er bleek bij het bekijken van de beelden inderdaad een vreemde entiteit op de foto's te staan, die niet met het blote oog te zien waren.

Een parapsychologisch expert geeft een verklaring. De foto's geven een immaterieel beeld van de entiteiten. Bij immateriele beelden vindt er een registratie van ectoplasma plaats, een levend wezen dat door het medium waargenomen kan worden. De afbeelding is een medium-getriggerde immateriele verschijning, en geen fysieke entiteit, aldus Nancy Talbott van BLT Research die van den Broeke bezocht heeft.

De verschijning begint vaak met een krekelachtig geluid, en daarna verschijnt er een entiteit en neemt een gedaante aan. Door snel foto's te maken, is de manier waarop dit gebeurt te zien. De entiteiten die gefotografeerd worden zijn niet fysiek, dit verklaart waarom er geen zichtbare schaduw is, aldus parapsycholoog Hans Holzer die een boek over dergelijke fenomenen heeft geschreven.

Talbott noemt de zaak uniek. Van den Broeke wil geen geld slaan uit zijn naar eigen zeggen speciale gaven. Dit is de reden waarom hij zich uit de publiciteit houdt. Zijn familie staat achter hem, en verklaren dat hij altijd al paranormale ervaringen heeft gehad in het verleden. De Hoevense medium heeft reeds een fotoalbum vol met entiteiten die hij gefotografeerd heeft. Van den Broeke zegt dat hij de aanwezigheden niet als angstaanjagend of bedreigend ervaart.

De internetbode meldt dat ook andere persfotografen, zoals recent van het Brabants Dagblad, met hun camera de proef op de som hebben genomen, en kwamen tot de ontstellende ontdekking, dat er inderdaad vreemde schimmige maar ook vaak erg duidelijke wezens op de foto's stonden, die zij met het blote oog niet hadden waargenomen. Zij waren daar erg van onder de indruk en konden hun ogen niet geloven. Ook met de eigen camera van Remco de Ruijter verschenen de schimmen.

Van Den Broeke is eerder op TV geweest bij een aflevering van KRO's Wonderen Bestaan, waarin hij en zijn familie zijn paranormale ervaringen vertellen. Op maandag 6 september zal Omroep Brabant TV aandacht besteden aan de verschijnselen waarmee Robbert van den Broeke uit Hoeven te maken heeft. Dat gebeurt in het programma "Vergezichten."

Half-Life 2 in November 2004?

Eerder berichtten we je al over het wel/niet verhaal over de Gold-status van Half-Life 2 en nu zijn er weer wat geruchten omtrent één van de grootste PC releases van de komende tijd.

De geruchten komen dit keer van analist Michael Pachter die in een verslag zei: "...we also expect three PC games to break the million-unit threshold in 2004, including... November's Vivendi-Universal (V-Not Rated) release Half-Life 2."

Wat Vivendi erop te zeggen heeft is niet echt interessant ("No comment") maar wat Valve te zeggen heeft is dat dus wel: "We're currently planning to send release candidates to Vivendi by September 15th. However VUG hasn't given us a ship date yet."

Fractie: 'VVD lijdt aan Fortuyn-trauma'

De VVD lijdt aan een Fortuyn-trauma. De liberalen hebben de periode waarin Pim Fortuyn de Nederlandse politiek op zijn kop zette nooit goed verwerkt. Waar de PvdA na de opkomst van Fortuyn de bakens verzette en wijzigingen doorvoerde in de organisatie en standpunten is de VVD ten onrechte doorgegaan alsof er nauwelijks iets was veranderd.

Dit is de conclusie die de Kamerfractie van de liberalen op een fractieweekend in Wassenaar heeft getrokken. "Met Wilders is de bom gebarsten. We hebben in Wassenaar een eenheid gesmeed en gaan nu met elkaar inhoudelijke politiek bedrijven", meent fractiesecretaris Jan Rijpstra. De liberalen waren volgens de fractie de afgelopen jaren een slapende vulkaan, die met het vertrek van Kamerlid Wilders uit de fractie tot uitbarsting is gekomen.

Volgens Rijpstra heeft de VVD onvoldoende ingespeeld op de maatschappij die sinds Fortuyn is ontstaan. "Iemand staat op en bedrijft op een heel andere manier politiek. Er ontstaat een maatschappij waarin iedereen alles mag zeggen wat hij of zij denkt en vindt. Op de radio, televisie en via e-mail. Daar hebben we als VVD veel te weinig over gesproken en niet goed op ingespeeld."

'Nog meer op de inhoud'
Fractieleider Jozias van Aartsen, afgelopen december nog tot beste politicus van 2003 gekozen, en vice-premier Gerrit Zalm moeten meer het land in om met de achterban in discussie te treden over belangrijke VVD-thema's als veiligheid, integratie en mobiliteit. Zalm zal daarbij het kabinetsbeleid uitdragen. "We gaan ons nog meer op de inhoud richten", aldus Rijpstra.

Jozias van Aartsen
Jozias van Aartsen op het fractieweekend in Wassenaar

Dode na Albanië - Griekenland

Een Albanese voetbalsupporter is zaterdag na de voetbalwedstrijd Albanië - Griekenland (2-1) doodgestoken door een in De Verenigde Staten geboren Griek.

