Brein zet jacht op ed2k-sites door

justhg herschreef en submitte het volgende bericht, waarvoor dank:

Icoon Digital nieuwsStichting Brein eist dat de website Shareconnector.com binnen vijf dagen stopt met het aanbieden van ed2k-links. Op Shareconnector.com worden zogeheten ed2k-links aangeboden. Daarmee kunnen bezoekers eenvoudig uitvinden waar bepaalde bestanden zich bevinden op het veelgebruikte eDonkey-netwerk.

"De makers achter de site hebben inderdaad een sommatie van ons gekregen", vertelt Tim Kuik, directeur van stichting Brein. "We hebben ook al met iemand van Shareconnector gesproken."

Shareconnector.com is niet de eerste ed2k site die door Brein wordt aangepakt, Brein heeft soortgelijke acties eerder uitgehaald bij de sites als Emule.nl, Releases4u.nl en Unitedp2p.com. De stichting is van mening dat het aanbieden van links naar bestanden die via p2p-netwerken worden aangeboden, strafbaar is. Betreffende sites zijn echter allen nog online, soms na kleine aanpassingen.

Mocht Shareconnector.com niet ingaan op de eis van Brein zullen de makers voor de rechter worden gedaagd. Ook hoster Mindlab heeft de eis binnen gekregen. "We hebben contact opgenomen met onze advocaat en zullen maandag besluiten wat we doen", reageert een woordvoerder van Mindlab.