FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 17 augustus 2004

Cameraman Blair Witch Project omgekomen

hensenhans had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuwsNeal Fredericks, de man die op onorthodoxe wijze de camera bediende in de thriller Blair Witch Project, is zaterdag bij een vliegtuigongeluk om het leven gekomen. De 35-jarige Fredericks was bezig met opnamen voor zijn nieuwe film Cross Bones, toen het eenmotorig vliegtuigje waarin hij zat neerstortte.

Het toestel kwam in zee terecht, voor de kust van de Amerikaanse staat Florida. Regisseur Daniel Zirilli en twee leden van de filmploeg wisten zich via de deur van de Cessna in veiligheid te brengen. Fredericks kreeg zijn veiligheidsgordel niet los en verdronk.

De cultfilm Blair Witch Project (1999) gaat over drie studenten die in de spookachtige bossen van Maryland verdwalen. Met sterk bewogen beelden zorgde Fredericks voor een angstaanjagende sfeer in de film.


Neal Fredericks
Cameraman Neal Fredericks, 1969 - 2004

Oppositie Venezuela verdeeld over uitslag referendum

Icoon politiek buitenland nieuwsDe Venezolaanse oppositie heeft verdeeld gereageerd op de uitslag van het referendum dat president Hugo Chávez mandaat gaf door te gaan. Nadat de belangrijkste oppositiepartij openlijk twijfel had geuit over de winst van de zittende president geeft de belangrijkste werkgeversorganisatie toe dat Chávez heeft gewonnen.

De Verenigde Staten hebben inmiddels in een reactie laten weten ook de uitslag te erkennen. Gisteren had het land nog een onderzoek geëist naar aanleiding van klachten van de Venezolaanse oppositie over mogelijke stembusfraude. Volgens een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken is het wel zaak dat internationale waarnemers de twijfel wegnemen. Voormalig Amerikaans president Jimmy Carter, die leiding geeft aan de waarnemers, heeft echter al verklaard dat het referendum eerlijk verlopen is.

Hugo Chávez kreeg in het referendum over zijn functioneren 58 procent van de bevolking achter zich. Hij heeft hiermee het vertrouwen om zijn ambtstermijn tot 2006 vol te maken. De relatie tussen de VS en de socialistische regering van Chávez is echter gespannen.

Brandweer verlost cavia uit speelgoedauto

Icoon Buitenlands nieuwsBritse brandweerlieden hebben een cavia uit een speelgoedauto bevrijd. Het diertje zat bekneld tussen het motorblok en andere onderdelen van het stuk speelgoed, zo liet de Britse brandweer dinsdag weten.

De kinderen van wie de cavia, Heidi genaamd, is hadden eerder geprobeerd haar met een ijzerzaag uit haar benaderde situatie te verlossen. Toen dit niet wilde lukken besloten ze de brandweer in te schakelen. Deze rukte met zware apparatuur uit, maar dat bleek overbodig.

Losschroeven van de bodemplaat was voldoende om Heidi uit het autootje los te maken. Op het eerste gezicht heeft het beestje niets aan de beknelling overgehouden, aldus de brandweer.

Ruud de Wild maakt afscheidsuitzending op 538

Dj Ruud de Wild zal volgende week vrijdag zijn afscheidsuitzending maken op Radio 538. Niet van zijn huidige programma 'Ruuddewild.nl', maar van zijn oude ochtendprogramma 'The Jungle'. De Wild maakte dit programma tot aan zijn vertrek in 1998 naar BNN. Een echte afscheidsuitzending van het programma maakte hij echter nooit.

Ruud de Wild zit nu ook tijdelijk in de ochtenduren op Radio 538. Ochtendjock Edwin Evers maakt nu het middagprogramma vanaf de Olympische Spelen in Athene.

Speciaal voor de afscheidsuitzending komt ook Sander de Heer weer als sidekick naast Ruud zitten. De Heer werkt nu bij BNN, maar was ook betrokken bij 'The Jungle' en maakte later ook nog het middagprogramma op Radio 3FM met Ruud de Wild.

Davids nieuwe aanvoerder Oranje

Edgar Davids is de nieuwe aanvoerder van het Nederlands voetbalelftal. Davids zal de aanvoerdersband woensdagavond in de oefenwedstrijd tegen Zweden dragen.

Hij is de opvolger van de na het EK gestopte record-international Frank de Boer. Davids (31) was samen met Philip Cocu al reserve-aanvoerder van Oranje.

De nieuwe bondscoach Marco van Basten vroeg Davids al kort na zijn aantreden als trainer. De 68-voudig international gaf zijn ja-woord afgelopen maandag. "Davids gaat altijd voorop in de strijd", verklaarde Van Basten. "In mijn ogen kan hij de verantwoordelijkheid ook aan. Wat ik belangrijk vind? Hij moet zijn verantwoordelijkheid voor de ploeg nemen. Hij moet een verlengstuk van de trainers zijn. Daarbij moet hij het team ook tegenover de media goed vertegenwoordigen."

Dat laatste gaf voer tot nadenken bij Davids, die in het verleden herhaaldelijk problemen had bij contacten met de pers. De middenvelder van Inter Milan gaf echter aan de verantwoordelijkheid te begrijpen en de functie als een eer te beschouwen. Een reserve-aanvoerder is nog niet benoemd. Keeper Van der Sar en aanvaller Van Nistelrooij waren voor Van Basten andere gegadigden voor het leiderschap van het team.


