[update] Moslimterroristen dreigen Nederland met aanslagen

RDJ134, reulnl, BadDay, ircle, Re_plaY, T-X, P-Rick en een anonieme FOK!ker hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Via een Arabische website heeft de islamitische terreurgroep al-Tawhid wa al-Jihad Nederland gedreigd aanslagen te plegen, indien het haar troepen niet terugtrekt uit Irak. Op de website is een verklaring te lezen van de moslimterroristen die specifiek voor Nederland bedoeld is. "Dit is een laatste, simpele waarschuwing. Haal de Nederlandse militairen terug uit Irak", zo spreekt de terreurgroep in haar boodschap.

Het ministerie van Defensie zegt op de hoogte te zijn van de dreiging. Daarbij gaf het ministerie aan elke bedreiging richting Nederland serieus te nemen.

Verder staat er in de verklaring: "U zult verrast zijn door de islamitische aardbeving die uw land zal opschrikken. U heeft geen lessen geleerd van Spanje en andere landen. U verstaat alleen de taal van bloed en autobommen."

Al-Tawhid wa al-Jihad is de groepering van Abu Musab al-Zarqawi, wie bekend staat als de leider van het terroristennetwerk al-Qaeda in Irak. De groep van al-Zarqawi geldt als een drijvende kracht achter het geweld tegen buitenlandse troepen. Voor diverse onthoofdingen in Irak is door deze groep de verantwoordelijkheid opgeëist.

Update 15.13
Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft inmiddels bekend gemaakt een onderzoek in te stellen naar de dreiging van de moslimterreurgroep. Afhankelijk van de resultaten van het onderzoek zal overwogen worden of er extra veiligheidsmaatregelen worden getroffen in Nederland.

Vorige maand werden enkele concrete objecten al extra bewaakt vanwege een verhoogde terroristische dreiging. Het algemene dreigingsniveau voor heel Nederland werd toen niet verhoogd. Nog altijd is deze situatie van kracht, aldus een woordvoerder van Binnenlandse Zaken.