DVD: DefQon.1

Zodra je de DVD in de speler begint te draaien krijg je als eerst de keuze om te kiezen tussen Dolby Digital 5.1 of gewoon stereo. Dan kom je uit bij het menu van deze DVD.


The Registration

In het menu van de registratie van dit evenement kan je net zoals bij de InQontrol DVD ook kiezen of je alles in achter elkaar wil zien, of dat je een bepaalde tent wilt zien. Er zijn stukken van:
Zoals je ziet heel veel beeldmateriaal van het Open Air podium. Red Open Air1 begint met de opening van Don Diablo en Marcel Woods. Ook is hier goed te zien dat het toen nog niet zo heel druk was op het terrein. Na het eerste gedeelte Red komt er een stukje over Orange en Yellow. Hier zie je onder andere op de beelden DJ Astrid draaien. Dit is kennelijk ook nog van het begin van het evenement want ook deze tent is nog aardig leeg. Na Orange en Yellow wordt het op de DVD weer tijd voor het wat zwaardere werk. Red Open Air2 begint dan ook met Gizmo. En als je dan ziet op de DVD vanaf boven hoeveel mensen er wel niet stonden bij Red, dan schrik je stiekem toch wel even. Alle tenten komen even aan de beurt dus na Red2 wordt het tijd voor Green ook wel beter bekend als de Techno tent. Kennelijk was het een mannelijke cameraman want er wordt in dit stukje regelmatig ingezoomd op wat buikjes. Je ziet onder andere Jan Liefhebber in dit stukje zijn ding doen. Ook na dit korte stukje Green is het weer tijd voor Red, het was dan ook niet voor niets de mainstage. In dit stukje zie je Dana met een grote smile op haar gezicht draaien. Bij het talent stukje op de DVD krijg je eerst nog even te zien hoe de talents op defQon zijn gekomen. Hier zie je dus eerst nog wat stukjes van de talentavonden in Q-beach. De DJ's worden meteen even netjes voorgesteld. Na het stukje Q-beach krijg je natuurlijk ook te zien hoe de talent DJ's het deden op DefQon zelf. Na de talents neemt Pila het over op de DVD, dus we schieten weer terug naar de Red. Nadat die zijn stukje afsluit met "Unendlichkeid" van Dana gaan we naar de Blue ook wel beter bekend als de Hardstyle tent. Daar staat Super Marco May helemaal uit zijn dak te gaan. Vorig jaar stond hij op de Red en nu in de Blue en zo te zien heeft hij zich wel goed vermaakt. Als je de time-table van Red nog een beetje weet dat weet je ook meteen wie er na het stukje Blue op de DVD te zien is. Juist, Luna! In dit stukje zit een super gaaf shot dat alle handen tegelijk omhoog gaan in het publiek. Dan hebben we bijna alle tenten voorbij zien komen in de registratie behalve de Hardcore. De Black zit als bijna laatste in de registratie. Zelf ben ik daar toen niet binnen geweest, maar vanaf de DVD is goed te zien hoe de sfeer daar was en hoe vol het daar wel niet stond. De registratie sluiten we natuurlijk af met de klapper van de Red, Technoboy.

Maximum Force Readiness

Hier zie je hoe de starfighters en helikopters richting het DefQon-terrein zijn gebracht. Je ziet ze dan ook met grote vrachtwagens en hijskranen de straaljagers op hun plek zetten in het zand. Heel grappig detail in dit stukje is dat je die grote opleggers met straaljagers ziet tanken bij een tankstation.

The crowd

Natuurlijk kan een evenement DVD niet zonder het publiek. Er worden wat mensen geïnterviewd en je ziet de hele stroom mensen richting ingang gaan. Er worden nog wat Duitsers geïnterviewd en die zeggen "maybe ID&T and Q-dance are coming to Germany!" Waren er toen daar al geruchten over Q-base? Van harde tepels tot aan schreeuwende mensen over buitenaards leven kom je in dit deel van de DVD tegen.