De nieuwe Oranje-aanvoerder Edgar Davids

Oprah Winfrey jurylid moordzaak

Icoon Showbiz nieuwsDe koningin van de talkshow, Oprah Winfrey, is uitgekozen om in de jury van een moordzaak te zetelen. De rechtszaak draait om Dion Coleman. De man zou in februari 2002 ene Walter Holley hebben doodgeschoten na een ruzie over een vals briefje van 50 dollar. Het proces zou niet langer dan drie dagen duren. ''Ik hoop dat het niet langer dan een week duurt, want ik moet shows presenteren'', aldus Winfrey.

Winfrey is uitgegroeid tot één van de rijkste vrouwen in de Verenigde Staten en wordt beschouwd als een van de invloedrijkste televisiepersoonlijkheden van de 20ste eeuw. Winfrey en de andere juryleden krijgen een vergoeding van 17,20 dollar per zittingsdag. Gezien haar populariteit mag ze de achterdeur gebruiken om het gerechtsgebouw te betreden.

Subheader
Oprah Winfrey bij het gerechtsgebouw

Rechter: LPF mag niet failliet gaan

chillv, Bas028 en ircle hadden ons via de submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsDe Rotterdamse rechtbank heeft een faillissementsaanvraag van het hoofdbestuur van de Lijst Pim Fortuyn (LPF) afgewezen. De redenen voor de afwijzing zijn niet bekend gemaakt, aangezien de uitspraak van de rechter niet openbaar gemaakt wordt. Dat heeft een woordvoerster van de rechtbank dinsdagochtend bekendgemaakt.

LPF-Kamerlid Hilbrand Nawijn, als gedelegeerde tevens lid van het partijbestuur, stelde in een commentaar dat volgens de rechter de ledenvergadering van de partij toestemming had moeten geven. De partijleden gingen op 13 juli wel akkoord met een uitstel van betaling, maar er is destijds niet gestemd over een faillissement. De LPF probeert al enige tijd de organisatie te ordenen. In het verleden werden er grote sommen geld geleend bij geldschieters, onder meer om dure verkiezingscampagnes te financieren. Faillissement was volgens de partijtop noodzakelijk om met een schone lei een doorstart te kunnen maken.

Het is nog onduidelijk hoe de partij zal reageren op het besluit. Kamerfractie en bestuur komen woensdag samen om zich te beraden. Een mogelijkheid is volgens Nawijn een nieuwe vereniging op te richten, waarbij de fractie zich vervolgens kan aansluiten.

PvdA stelt vragen over Stichting Brein

IMDONE, themarshall, Freeflyer en Kwezel hadden ons via de submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsMogelijk voldoet de Stichting Brein niet aan de wettelijke eisen. Dat vermoedt Kamerlid Martijn van Dam. De PvdA'er wil opheldering van Justitie-minister Piet Hein Donner over wat 'internetpolitie' Brein wel en niet mag. De Stichting had aangekondigd personen die illegale bestanden via internet aanbieden vorderingen te willen sturen.

Het jonge Kamerlid vraagt zich af of Stichting Brein wel p2p-gebruikers kan aanspreken op hun gedrag, aangezien hiervoor IP-adressen moeten worden verzameld. Het is daarbij volgens Van Dam nog maar de vraag of een IP-adres niet vervalst is. Vervolgens dienen providers NAW-gegevens aan Brein te verstrekken, wat mogelijk in strijd is met privacy-wetgeving. Van Dam wil weten of providers gedwongen kunnen worden deze gegevens af te staan, en of daarvoor eerst moet vaststaan dat het IP-adres gebruikt is voor het verspreiden van media.

Van Dam schrijft op zijn website dat het tijd wordt dat de politiek de discussie gaat voeren over de handhaafbaarheid van het auteursrecht op Internet, aangezien er ook al file sharing software bestaat waarbij IP-adressen niet te achterhalen zijn. Eerder dit jaar werd er al een motie van het PvdA-Kamerlid aangenomen, waarin minister Donner wordt opgeroepen zijn visie hierover aan de Kamer te sturen.

Martijn van Dam
PvdA-Kamerlid Martijn van Dam

Herenhockeyteam wint opnieuw

Het Nederlandse herenhockeyteam heeft een zwaarbevochten zege geboekt op Nieuw-Zeeland. Het werd dankzij een doelpunt vlak voor tijd 4-3.

Nederland begon goed en kwam al na 4 minuten op voorsprong toen Taekema scoorde uit een strafcorner. Nieuw-Zeeland kwam vijf minuten later alweer terug dankzij Shaw, ook uit een strafcorner. Opnieuw Taekema besliste de ruststand door middel van een strafbal uiteindelijk in het voordeel van Nederland.

Na rust leek Nederland uit te lopen; Klaver scoorde in de 39e minuut. De 3-1 stand bleef ruim een kwartier staan, totdat Nieuw-Zeeland terugkwam door goals van opnieuw Shaw uit een strafcorner en Burrows. Twee minuten voor het einde besliste v.d. Weide de wedstrijd in Nederlands voordeel.

Donderdag speelt Nederland tegen Zuid-Afrika, dat vandaag met 4-2 van India verloor. Argentinië - Australie eindigde in 2-2.

Federer uitgeschakeld, Williams wel door

Roger Federer is in de tweede ronde van het Olympisch tennistoernooi uitgeschakeld.

De als eerste geplaatste Federer verloor verrassend in drie sets van de Tsjech Tomas Berdych, met de setstanden 6-4 en tweemaal 7-5. Vier jaar geleden, tijdens de spelen in Sydney, eindigde de Zwitser nog als vierde in het mannentoernooi.

