Nike haalt reclame van Australische buis

Icoon opmerkelijk nieuws
In Australië trekt het sportmerk Nike zijn reclame terug waarin te zien is hoe jonge tennissters staan te zwijmelen bij het zien van hun tennisleraar. Er waren klachten binnengekomen dat de spot de indruk van pedofilie zou kunnen wekken.

De reclame is ook in ons land te zien. In de spot veranderen de meisjes in tennisster Serena Williams om indruk te maken op hun leraar. Wanneer hij een bal op zijn hoofd krijgt, schrikken ze en veranderen weer terug in verlegen tennismeisjes.

Op dit moment is de combinatie tennisleraar en meisjes erg ongelukkig in Australië. Anderhalve week geleden werd in Australië de bekende tennisleraar Gavin Hoppe tot drieëneenhalf jaar cel veroordeeld wegens seksueel misbruik van een veertienjarig meisje. Het misbruik vond negentien jaar geleden plaats, toen Gavin op een school les gaf. Later werd hij coach van bekende tennissers als Monica Seles, Iva Majoli, Mark Philippoussis en Tommy Haas.

Directeur Tony Balfour van Nike Australia zei dat de reclame verkeerd getimed is. Hij bood tevens zijn excuses aan. In ons land blijft de spot gewoon uitgezonden worden.