Twee andere Griekse supporters raakten daarbij zwaargewond. De drie vierden de overwinning van de Albanezen, op het eiland Zakynthos, op de Europees kampioen.

Ook in Athene, Thessaloniki en op Corfu kwamen er ongeregelheden voor tussen Grieken en Albanezen. In Athene raakten tien mensen gewond. De politie maakte daar gebruik van traangas om een groep van 200 Albanezen uit elkaar te drijven.

Tony Hawk Underground 2 screenshots

De Tony Hawk skate serie is een van de series waar eens in de zoveel tijd weer een nieuwe game in uitkomt (Activision heeft de rechten t/m deel 17).
Nu is de volgende dan weer op komst; Tony Hawk Underground 2.

In dit deel zul je 2 rivaliserende teams hebben (Team Hawk en Team Bam) en zul je tussen een van deze twee moeten kiezen. Vervolgens moet je overal graffiti van je eigen team moeten achterlaten en nieuwe skater rekruteren. Zou je dit concept niks vinden kan je ook de normale 'Pro' mode doen waarin je allerlei objectives moet volbrengen.



Gehandicapte jongen verdronken in sloot

Icoon Binnenlands nieuwsGistermiddag is in het Groningse Ten Boer een tienjarige jongen verdronken toen hij door nog onbekende oorzaak met zijn fiets in een sloot viel.

De jongen reed op een voor hem aangepaste fiets toen hij in de sloot viel. De meervoudig gehandicapte jongen werd door zijn moeder gevonden. Zij begon direct met het reanimeren, een arts nam dit later over. Het slachtoffer werd nog wel naar een ziekenhuis vervoerd, waar hij kort na aankomst is overleden.

Vervolgen Ghost Recon bevestigd

Volgens een bericht van UbiSoft zullen er twee nieuwe versies van Ghost Recon uitkomen, waarvan een op de PlayStation 2 en een op de Xbox. De PS2 versie is een prequel en speelt zich 4 jaar voor het origineel af, in 2007, en de Xbox versie speelt zich in 2011 af.

Red Storm, de originele maker van Ghost Recon, zal de Xbox versie voor zijn rekening nemen, maar de PS2 versie wordt ontwikkeld door de makers van Splinter Cell, Ubisoft Shanghai.

Florence Alibert van Ubi Soft had hierover het volgende te zeggen: "We zijn de fans enorm dankbaar! Daarom hebben we ervoor gekozen om nu twee verschillende versies uit te gaan brengen tijdens de komende feestdagen. Beide versies zullen volle online mogelijkheden ondersteunen. De eerste Ghost Recon heeft al verschillende awards binnen gesleept, we verwachten van Ghost Recon 2 nog meer awards!"

Meer informatie is op dit moment nog niet beschikbaar, maar wordt binnenkort verwacht.

Orkaan spelbreker WK-kwalificatiewedstrijd

De orkaan Frances heeft zaterdag de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Mexico en Saint Vincent verhinderd.

Het team uit de Caribische eilandengroep zou via Miami naar Mexico gaan reizen, maar bleef thuis omdat al het vliegverkeer in Florida door de gigantische wervelstorm stil is komen te liggen.

De organisatie die verantwoordelijk is voor het voetbal in Noord en Midden-Amerika, de CONCACAF, heeft nog geen nieuwe speeldag voor de wedstrijd vastgesteld.

Valoti zwaar gewond na val in Placci

Gisteren tijdens de Coppa Placci is er een ongeluk gebeurd door toedoen van een tegenmoetkomende automobiliste. Het gevolg 9 mensen naar de grond waarvan Valoti afgevoerd moest worden.

Gisteren tijdens de Coppa Placci (1.1) is Domina Vacanze renner Paolo Valoti samen met zijn ploegmaat Scarponi en 7 andere waaronder ook Sergio Ghisalberti, Giuseppe Muraglia en Andrea Ferrigato ten val gekomen. Het ongeluk gebeurde na 18 km toen een tegenmoetkomende automobiliste op het peloton inreed (ook wordt dat door verschillende bronnen tegengesproken en staat er dat ze op een stilstaande wagen zijn geknald).

Valoti moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis en de andere konden daar behandeld worden. De bovengenoemde namen staakte de strijd de andere gingen verder.

In het ziekenhuis werden bij Valoti 150 hechtingen aangebracht in zijn borstkas en vreest men ook voor een wervelbreuk.

De koers werd uiteindelijk gewonnen door Leonardo Bertagnolli van Saeco. 2e werd de "argentijn" Davide Rebellin op 1 sec. voor Valoti's ploegmaat en "vriend" van Armstrong, Filippo Simeoni.

uitslag

1 Leonardo Bertagnolli (Ita-Sae)
2 Davide Rebellin (Ita-Gst)
3 Filippo Simeoni (Ita-Dve)
4 Luca Mazzanti (Ita-Pan)
5 Przemyslaw Niemec (Pol-Mie)
6 Marco Fertonani (Ita-Pho)
7 Romans Vainsteins (Lat-Lam)
8 Fabian Wegmann (Ger-Gst)
9 Mirko Celestino (Ita-Sae)
10 Massimo Giunti (Ita-Dve)

Record: Amerikaan duikt vijf dagen onder

Een Amerikaan heeft zijn eigen record 'onderwaterverblijven' met bijna vijftig uur verbeterd. Nadat de 39-jarige Jerry Hall na 120 uur, 1 minuut en 25 seconden weer boven kwam moest hij echter zijn vrouw plechtig beloven nooit meer een nieuwe poging te doen. Zijn record wordt opgenomen in het Guinness Book of World Records.