Nadat ze gisteren samen met haar partner Chanda Rubin werd uitgeschakeld in het vrouwendubbel, is Venus Williams er in het vrouwenenkel wel in geslaagd de tweede ronde te bereiken. De Amerikaanse maakte korte metten met haar Sloveense tegenstandster Maja Matevzic: 6-0, 6-0.

Van den Hoogenband naar finale 100 meter

Pieter van den Hoogenband heeft zich geplaatst voor de finale van het koningsnummer bj het zwemmen, de 100 meter vrije slag.

De Nederlander tikte als tweede in zijn halve finale aan in 48.55, de Zuid Afrikaan Schoemann won de tweede halve finale in 48.39.

De eerste halve finale werd verrassend gewonnen door de Algerijn Salim Iles in 49.13. De favorieten Ian Thorpe en Alexander Popov eindigde als derde en vierde en alleen Thorpe plaatste zich voor de finale, aangezien de tweede halve finale een stuk sneller ging dan de eerste.

Lowlands houdt 10.000 kaarten over

Icoon Muziek nieuwsHet zit er dik in dat het driedaagse muziekfestival A Campingflight to Lowlands Paradise ook dit jaar niet uitverkocht raakt. Organisator Mojo Concerts verwacht dat 10.000 van de 60.000 beschikbare kaarten onverkocht zullen blijven. Desondanks stelt de concert-organisator 'tevreden' te zijn.

Lowlands beleeft op 20, 21 en 22 augustus zijn twaalfde editie. De laatste jaren bleek het festival met name bij de jongere generatie al minder in trek. Mojo vermoedt dat de tegenvallende economie daarin een rol speelt, waardoor ook andere festivals minder bezoekers trekken. Volgens Mojo is de kaartverkoop in de laatste weken overigens aangetrokken. Ten opzichte van vorig jaar wordt er een lichte stijging van het bezoekerstal verwacht. Een toegangsbewijs voor drie dagen Lowlands kost dit jaar 110 euro.

Davids wordt nieuwe aanvoerder Oranje

Icoon Sport nieuwsEdgar Davids is de nieuwe aanvoerder van het Nederlands voetbalelftal. Davids zal de aanvoerdersband woensdagavond in de oefenwedstrijd tegen Zweden dragen. Hij is de opvolger van de na het EK gestopte record-international Frank de Boer. Davids (31) was samen met Philip Cocu al reserve-aanvoerder van Oranje.

De nieuwe bondscoach Marco van Basten vroeg Davids al kort na zijn aantreden als trainer. De 68-voudig international gaf zijn ja-woord afgelopen maandag. "Davids gaat altijd voorop in de strijd", verklaarde Van Basten. "In mijn ogen kan hij de verantwoordelijkheid ook aan. Wat ik belangrijk vind? Hij moet zijn verantwoordelijkheid voor de ploeg nemen. Hij moet een verlengstuk van de trainers zijn. Daarbij moet hij het team ook tegenover de media goed vertegenwoordigen."

Dat laatste gaf voer tot nadenken bij Davids, die in het verleden herhaaldelijk problemen had bij contacten met de pers. De middenvelder van Inter Milan gaf echter aan de verantwoordelijkheid te begrijpen en de functie als een eer te beschouwen. Een reserve-aanvoerder is nog niet benoemd. Keeper Van der Sar en aanvaller Van Nistelrooij waren voor Van Basten andere gegadigden voor het leiderschap van het team.

Edgar Davids
De nieuwe Oranje-aanvoerder Edgar Davids

-
Zie de FOK!Voetbalmanager voor meer voetbalnieuws!

Het leven van een student

Silmarwen benutte de submit om ons te verblijden met het volgende:

Dit moet de tijd van je leven zijn volgens alle boeken. De tijd waarin jij jezelf ontdekt waarin de ware vrijheid op je afkomt. De tijd waarin je dingen leert en niet alleen op school. De tijd dat je nog hard op je muil mag gaan. De tijd waarin je er vrolijk op los mag neuken met mannen en vrouwen. De tijd van je leven.

Heerlijk geromantiseerd. Zittend in je kamer met amper wat geld. Van je kamer is bijna niets te zien. Slipje hier, boxershort daar, peuken in de overvolle asbak, bierflesjes her en der en af en toe een verdwaald studieboek wat je voor jan lul hebt gekocht, want aan studeren kom je niet toe, je hebt het veel te druk met socializen, met je vrijheid ontdekken. Los van de ouders, los van je moraal.

Jaren gaan voorbij, je ontmoet je ware liefde in het laatste jaar. Je stage loopt, je studeert hard, je moet wel aangezien je drie jaar hebt gedaan over je eerste 2 jaren. Je hebt een baan en je kamer ziet er weer leefbaar uit. Je bent gevallen en weer opgestaan. Meerdere malen. Je zit onder de blauwe plekken van liefdes en vriendschappen die niet bleken te bestaan.

Je hebt het licht gezien zoals het hoort. Je bent niet meer naief. Je lidmaatschap van de SP is opgezegd en je snapt ineens wat je ouders zagen in de VVD. Realiteit heeft je getroffen en je eindigt je leven als geslaagde zakenman of vrouw met 2,4 kinderen in een prachthuis. Je droomt over vroeger, over je wilde jaren zoals je er graag aan refereert.
In het weekend ga je zeilen en in de winter op vakantie naar Spanje. Je leven is compleet en je jeugdzondes zijn je vergeven.

