Jackson betaalde 12-jarige zwijggeld

macromarkt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Michael Jackson heeft toegegeven dat hij ooit zwijggeld heeft betaald aan een minderjarige jongen om, naar Jacksons eigen zeggen, roddels over seksueel misbruik te voorkomen. Hij zegt dat hij zijn familie een rechtszaak wilde besparen. De popster benadrukte dat hij nimmer een kind heeft misbruikt.

Afgelopen vrijdag zei een oud politieman op het tv-station NBC dat Jackson in 1990 geld betaalde aan een 12-jarige jongen die hem van seksueel misbruik beschuldigde. In totaal heeft Jackson 2 miljoen dollar betaald aan de jongen, die de zoon was van een werknemer van Neverland. In 1993 zou hij in een ander geval zo'n 15 miljoen hebben neergeteld.

Volgens Jackson hebben degenen aan wie hij de 2 miljoen heeft betaald, zijn zorg om kinderen misbruikt: ''Ik ben een kwetsbaar doelwit geworden voor mensen die geld willen. Ik heb mijn hele leven lang miljoenen kinderen geholpen. Ik zou nooit een kind kwaad kunnen doen.''

De voormalig 'King of pop' is momenteel op borgtocht vrij op beschuldiging van seksueel misbruik van een minderjarige jongen. In januari moet hij voorkomen.