Vier meter onder het wateroppervlak van het Wataugameer in Tenessee was een speciaal platform gemaakt, met onder meer een stretcher. Daar kon Hall af en toe een dutje doen. De Amerikaan had ook een dambord bij zich, en daagde iedereen die naar beneden kwam uit voor een potje dammen. Hij at appels en marsen door zijn zuurstofmasker even af te zetten. Drinken deed hij uit een bidon met een lange tuit.

Amerikaan breekt onderwaterrecord
Jerry Hall: 120 uur onder water

Square Enix luistert naar fans in Kingdom Hearts 2

Square Enix heeft via een speelbare versie van Kingdom Hearts 2 laten zien dat ze naar de fans luisteren. Daar waar Kingdom Hearts soms faalde is in Kingdom Hearts 2 aangepast.

Zo hebben ze een compleet nieuw camera systeem ontwikkeld en zijn er diverse aanpassingen in de menustructuur verwerkt. Door het laatste heb je nu een snellere en betere toegang tot eventuele 'items' tijdens gevechten. Voor de volledigheid vind je hieronder een overzicht van de tot nu toe nieuwe features.

Nieuw camera systeem (bestuurbaar met de rechter analoge control stick)

Transformation drive (fuseer jezelf met een andere character)

Nieuw combo systeem

Nieuw duister verhaal, oude bekenden en nieuwe NPC's*

Verbeterde graphics en nieuwe kostuums

Voor de fans van het spel is dit dus goed nieuws maar ook voor de gamers onder ons die in de eerste instantie problemen hadden met de bugs die deel één had. Kingdom Hearts 2 is nog in ontwikkeling en zal onze huiskamers hopelijk ergens in 2005 vinden. Meer informatie over KH2 en andere Square Enix games aan het einde van deze maand op de Tokyo Game Show.

*NPC's=non playable characters

"Denis Menchov naar Rabobank"

Rabobank schijnt de talentvolle Rus, en winnaar van de witte trui in de Tour van 2003, Denis Menchov gestrikt te hebben, aldus meldt Todociclismo.

Denis Menchov, de talentvolle Rus, verlaat aan het einde van het seizoen de eilandenploeg van de Balearen. De grootste gegadigde om hem in te lijven is Rabobank. Deze ploeg is namelijk opzoek naar een nieuwe kopman nu Levy Leipheimer naar Gerolsteiner vertrokken is.

Het schijnt dat Menchov vertrekt omdat de Balearen Menchov niet meer kunnen betalen. De overgang naar Rabobank is op wat details na helemaal rond. Ook schijnt een overgang van Bradley McGee van Fdjeux naar Rabobank op wat details na rond te zijn.

Levenslang voor 'naspelen Manhunt'

dj-eyeball en davidgilmour hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De rechtbank in de Britse stad Leicester heeft vrijdag een 18-jarige man veroordeeld tot levenslang. De jongeman had een moord gepleegd op een 14-jarige jongen. De moord toont opvallende gelijkenis met het gewelddadige videospel Manhunt.

De toen nog 17-jarige Warren Leblanc lokte in februari zijn jongere vriend Stefan Pekeerah naar een park, waar hij hem doodde met een klauwhamer en een mes. Volgens de ouders van het slachtoffer liet Leblanc zich inspireren door 'Manhunt'.

De politie denkt echter dat het motief van de moord diefstal is. Er werd wel een kopie van het spel gevonden op de kamer van het slachtoffer, maar niet bij de dader. Volgens de moeder van het slachtoffer kreeg haar zoon het computerspel echter twee dagen voor zijn dood van Leblanc.

Manhunt
In Manhunt moet je de meest gruwelijke moorden plegen voor spektakel-punten.


Voor meer 'game' nieuws, check games.fok.nl!

Voetbaldwerg verslaat Europees kampioen

Griekenland, begin juli nog verrassend kampioen bij het EK Voetbal in Portugal, staat weer met beide benen op het voetbalveld. In de eerste wedstrijd op weg naar het WK 2006 in Duitsland werd het team van trainer Otto Rehhagel in Tirana verslagen door buurland Albanië; 2-1.

Ook de Europees kampioen van 2000 had het niet gemakkelijk. Zonder de gestopte sterspeler Zidane speelde Frankrijk in Parijs gelijk tegen Israel; 0-0. Engeland leek in Oostenrijk op een eenvoudige zege af te stevenen, maar na een 0-2 voorsprong werd het toch nog 2-2. De voormalige Ajax-spits Zlatan Ibrahimovic was met Zweden wel succesvol. Na veertien minuten stond tegen Malta al de 0-3 op het bord, dankzij een onvervalste hattrick van de spits. In de tweede helft scoorde hij er nog een doelpunt bij, en dankzij twee doelpunten van Ljungberg en één van Larsson werd de score 7-0.