Wat een prachtig cliché verhaal, nietwaar.
Waar halen die schrijvers het toch vandaan? Al die idioterie over de dingen des levens. Ze zijn verdwaald in dromen over hun verleden, die in de loop der jaren steeds mooier zijn geworden.
De naiviteit ervan. Dromen zijn mooi, maar dat was het dan wel weer.

In werkelijkheid studeer je je te pletter zodat je binnen die 4 jaar dat klotepapiertje hebt zodat je eindelijk een normale baan kunt vinden in plaats van oude mensen schoon te maken of mensen te bedienen van hun hamburgers.
Zodat je de hele week kunt eten in plaats van om de dag. In je pauzes snel wat doorlezen en tot diep in de nacht blokken voor onzinnige feiten die je later nooit en te nimmer zal gebruiken.
Zodat je de ware kunt vinden en je leven kunt beginnen.
Je volwassen kunt worden, trouwen en kinderen. Vakantiehuisje, skieeen, zeilen.

Zodat je later geromantiseerd kunt terug kijken op je jeugd.
En wie weet schrijf je wel zo'n mooi cliché boek over hoe mooi je studententijd wel niet was.

CD: Red Hot Chili Peppers - Live In Hyde Park

Red Hot Chili Peppers - Live In Hyde Park

In juni 2004 speelden de Red Hot Chili Peppers drie shows in het Londense Hyde Park. Materiaal van deze drie shows is gebruikt voor het eerste live album van de Peppers, 'Live In Hyde Park'. Op CD kun je vaak al horen dat de band erg goed op elkaar ingespeeld is en ook live is het vaak goed te merken. Het is alleen altijd verdomd moeilijk om live-geluid vast te leggen op plaat. Ik was dan ook erg benieuwd of de Peppers dat zou lukken...

Tram half uur onder spanning in Amsterdam

Gringo63 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Door een gebroken bovenleiding van tramlijn 12 in de De Clercqstraat in Amsterdam West kwamen dinsdagmorgen een tram en een taxi onder spanning te staan. Bovendien onstond er een grote verkeerschaos omdat al het verkeer omgeleid moest worden.

De bovenleiding brak om ongeveer 10.30 uur en raakte daarbij zowel de tram als de passerende taxi. De inzittenden van de voertuigen konden deze in de eerste instantie niet verlaten vanwege het gevaar voor elektrocutie.

Na ruim een half uur haalde Nuon de stroom van de bovenleiding af, waardoor iedereen eindelijk de voertuigen uit kon. Er vielen geen gewonden.

van der Kolk/van Eupen roeit naar halve finale

Het duo Kirsten van der Kolk/Marit van Eupen heeft zich geplaatst voor de halve finale in het olympisch roeitoernooi.

In de dubbeltwee lichtgewicht klasse wonnen ze de herkansing. Na een erg goed opgebouwde race bleven ze het Canadese duo Jones/Milne anderhalf seconde voor.

Eerder hadden ook Femke Dekker en Dirk Lippits in de skiff zich, ook al via de herkansing, weten te plaatsen voor de halve finales, die woensdag worden geroeid. Het duo van der Kolk/van Eupen roeit donderdag hun halve finale.

Volleyballers verliezen

Nadat de Nederlandse volleyballers zondag wonnen van Rusland was er vandaag opnieuw een verassing. Maar deze keer was het niet positief: in drie sets werd verloren van de Verenigde Staten.

Nederland begon nog wel goed en liep uit in de eerste set. Maar vooral dankzij goed spel van de Amerikaan Stanley kon de VS terugkomen en wonnen ze de set uiteindelijk met 26-24. Ook in de tweede en derde set gingen de Amerikanen goed door, deze wonnen ze met respectievelijk 25-20 en 25-18.

Eerder op de dag won Rusland met 3-0 van Australië. Het werd 25-17, 26-24 en 25-23.

Canadees verstoort OS-evenement

Icon Sport - OS Athene 2004Een Canadees die de OS-finale van het synchroon schoonspringen voor mannen verstoorde wacht een mogelijke straf. De 31-jarige man was gekleed in een tutu en schreeuwde: "Ik hou van je", toen hij vervolgens van de duikplank sprong en een bommetje maakte.

Het was de man gelukt om over de hekken te klimmen en de duikplank te bereiken, voordat beveiligingsmensen in de gaten hadden wat er gebeurde. Een woordvoerder van het Griekse ministerie voor Openbare Veiligheid zei: "Hij wilde beroemd zijn en wilde ook indruk maken op zijn vrouw. We hebben hem gearresteerd en weer vrijgelaten. Justitie moet beslissen wat er gaat gebeuren."

Door de actie van de Canadees liet hij de Chinese favorieten Bo Peng en Wang Feng achter in een shock. Ze vielen van de eerste plek naar de laatste, doordat een van hen op zijn rug terechtkwam, waardoor ze een score kregen van nul punten. Hierdoor klom het Griekse duo naar de eerste plaats, dit tot grote vreugde van het publiek.

Canadees met tutu
De betreffende Canadees

Eerste medaille ooit voor Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten hebben hun eerste eremetaal ooit op de Olympische spelen gewonnen en het is gelijk goud.

Ahmed Almaktoum was de sterkste bij het kleiduivenschieten op het onderdeel double trap. Hij miste in de finale slechts vijf maal. Na zijn zege bezegelde Almaktoum zijn winst met een kus op de loop van zijn geweer.

De Indiër Rajyavardhan S. Rathore was goed voor een zilveren plak en de Chinees Wang Zheng greep het brons.

