OS: Goud voor Argentijns voetbalelftal

Icon Sport - OS Athene 2004Argentinië heeft vandaag door een 1-0 overwinning op Paraguay het Olympisch voetbaltoernooi gewonnen. De 20-jarige Carlos Tevez, die momenteel in de belangstelling staat van PSV, zorgde voor de winnende treffer. Het was tevens het achtste doelpunt van de aanvaller, waarmee hij topscorer van het toernooi is geworden.

Met Argentinië kreeg de wedstrijd een terechte winnaar. Al na achttien minuten zorgde Tevez voor de 1-0. Na dit redelijk vroege doelpunt bleven de Argentijnen gecontroleerd spelen en zorgden ervoor dat het goud niet meer werd weggegeven. Paraguay daarentegen wilde niets weten van enige controle. De ene na de andere grove overtreding werd begaan, met twee rode kaarten voor Paraguay als gevolg. De Argentijnen lieten zich door het harde spel van de tegenstander niet kennen en voetbalden de wedstrijd volwassen uit, met het Olympisch goud als gevolg.


Carlos Tevez bezorgt Argentinië het goud

Italië behaalde door een 1-0 overwinning op Irak het brons. De winnende treffer kwam op naam van Alberto Gilardino. Het doelpunt werd niet uitgebreid gevierd, in stilte werd gedacht aan de in Irak vermoorde Italiaanse journalist Enzo Baldoni.