In groep 1, waarin Nederland woensdag zijn eerste wedstrijd speelt tegen Tsjechië, stonden twee wedstrijden op het programma. Finland won eenvoudig van Andorra met 3-0. Outsider Roemenië had echter grote moeite met Macedonië. Mutu scoorde kort voor tijd de winnende treffer in dit duel; 2-1 voor Roemenië.

-
Alle uitslagen op sport.fok.nl.

Gebruik antidepressiva neemt opnieuw toe

Icoon Medisch nieuws Het gebruik van antidepressiva is vorig jaar opnieuw gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Aan 900.000 mensen werden in totaal 5,9 miljoen recepten voor de medicijnen voorgeschreven. Dit betekent dat één op de achttien mensen vorig jaar antidepressiva slikte. Dat zouden volgens De Telegraaf blijken uit nog niet gepubliceerde cijfers van het College van Zorgverzekeringen. Sinds 1999 is het gebruik van de medicijnen ieder jaar met zes procent toegenomen.

In totaal gaat het bij vijf procent van de uitgeschreven recepten om antidepressiva zoals Prozac, Seroxat en Efexor. Hiermee staan de antidepressiva in de top vijf van meest gebruikte medicijnen in Nederland. De grootste groep gebruikers is tussen de 45 en de 64 jaar en vrouwen slikken de medicijnen twee keer zo vaak als mannen.

Ondanks de stijging in het gebruik werd er vorig jaar wel minder geld aan de antidepressiva uitgegeven. De uitgaven daalde tot 195 miljoen euro omdat het patent op fluoxetine, het werkzame bestandsdeel van Prozac, afliep en er goedkopere varianten op de markt kwamen.

Een harde les in Beslan

Leerlingen van de school in het Noord-Ossetische Beslan leerden op hun allereerste schooldag een keiharde les: hun leven, dat van hun ouders en hun leraren is niets waard.
Het werd er hardhandig ingepompt: twee lange dagen zaaiden Tsetsjeense terroristen dood en verderf in hun school en alsof dat niet erg genoeg was, kwam het gevaar tijdens de “bevrijding” van twee kanten. De gegijzelden werden niet alleen door de terroristen beschoten, maar ook door hun “bevrijders”.
We zagen het op het nieuws: er heerste totale chaos, ontreddering en paniek bij de school. Naakte en halfnaakte kinderen en volwassenen, met grote angstogen en magere, bebloede lijven, renden kriskras over het terrein, op zoek naar een veilige schuilplaats en naar bescherming, maar dat alles was ver te zoeken. De prioriteit van het Russische leger lag niet bij het helpen van de slachtoffers, maar bij het opsporen van de terroristen.

Jackson betaalde 12-jarige zwijggeld

macromarkt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Michael Jackson heeft toegegeven dat hij ooit zwijggeld heeft betaald aan een minderjarige jongen om, naar Jacksons eigen zeggen, roddels over seksueel misbruik te voorkomen. Hij zegt dat hij zijn familie een rechtszaak wilde besparen. De popster benadrukte dat hij nimmer een kind heeft misbruikt.

Afgelopen vrijdag zei een oud politieman op het tv-station NBC dat Jackson in 1990 geld betaalde aan een 12-jarige jongen die hem van seksueel misbruik beschuldigde. In totaal heeft Jackson 2 miljoen dollar betaald aan de jongen, die de zoon was van een werknemer van Neverland. In 1993 zou hij in een ander geval zo'n 15 miljoen hebben neergeteld.

Volgens Jackson hebben degenen aan wie hij de 2 miljoen heeft betaald, zijn zorg om kinderen misbruikt: ''Ik ben een kwetsbaar doelwit geworden voor mensen die geld willen. Ik heb mijn hele leven lang miljoenen kinderen geholpen. Ik zou nooit een kind kwaad kunnen doen.''

De voormalig 'King of pop' is momenteel op borgtocht vrij op beschuldiging van seksueel misbruik van een minderjarige jongen. In januari moet hij voorkomen.

Utrechtse lifter mogelijk met hondsdolheid besmet

Icoon Medisch nieuwsHet ministerie van Volksgezondheid is op zoek naar een Nederlandse lifter die in de vorige maand in Frankrijk mogelijk is gebeten door een dolle jonge hond. De man die uit Utrecht komt was onderweg naar de Franse stad Royan, ten noordwesten van Bordeaux.

De Nederlandse lifter was in de haven van Bordeaux in contact gekomen met het zieke hondje en de eigenaar. Zijn voornaam zou Johannes, Josef of Jos zijn, verder is er niets bekend.

Hondsdolheid kan door een beet van een ziek dier worden overgebracht op mensen. De ziekte kan dodelijk zijn. Het hondje was door een inwoner van Bordeaux eind juli vanuit Marokko Frankrijk binnengesmokkeld. Eind augustus stierf het aan hondsdolheid. In de periode van 2 tot 21 augustus was de puppy besmettelijk.

[update] 'Nog 260 gegijzelden Beslan vermist'

Icoon Buitenlands nieuwsEen woordvoerder van de Russische stad Beslan, waar gisteren de gijzeling van meer dan duizend personen werd beëindigd, zegt dat nog zeker 260 mensen worden vermist. Zij zijn tot op heden nog niet onder de doden of gewonden teruggevonden. Het officiële dodental staat op dit moment op 330, van wie de helft kinderen.