De Verenigde Arabische Emiraten deden in 1984 voor het eerst mee aan de Olympische Spelen, maar veroverden in de zes deelnames nog niet een keer eremetaal.

Jongen overlijdt in koelkast tijdens hittegolf

Een 5-jarig jongetje uit Qena (Egypte) is overleden nadat hij in een koelkast was geklommen om af te koelen van de warmteschommelingen in Egypte.

Het kind liep naar de koelkast voor een koel drankje en klauterde in het apparaat vanwege de buitentemperatuur in het Noord-Egyptische Qena van 40 graden Celsius. Op het moment dat hij erin klom sloeg achter hem de deur dicht, waardoor hij opgesloten zat.

De jongen ondernam verschillende pogingen om zich te bevrijden door tegen de deur te trappen, maar hierdoor werd hij geëlektrocuteerd. Een woordvoerder van de politie zei dat familieleden enkele uren na het ongeluk het stoffelijk overschot hadden aangetroffen.

Deel vikingschip uit 1009 ontdekt

ircle had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsArcheologen hebben vandaag in Vlaardingen delen van een vikingschip uit 1009 ontdekt. Een grafkist uit 1043 die eerder opgegraven was, bestond uit hetzelfde hout als dat van de boot. Vermoedelijk bouwden Deense vikingen handelsschepen die via Vlaardingen naar Tiel voeren, aldus stadsarcheoloog T. de Ridder.

Waarschijnlijk was Vlaardingen opgenomen in een internationaal handelsnetwerk tussen Deense vikingen en Friese kooplieden. Eerder werd er al in Tiel een deel van een Engels vikingschip ontdekt. Het vermoeden bestaat dat dit ook deel uitmaakte van het netwerk.

Uit het onderzoek bleek ook dat er in de kisten hout uit Noordwest-Europa zat. Volgens De Ridder is het dan ook goed mogelijk dat niet alleen de vikingen, maar ook de oude Friezen vikingschepen bouwden. Tot nu toe was onbekend met wat voor schepen Nederlanders en Vlamingen de Noordzee bevoeren.

In 2002 werden er in Vlaardingen vijftig grafkisten in het oude centrum van de stad ontdekt. Een groot deel van het onderzochte hout zou schroothout zijn, maar andere planken bleken afkomstig te zijn van schepen, waaronder drie vikingschepen.

Bij de opgraving in het centrum van Vlaardingen werd ook een zeldzame boomstamgrafkist met een lengte van twee meter ontdekt.

Audina/Bruil naar kwartfinale

In het damesdubbel badminton hebben Mia Audina en Lotte Bruil de kwartfinales gehaald.

Het als vijfde geplaatste koppel won van het Engelse duo Tripp/Wright in twee games met de standen 15-7 en 15-7.

Het duo kwam stroef uit de blokken. In de eerste game wist het Nederlandse duo zich van een 2-7 achterstand terug te knokken naar 7-7. Daarna liepen Audina en Bruil makkelijk uit naar winst in de eerste game.

In de tweede game had het Nederlands duo helemaal geen problemen met de Engelse vrouwen, ze liepen al snel uit naar 11-0, maar de Engelsen wisten zich toch nog terug te komen tot 12-7. Uiteindelijk trokken Audina en Bruil alsnog de wedstrijd naar zich toe.

Benzineprijs stijgt opnieuw

Icoon economisch nieuwsShell heeft vandaag opnieuw de adviesprijzen voor benzine verhoogd. Bij Shell wordt Super plus één eurocent per liter duurder, waarmee een liter 1,329 euro kost. Een liter Euro Loodvrij kost nu 1,275 euro. De dieselprijs is dit maal niet gestegen nadat dat eerder wel tot twee keer toe was gedaan. De prijs van diesel is gelijk gebleven op 0,929 euro per liter. Twee weken geleden daalde de prijs van benzine nog. Deze verlaging volgde op de prijsverhogingen van 3 augustus en 30 juli.

De prijsverhoging komt een dag na een lichte daling van de olieprijzen, nadat ze eerder nog tot nieuwe recordhoogtes waren gestegen. Naast de internationale olieprijzen heeft ook de wereldwijde vraag naar autobrandstoffen invloed op de brandstofprijzen.

Holland Casino stopt met tv-spot Hoogendorp

Holland Casino, sponsor van de eredivisie voetbal in Nederland, stopt per direct met het uitzenden van het tv-spotje waarin RKC-voetballer Rick Hoogendorp zijn voetbalshirt over zijn hoofd trekt (zie foto). Holland Casino doet dit, omdat de Nederlandse scheidsrechters dergelijke acties in het veld dit seizoen bestraffen met een gele kaart.

Direct nadat deze nieuwe regel bekend werd had Holland Casino al aangegeven met de commercial te willen stoppen, maar desondanks was de reclame het afgelopen weekeinde toch op tv te zien. Op korte termijn komt Holland Casino met twee nieuwe commercials. Daarin staan de clubs AZ en De Graafschap centraal. De oude commercials zijn overigens hier te bekijken.

Thorpe wil beslissingsduel

Na zijn winst gisteren op de 200 meter vrije slag is Ian Thorpe nog niet tevreden. Hij wil over vier jaar een nieuw duel tegen Van den Hoogenband.

Thorpe daagt Van den Hoogenband uit om over vier jaar op de Olympische Spelen definitief uit te maken wie de beste op de 200 meter vrije slag is. Vier jaar geleden won Van den Hoogenband, nu won Thorpe, dus het staat 1-1. Thorpe hoopt over vier jaar te kunnen bewijzen dat hij op dit onderdeel de beste ter wereld is.