Volgens geruchten die vandaag in Beslan de ronde doen, gaan reddingswerkers uit van een dodental van vijfhonderd. In ziekenhuizen worden nog steeds zo'n 450 mensen behandeld. De Russische president Poetin bracht vandaag een bezoek aan diverse slachtoffers. Hij heeft vandaag in een televisietoespraak beloofd om een 'effectiever veiligheidssysteem' te creëren. Rusland heeft een 'onacceptabele zwakte' getoond door de complexiteit en het gevaar van terrorisme voor het land te onderschatten, aldus Poetin. De internationale politieorganisatie Interpol verleent Rusland assistentie bij het onderzoek naar mogelijke betrokkenheid van internationale terroristische organisatie bij de gijzelingsactie.

Update 11.30
Een medewerkster van het plaatselijke mortuarium in Beslan heeft vanmorgen verklaard dat het aantal dodelijke slachtoffers is opgelopen tot 394. Vandaag worden in Beslan de eerste doden begraven. Het zijn de mensen die afgelopen woensdag, de eerste dag van de gijzeling, omkwamen. Voor maandag en dinsdag heeft president Poetin dagen van nationale rouw afgekondigd.


Mensen zoeken tussen de omgekomen gegijzelden naar familieleden

Deze Bush lust wél broccoli!

Icoon US verkiezingen 2"Broccoli? Tja, dat lust ik wel, maar alleen de bovenkant, de rest niet." De Amerikaanse president George W. Bush moest even over het antwoord nadenken, nadat een jonge vrouw hem tijdens een campagnebijeenkomst in de staat Ohio gevraagd had naar zijn visie op de groente broccoli.

Bush senior, president van de Verenigde Staten van 1988 tot 1993, kreeg ooit dezelfde vraag voorgelegd. De oude Bush liet tot afgrijzen van voedingsdeskundigen en broccolitelers weten absoluut niet van de gezonde groente te houden. Hij zwoer zelfs nooit meer broccoli te zullen eten. Op de vraag of Bush junior met zijn diplomatieke antwoord Ohio, één van de sleutelstaten tijdens de komende verkiezingen, niet tegen zich in het harnas wilde jagen, wilden campagnemedewerkers van de president niet reageren.

Ultieme haargroeimiddel ontdekt

Zarc.oh had ons via de nieuws-submit te melden:

Stoppen met smeren en je geld uitgeven aan allerlei dure middeltjes om je haar terug te krijgen lijkt werkelijkheid te worden; Onderzoekers in Amerika zijn namelijk in geslaagd middels stamcellen uit een haarzakje haar te laten groeien. Het kan overigens nog wel jaren duren eer het middel in de winkel ligt. Maar dát het er komt, lijkt steeds zekerder.

Heel simpel gezegd komt het hier op neer: Haal wat stamcellen uit een haarzakje, vermeerder ze in een schaaltje, zet ze terug in de huid en laat er haar uit groeien. De onderzoekers slaagden erin bij kale muizen bont te laten verrijzen.

De onderzoekers slaagden er bovendien ook in andere essentiële huidonderdelen uit de stamcellen te kweken, zoals talgkliertjes en stukjes huidweefsel. Wie weet kan de techniek uitgroeien tot een manier om brand- of andere wonden te behandelen.

-
Meer info op VPRO's Noorderlicht.

Appingedam mag geen glasvezelnet aanleggen

Icoon Digital nieuwsEen kort geding van energiebedrijf Essent heeft ertoe geleid dat de gemeente Appingedam niet mag beginnen met het aanleggen van een eigen glasvezelnet. De rechter in Groningen heeft dat vrijdag bepaald. Essent meende dat de aanleg in strijd met de wet is, omdat er sprake is van staatssteun aan commerciële exploitanten.

De gemeente vond dat zij voor het algemeen belang infrastructuur mag aanleggen. Daarbij zou er over de exploitatie nog geen definitief besluit zijn genomen. Volgens Europese regelgeving is de aanleg van infrastructuur geen verantwoordelijkheid meer voor een overheid op het moment dat er minimaal twee internetaanbieders zijn in een gemeente. In Appingedam zijn Essent en de KPN actief.

Daarbij zou de gemeente met de aanleg het handelsverkeer tussen de Europese lidstaten ongunstig beïnvloed hebben, doordat de aanleg en een deel van de exploitatie onderhands is uitbesteed. Volgens de rechter moeten dergelijke opdrachten internationaal uitbesteed worden.

Amsterdam
Volgens Het Parool zet de uitspraak soortgelijke Amsterdamse plannen onder druk. Advocaat Winfred Knibbeler van Essent meent dat de stad eerst toestemming dient te vragen aan de Europese Commissie. De procedure kan echter meer dan een jaar duren. "Het is daarbij nog maar de vraag of Amsterdam die toestemming ooit krijgt", verwacht de advocaat. De investering van de gemeente zou op staatssteun kunnen duiden.

Enorme orkaan Frances bereikt Florida

De orkaan Frances die momenteel Florida teistert is enorm in omvang. De orkaan is wat betreft het oppervlak net zo groot als de staat Texas, tweemaal zo groot als Nederland en tweemaal zo groot als de tropische storm Charley die Florida drie weken geleden trof. De doorsnee bestrijkt zo'n 600 km. Er zijn windsnelheden gemeten van meer dan 200 km/uur. Gemiddeld is de kracht zo'n 170 km/uur.

Meteorologen maken zich vooral zorgen over de trage snelheid waarmee de orkaan over Florida trekt. Daardoor is de wateroverlast door slagregens veel erger dan normaal. De schade is op dit moment al aanzienlijk. Boten zijn op het land geblazen en veel huizen zitten zonder stroom.

De orkaan beslaat een uitzonderlijk groot gebied en teistert de oostkust van Florida over zeker 350 kilometer, van Cape Canaveral tot Miami. Frances raast over Florida met volgens ooggetuigen hier en daar een tornado.

Uit veiligheidsoverwegingen zijn in totaal 2,5 miljoen burgers geëvacueerd.

Frances heeft vrijdag en zaterdag op de Bahama's aan ten minste twee personen het leven gekost en veel schade aangericht.


De grootte van Frances gezien door het oog van radarbeelden


--
Hurricane Tracker

eBay overspoeld met Britney's kauwgum

Een week geleden was het nog origineel, inmiddels wordt de markt ermee overspoeld. Via veilingsite eBay worden door minimaal twintig verschillende aanbieders door Britney Spears uitgespuwde stukjes kauwgum aangeboden. Bedragen variëren van een paar tientjes tot bijna twaalfduizend euro.

Het eerste stuk gum dat werd aangeboden zou inmiddels verkocht zijn voor zo'n 400 euro. De aanbieder beweerde het kauwgum te hebben veiliggesteld tijdens een bezoek van Britney aan Londen in februari. Bij een ander aanbod valt de authenciteit meteen te betwijfelen. De verkoper beweert dat hij het stukje snoepgoed afgelopen zondag gevonden heeft bij de MTV Awards. De kauwende popzangeres was daar echter niet aanwezig.

Britney Spearmint Gum
Een stukje kauwgum, met 'tandafdrukken' van Britney Spears

Blote buik taboe voor Chinese ambtenaren

trustlover had ons via de nieuws-submit te melden:

Het bestuur van de Chinese provincie Zhejiang heeft vrouwelijke werknemers in de provinciale archieven verboden om nog langer met naveltruitjes op het werk te verschijnen. Ook andere sexy kleren, zoals strakke leggings en te dunne blouses, mogen niet meer. Bovendien moet het ook maar eens afgelopen zijn met het grove taalgebruik van de meisjes.

In China zijn het van ouds de mannen die grove seksistische taal bezigen op de arbeidsvloer, maar de laatste tijd spreken ook steeds meer vrouwen een pittig woordje mee. Bovendien kleden jonge Chinese vrouwen zich veel uitdagender, modieuzer en uitgesprokener dan hun moeders ooit durfden.

Volgens het officiële Chinese persbureau Xinhua is het de eerste keer dat de Chinese overheid maatregelen uitvaardigt die uitsluitend voor vrouwelijke ambtenaren gelden.

De kans dat de landelijke emancipatietrend van de jonge Chines vrouwen door de maatregel wordt teruggedrongen, achten waarnemers overigens nihil.


Taboe voor Chinese schonen in Zhejiang

Blu-Ray goedkoper dan DVD?

Volgens een woordvoerder van Sony is er een techniek ontwikkeld waardoor Sony de Blu-Ray discs goedkoper kan ontwikkelen. De kosten zijn ongeveer gehalveerd in vergelijking met de productiekosten van een DVD.

Het verschil zit hem in het materiaal dat gebruikt kan worden (siliconenplaten ipv glas) en de benodigde werkoppervlakte (1/5 van de werkoppervlakte voor DVD's).

De Blu-Ray disc gaat gebruikt worden in de Playstation 3 en bevat ongeveer 5 keer zoveel data als een DVD (25 GB).

Uitslagen WK kwalificatie

Gisteren werden een groot aantal Europese WK kwalificatiewedstrijden gespeeld. Opvallend was dat Europees kampioen Griekenland verloor van Albanië.

Groep 1
In de groep van Nederland werden er twee wedstrijden gespeeld. Finland had geen kind aan Andorra en won met 3-0. Roemenië moest lang zwoegen om Macedonië te verslaan. Pas in de 88ste minuut wist Mutu de 2-1 te scoren.

Finland - Andorra 3-0
42' Eremenko 1-0
58' Riihilahti 2-0
64' Eremenko 3-0

Roemenië - Macedonië 2-1
16' Pancu 1-0
75' Vasovski 1-1
88' Mutu 2-1

Rood: Sumolokovski (89, Mac)

Groep 2
In groep 2 werd de verrassing van de dag rerealiseerd. Albanië wist Griekenland te verslaan. Vanwege de rivaliteit had Albanië een flinke premie aan de spelers beloofd bij winst. Daarnaast was er in de groep twee keer een gelijkspel.