Van den Hoogenband heeft echter eerder aangegeven zich de komende jaren meer op de 50 en 100 meter vrije slag te willen richten. Hij wil nog wel vier jaar doorgaan, maar houdt wel rekening met zijn leeftijd. Bij de Olympische Spelen in 2008 is Van den Hoogenband 30 jaar.

Hiddink bekijkt Olympiërs

Guus Hiddink benut de dagen dat de nationale ploegen bijeen zijn om bij het Olympisch voetbaltoernooi te gaan kijken. Nuttige bijzaak is de zoektocht naar een extra spits.

In de Argentijnse media wordt druk gespeculeerd over de toekomst van Carlos Tevez. De 20-jarige spits van Boca Juniors zou in de belangstelling staan van PSV. Guus Hiddink kan hem nu op de Olympische Spelen wat beter bekijken.

Desgevraagd bevestigde Harry van Raaij de aandacht voor Tevez: "Dat is een speler waarop wij ons oriënteren, maar waarvan het zeer de vraag is of hij haalbaar is. Het moet wel binnen onze mogelijkheden vallen en die kans acht ik gering." Boca Juniors zou tien miljoen euro vragen voor de spits.

Honkballers verliezen ook 3e wedstrijd

Het Nederlandse honkbalteam heeft zijn derde wedstrijd in Athene met 7-0 kansloos verloren van Canada.

Het team van bondscoach Robert Eenhoorn had geen antwoord op het slaggeweld van het Canadese team. In de vier innings die starter Patrick Beljaards op de werpheuvel stond, scoorde Canada de zeven runs.

De volgende wedstrijd van het Nederlands team is morgen, waarin ze eeuwige Europese rivaal Italië treffen.

SGP Zeist tegen gebedsoproep moskee

In Zeist heeft de plaatselijke afdeling van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) een klemmend beroep gedaan op het bestuur van de moskee om af te zien van openbare gebedsoproepen. De moskee mag van de gemeente op vrijdagmiddag vanaf de minaret een publieke oproep tot gebed doen.

Volgens de SGP voert de gemeente Zeist een afwijkend beleid in vergelijking met omliggende gemeenten. Daar zou er er alles aan gedaan worden om publieke gebedsoproepen bij moskeeën tegen te gaan.

De SGP voert aan dat de gebedsoproep, die niet in het Nederlands gebeurt, een 'discriminatoire' lading heeft. Verder wijst de partij ook op de intolerantie in moslimlanden tegenover christelijke minderheden. Bij buurtbewoners zou volgens de SGP ook geen enkel draagvlak zijn voor de oproepen tot gebed.

Voorzitter Oskam van de plaatselijke SGP vindt dat ''verdere islamisering van onze samenleving en van onze prachtige woonplaats'' niet oogluikend moet worden toegestaan. ''Hier past geen grenzeloze naïviteit, waardoor het beleid helaas te vaak gekenmerkt is''. Hij roept het moskeebestuur verder op om notie te nemen van ''de rijke inhoud van het Evangelie dat God Zijn Zoon naar de wereld heeft gezonden om zondaren te redden.''

[update] 16-jarige jongen steekt ex in brand

303 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 16-jarige jongen uit Leeuwarden heeft vorige week zijn evenoude vriendin tot twee keer toe in brand gestoken. Waarschijnlijk was de jongen jaloers en kwam hij daardoor tot zijn daad. Dit is dinsdag door de politie bekendgemaakt.

Vorige week maandag goot de jongen terpentine over het slachtoffer heen en stak haar daarna in brand. Het meisje ligt in het Academisch Ziekenhuis Groningen met tweede- en derdegraads brandwonden. Haar toestand is stabiel, aldus de politie.

Update 11:13
De Leeuwarder Courant meldt meer details over deze zaak. De dader is een jongen van Iraaks-Koerdische afkomst. Hij kwam tot zijn daden omdat zijn vriendin op vakantie gezoend zou hebben met een andere jongen.

De verdachte staat bekend als extreem bezitterig en gewelddadig. Hij verbood zijn vriendin omgang met ieder ander. Tevens had hij haar al eens geprobeerd te wurgen met een fietsketting. Ook had hij al gedreigd haar in de brand te steken mocht ze ooit vreemdgaan.

Toen de jongen vorige week notie kreeg van de vakantieliefde van zijn ex nodigde hij haar uit in de woning van zijn pleegouders. Daar zette hij haar op een stoel, haar gezicht gericht op een computerbeeldscherm waarop een tekst stond van de strekking: 'Je bent er geweest'. Met een mes kraste hij zijn naam in haar borst. Van haar nek tot de onderkant van haar buik overgoot hij haar met terpentine. Hierop stak hij haar in brand. Daarna doofde hij de vlammen. Hij overgoot haar lichaam wederom met terpentine en stak het nogmaals aan. Daarna zette hij het meisje onder de douche en bracht haar naar zijn vorige ex-vriendin, die pas de volgende dag een ambulance belde.

Volgens strafdeskundigen wacht de jongen opsluiting in een jeugd TBS-inrichting tot wellicht zijn 23ste. In advocatenkringen houdt men er ook rekening mee dat de jongen als volwassene zal worden berecht.