Turkije - Georgië 1-1
49' Fatih Teke 1-0
84' Asatiani 1-1

Rood: Hasan Sas (58, Tur)

Denemarken - Oekraïne 1-1
9' Jorgensen 1-0
56' Goesin 1-1

Albanië - Griekenland 2-1
2' Murati 1-0
10' Aliaj 2-0
39' Giannakopoulos 2-1

Groep 3
Ook in groep 3 werden er drie wedstrijden gespeeld. Estland had geen moeite met Luxemburg en won met 4-0. Rusland had veel moeite met Slowakije en kwam niet verder dan 1-1, onder meer door een gemiste strafschop. Portugal wist door twee doelpunten binnen twee minuten Letland met 2-0 te verslaan.

Rusland - Slowakije 1-1
14' Boelikin 1-0
87' Vittek 1-1

Estland - Luxemburg 4-0
7' Teever 1-0
41' Schauls 2-0 (ed)
61' Oper 3-0
66' Viikmae 4-0

Rood: Huss (34, Lux)

Letland - Portugal 0-2
58' Ronaldo 0-1
59' Pauleta 0-2

Groep 4
Ierland en Zwitserland wisten eenvouding van voetbaldwergen Cyprus en Faeröer Eilanden te winnen. PSV-er Vonlanthen scoorde drie doelpunten voor Zwitserland. Frankrijk wist verrassend genoeg niet verder dan 0-0 te komen tegen Israël. Met name de Israëlische doelman Nir Davidovitch wist de Franse doelpogingen te weerstaan.

Ierland - Cyprus 3-0
33' Morrison 1-0
38' Reid 2-0
55' Keane 3-0

Zwitserland - Faeröer Eilanden 6-0
10' Vonlanthen 1-0
14' Vonlanthen 2-0
29' Rey 3-0
44' Rey 4-0
55' Vonlanthen 5-0
56' Rey 6-0

Frankrijk - Israël 0-0

Groep 5
In groep 5 werden twee wedstrijden gespeeld. Slovenië boekte een 3-0 overwinning op Moldavië. Italië wist een 0-1 achterstand om te buigen tot een 2-1 overwinning tegen Noorwegen.

Slovenië - Moldavië 3-0
6' Acimovic 1-0
28' Acimovic 2-0
49' Acimovic 3-0

Italië - Noorwegen 2-1
1' Carew 0-1
4' De Rossi 1-1
80' Toni 2-1

Groep 6
In groep 6 beleefde Engeland een tegenvallende avond. Ondanks een 2-0 voorsprong en een groot veldoverwicht, speelden ze, met name door een blunder van doelman James, met 2-2 gelijk tegen Oostenrijk. Polen won met 3-0 van Noor-Ierland. Wales en Azerbeidzjan speelden gelijk.

Noord-Ierland - Polen 0-3
4' Zurawski 0-1
37' Wlodarczyk 0-2
57' Krzynowek 0-3

Rood: Wlodarczyk (77, Pol)

Azerbeidzjan - Wales 1-1
48' Speed 0-1
55' Sadikhov 1-1

Oostenrijk - Engeland 2-2
24' Lampard 0-1
64' Gerrard 0-2
71' Kollman 1-2
73' Ivanschitz 2-2

Groep 7
In Groep 7 stelde België teleur. Met een doelpunt van Sonck kwam ons buurland nioet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Litouwen. Servië&Montenegro denderde met 3-0 over San Marino heen.

België - Litouwen 1-1
62' Sonck 1-0
73' Jankauskas 1-1

San Marino - Servië&Montenegro 0-3
4' Vukic 0-1
15' Jestrovic 0-2
83' Jestrovic 0-3

Groep 8
In groep 8 werden drie wedstrijden gespeeld. Bulgarije won van Ijsland, Kroatië versloeg Hongarije en Zweden won gemakkelijk van Malta. Ibrahimovic liet bij Zweden met vier doelpunten zien niet te zijn afgeleid door zijn bliksemtransfer.

Ijsland - Bulgarije 1-3
35' Berbatov 0-1
49' Berbatov 0-2
51' Gudjohnsen 1-2 (pen)
62' Yanev 1-3

Rood: Gunnarsson (83, Ijs)

Kroatië - Hongarije 3-0
32' Prso 1-0
57' Klasnic 2-0
80' Gyepes 3-0 (ed)

Rood: Huszti (14, Hon)

Malta - Zweden 0-7
4' Ibrahimovic 0-1
11' Ibrahimovic 0-2
14' Ibrahimovic 0-3
46' Ljungberg 0-4
71' Ibrahimovic 0-5
74' Ljungberg 0-6
76' Larsson 0-7

Federer makkelijk naar vierde ronde

De Zwitser Roger Federer heeft zich vrij makkelijk weten te plaatsen voor de vierde ronde van de US Open.

Federer versloeg de Fransman Fabrice Santoro, van wie hij alleen in de derde set echte tegenstand had, de setstanden waren 6-0, 6-4 en 7-5.

De Zwitser ligt na de overwinning nog steeds op koers om, na Mats Wilander in 1988, de eerste speler te worden met drie Grand Slam-zeges in één tennisseizoen.

"Mijn forehand verliep erg goed. Bovendien serveerde ik ook goed op de momenten die nodig waren," aldus de Zwitser die in New York nog nooit voorbij de vierde ronde kwam.

Atelier Iris Eternal Mana naar de USA

Sony Amerika heeft besloten dat Atelier Iris Eternal Mana (AIEM) een US release krijgt, dit nadat de publisher (Nippon Ichi Software America), die plannen had om de game te localiseren, gevraagd had of fans hun besluit wilden steunen. Dit deden ze blijkbaar op een dusdanige manier dat Sony akkoord ging.

Het is de eerste keer dat een 'Atelier...' game naar de US komt. De serie gaat over een alchemist (m/v) die bezig is met alchemy en daar allerlei dingen voor moet verzamelen. AIEM is een RPG met Krein als main character en leunt zwaar op verhaal en character ontwikkeling.

Over een eventuele Europese release is niets bekend helaas...

Enkele screens:





Allerliefste

Mr_Belvedere schreef het volgende:

Had ik je maar eerder bij me gehad, dan was deze tragedie ons bespaard gebleven. Ik heb naar je gezocht, maar niet kunnen vinden. Urenlang heb ik gesmeekt en gevloekt, maar het mocht niet baten. Ik was je kwijt.

Huilend van de pijn sleepte ik me met grote moeite uit mijn nachtmerrie. Ik wist echt niet hoe ik zonder jou nu verder moest. Minutenlang tuurde ik naar het plafond, hopend op een klein wondertje. Dat je mij niet vergeten was en dat ik je vlug weer in mijn armen kon drukken.

Je was mijn steun, mijn toeverlaat, mijn trouwe redder en mijn geheugen. Ik kon in een oogopslag zien wat ik nodig had, gewoon door eventjes naar je te kijken. Je vormen schreven mij het allerlekkerste voor. Ik wilde je zo graag terug.

Ik ging voor het eerst zonder jou aan mijn zijde naar de supermarkt. Helemaal in mijn eentje kocht ik nietszeggende dingen, mijn ogen verdwaald en mijn gedachten naar jou. Ik wilde niet boos op je worden, maar waarom had je mij verlaten ? Wat was er mis gegaan?
Nu moest ik het zonder jou zien te redden. Alleen in deze wereld zonder genade.

Bij de kassa pinde ik zonder naar het bedrag te kijken, laadde de spullen in de auto en plofte neer met een diepe zucht. Dit was dus het einde van ons tweeën. Geen wonder, geen hoop, slechts nog stilte en mijn eigen eenzaamheid. Ik zuchtte nog een keer en startte de motor. Met een deprimerend deuntje op de radio vervolgde ik mijn slakkengang naar mijn eigen lege holle huis. Het zou stiller zijn. Vreemder. En dan opeens ..
vind ik je ! Net voor het stoplicht bij de zebrapaden ontmoet ik je weer, sluit je in mijn armen, glimlach even op het moment van herkenning en word dan kwaad.

Waar was je nu al die tijd? Heb ik mij voor niets ongerust gemaakt !? Heb je dan helemaal niet doorgehad dat ik al een hele poos naar je op zoek was?

Voor vergeving is het nu te laat, want je betekent nu niets meer voor mij! Ik had je nodig, maar je was er niet! Je bent nu waardeloos geworden en het is over tussen ons beiden!

Boos verscheur ik je en gooi je het raam uit.

Dag boodschappenlijstje ..

Sharapova uitgeschakeld op US Open

Voor de Russische Maria Sharapova is er een eind gekomen aan de US Open.

De winnares van Wimbledon verloor in drie sets van de Française Mary Pierce, de setstanden waren 6-4, 2-6 en 3-6.

Sharapova speelde de hele wedstrijd te wisselvallig en serveerde niet goed, ze maakte 14 dubbele fouten. Gaandeweg de partij vorderde, speelde Pierce steeds beter, in de beslissende derde set won de Française, na een achtestand van 1-3, vijf games op rij.

Titelverdedigster Justine Henin bereikte ook de vierde ronde, door de Amerikaanse Lisa Raymond te verslaan, 6-4 en 6-3.

Henin, tevens winnares van Olympisch goud, heeft haar topvorm nog niet teruggevonden. Tegen de Amerikaanse speelde ze degelijk, maar liet geregeld wat onnodige steekjes vallen. In de eerste set gaf ze een voorsprong van 4-1 weg, maar was gelukkig weer tijd bij de les.

In-game actie in Metroid Prime 2: Echoes trailer

Nintendo heeft een 2 minuten durende trailer vrijgegeven van Metroid Prime 2: Echoes.

In de trailer worden we verwend met wat ingame actie, beelden van nieuwe wapens, nieuwe vijanden en split screen multiplayer actie.

We zullen nog wel even moeten wachten tot we het zelf kunnen spelen echter. De release staat geplanned voor 26 November.

De trailer vind je hier (rechtermuisknop om te downloaden).

Demo van Chris Sawyer's Locomotion vrijgegeven

Chris Sawyer, voor iedereen bekend als de maker van Rollercoaster Tycoon en Transport Tycoon (deluxe), werkt alweer een aantal maanden in het niet-zo-diepste-geheim aan Locomotion.

Locomotion is de (zeer) langverwachte opvolger van Transport Tycoon Deluxe.
Aangezien de interface een nagenoeg exacte replica is van die van Rollercoaster Tycoon zal iedereen vrij snel zijn weg weten te vinden in deze game.

Je vindt de demo hier

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.