Tattookleurstof maakt ziek

moussy en D-Mike-E hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Voedsel en Warenautoriteit (VWA) waarschuwt personen die recentelijk een tatoeage hebben laten zetten, om op te passen voor hoge koorts en infecties. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een veel gebruikte tatoeagekleurstof een schimmel en een bacterie bevat.

Als één van deze twee in de bloedbaan terechtkomt, kunnen er ernstige complicaties optreden. De VWA heeft inmiddels huisartsen, GGD's, Inspectie voor de Gezondheidszorg en het ministerie van VWS ingelicht over het gevaar. Een woordvoerder van de VWA: "Hopelijk voorkomen we dat iemand ziek wordt"

In Nederland worden de 1500 tatoeagestudio uitdrukkelijk verzocht om de kleurstof Starbrite Colors (batchnummers 7996988 en 7996989) niet meer te gebruiken. De Nederlandse Tattoobond hoopt dat voortaan alle kleurstoffen gecontroleerd gaan worden. Volgens de VWA zouden er nu al steekproefsgewijze controles plaatsvinden.

Tatoeage
Een tatoeage

Wesp zorgt voor jam op de snelweg

Een wesp heeft er gisteravond voor gezorgd dat een vrachtwagenlading jam op een Duitse snelweg terechtkwam. De bestuurder van de vrachtauto probeerde namelijk het dier te verjagen, toen hij niet meer oplette en tegen een brugpijler aanbotste, waardoor de inhoud van zijn wagen op de weg terechtkwam.

De vrachtwagen reed op de A1 bij Greven toen de chauffeur de wesp opmerkte en het dier uit de cabine wilde krijgen. Tijdens deze poging raakte de auto de vangrails en een brugpijler. Hierdoor viel vijftien ton aan jampotten op de weg, wat leidde tot een grote smeerboel en een schade van zo'n 100.000 euro. De chauffeur bleef ongedeerd.

Ook Keen uitgeschakeld

Trinko Keen is in de derde ronde van het olympisch tafeltennistoernooi uitgeschakeld. De Chinese nummer 1 van de wereld, Wang Liqin, was te sterk voor de Nederlander, met de setstanden 6-11, 11-1, 11-8, 11-3 en 11-2.

Maandagavond werd Danny Heister ook al uitgeschakeld in het herenenkel. Beide Nederlanders rest nu nog het herendubbelspel, waar ze woensdag uit moeten komen tegen het als eerste geplaatste Chinese koppel Qi Chen en Ma Ling.

Ik op de weg

Iedereen heeft wel een mening over het gedrag of de rijstijl van de gemiddelde weggebruiker. Enquêtes wijzen uit dat vrouwen vinden dat mannen agressief zijn in het verkeer en dat mannen beweren dat vrouwen niet kunnen parkeren. Bejaarden zijn ook niet welkom op het asfalt omdat die altijd veel te voorzichtig rijden en de vrachtwagens zijn weer te roekeloos bezig. Sportwagenbezitters moeten altijd, zelfs in de bebouwde kom, als een gek optrekken en jongens met petjes op zijn allemaal joyriders. Ik heb ze overal al gehoord, de mening over de ander. Maar hoe zit het nu met de spiegel die een automobilist zichzelf voor kan houden? Dat zal alleen de achteruitkijkspiegel zijn, want vaak vind de bestuurder zelf dat hij een goede rijder is en dat ook vaak wil benadrukken door te zeggen dat hij situaties van tevoren al kan in schatten. Het is overal hetzelfde liedje. Niet dat ik erover klaag, ik rijd immers vaak mee, maar het valt mij op dat iedereen anders rijdt en dat iedereen vindt dat hij de "King Of The Road" is en de rest eigenlijk niet zou mogen rijden.

Van Valkengoed uitgeschakeld

Thijs van Valkengoed heeft in het Olympische zwemtoernooi niet de halve finales van de 200 meter schoolslag weten te bereiken.

Van Valkengoed zwom een goede race en lag na 150 meter nog op de tweede plaats in zijn serie. Daarna zakte hij echter terug naar de laatste plaats in zijn serie en wist zich uiteindelijk niet bij de beste 16 te kwalificeren. Eerder deze week werd de Nederlander ook al vroegtijdig uitgeschakeld bij de 100 meter schoolslag.

Politie treft dode aan op vluchtstrook A12

Een hele groep FOK!kers waaronder bianca1978, Kyller, aboeAbdullah, giMoz, Re_plaY, Its_Muppet, Juusjuh en microkid hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIn Utrecht heeft de politie vanochtend vroeg op de vluchtstrook van de A12 ter hoogte van Woerden het stoffelijk overschot gevonden van een tot nu toe onbekende man. Het slachtoffer lag naast zijn auto en is door een misdrijf om het leven gebracht.

Door een onderzoek in het gebied van de technische recherche zijn drie rijstroken richting van Den Haag afgesloten. Even na 02:30 kreeg de politie een melding binnen dat er iemand onwel was geworden langs de A12. Toen agenten ter plekke kwamen bleek de man al overleden te zijn. Uit nader onderzoek bleek dat er sprake was van een misdrijf. Over de achtergronden daarvan en eventuele verdachten, kon de woordvoerder nog geen uitspraken doen.

Bouma niet mee naar Zweden

Wilfred Bouma reist niet mee met het de selectie van het Nederlands elftal naar Zweden.

De verdediger van PSV voelt zich niet fit genoeg om te kunnen spelen in de vriendschappelijke wedstrijd aankomende woensdag tegen de Scandinaviërs.

Bouma klaagt al een tijd over duizeligheid, onderzoeken in het ziekenhuis leverde geen bijzonderheden op, maar de verdediger voelde zich dinsdag te zwak om met de selectie van Oranje naar Zweden te vliegen.

Tienduizend mensen dakloos door orkaan Charley

Zeker tienduizend mensen zijn in de Amerikaanse staat Florida dakloos geworden door de gevolgen van de orkaan Charley. Bij de orkaan vielen ook zeker zeventien doden. Ongveer 2000 mensen hebben tijdelijk onderkomen gevonden bij noodonderkomens.

Bruce Louks van de gemeente Charlotte in Florida omschreef de hulp voor zijn zwaar getroffen gemeente als overweldigend. Offciële cijfers zeggen dat in Florida bijna 800.000 huishoudens zonder stroom zitten terwijl er temperaturen heersen rond de 30 graden.

Kus Roddick geld waard

De vrouwen van het Australische waterpoloteam hebben een leuke invulling van hun vrije tijd in het Olympische dorp. Ze jagen op tennisser Andy Roddick om hem te kussen.

De dames hebben met elkaar een weddenschap afgesloten. De eerste die Roddick weet te kussen krijgt 500 dollar. Helaas voor de dames is het verhaal uitgelekt en zal Roddick nu ook op zijn hoede zijn.

Roddick zelf vindt het wel grappig: "Het zal wel een soort hit-and-run worden terwijl ik in de rij sta voor het eten of zo. Ik vind het eigenlijk wel grappig. Ik zal mij verstoppen zodat het prijzengeld omhoog gaat."

Volgens hem geeft het ook een beetje de sfeer onder de sporters weer: "Het is net een universiteitscampus met de beste atleten van de wereld. Maar ik moet toch een beetje uitkijken voor die meiden ..."

Williams uitgeschakeld in dubbel

Venus Williams is uitgeschakeld in het damesdubbbel tennistoernooi. Samen met haar partner Chanda Rubin verloor ze van het Chinese koppel Li Ting en Sun Tian Tian in drie sets, 7-5, 1-6 en 6-3.

Vier jaar geleden in Sydney, was Williams, samen met zus Serena, winnaar van het Olympisch goud. Serena moest vanwege een blessure echter afzeggen.

In het damesenkelspel was er ook een verrassing. Jelena Dementieva, in Sydney nog winnares van het zilver, werd in de eerste ronde uitgeschakeld door de Australische Alicia Molik, setstanden waren 4-6, 6-0 en 6-3.

Heister uitgeschakeld in enkelspel

Danny Heister heeft zich niet weten te plaatsen voor de derde ronde van het herenenkelspel in het Olympisch tafeltennistoernooi.

De Nederlander verloor kansloos van de Japanner Koji Matsushita in vier sets ; 7-11, 7-11, 8-11, 4-11. Trinko Keen wist zich zondag wel te plaatsen voor derde ronde.

Woensdag komt Heister nog wel in het herendubbelsel uit, samen met Keen. Hun tegenstanders zijn dan de als eerste geplaatste Chinezen Chen Qi en Ma Lin.

Medaillespiegel na dag drie

Na drie dagen Olympische spelen heeft China het het beste gedaan. Nederland neemt een goede zestiende plaats in.

Hoewel er nog veel medailles moeten worden verdeeld zijn de eerste tekenen van welke landen het goed doen en welke minder al duidelijk te zien. China toont zich machtig met tien gouden medailles. Nederland zou door een gouden medaille nog een flinke sprong in deze lijst kunnen maken.

Medaillespiegel:

Rang LandGoudZilverBronsTotaal
1 China10 4115
2 Australië6 2513
3 Japan5 117
4 Verenigde Staten3 5513
5Frankrijk2 237
6 Italië2 215
7 Turkije2 013
7Oekraine2013
9Rusland1528
10Duitsland1 214
16 Nederland0 235

Eerste dopinggeval op OS

Er is bekend gemaakt dat voor de eerste keer deze Spelen een sporter op doping is betrapt. De 27-jarige Birmese gewichthefster Aye Khine Nan heeft de dubieuze eer.

Nan werd donderdag, nog voor de Olympische Spelen, gecontroleerd. Uit die controle bleek het gebruik van een verboden spierversterkend middel. In haar klasse, de categorie tot 48 kilogram, kwam de gewichtshefster in de wedstrijd nog tot de vierde plaats. Achteraf is ze nu gediskwalificeerd.

Ruiter te paard steelt fiets van reizende Brit

Users Bas028 en aboeAbdullah hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De 27-jarige Edward Genochio, een Brit uit het graafschap Devon, die bezig was per fiets een reis te maken naar China, ziet mogelijk deze trip stranden door een brutale diefstal. Toen hij in de Mongoolse hoofdstad Ulaanbaatar z'n tent had opgezet voor de overnachting, heeft een passerende dief te paard zijn fiets gestolen en daarbij ook zijn tent vernield. De Brit had al ongeveer 16.000 kilometer heeft gefietst en had nog zo'n 3200 kilometer te gaan tot aan z'n einddoel, de Chinese hoofdstad Peking.

De onfortuinlijke Brit had zijn fiets met een slot vastgemaakt aan zijn tent, maar dat weerhield de dief niet toe te slaan. In plaats van diefstal met behulp van de klassieke kniptang of betonschaar, bond hij de fiets met een touw aan zijn paard en scheurde hij de tent zo in tweeën. De fiets- en tentloze Brit hoopt op de clementie van een lokale fietsenmaker die hem eventueel verder kan helpen met het voltooien van zijn tocht.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.