Vijf zussen ondergaan geslachtsverandering

Meki, shredder en Iwandj hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsVijf zussen uit Saudi-Arabië hebben het gevoel dat ze in het verkeerde lichaam opgesloten zitten en willen omgebouwd worden tot man. Ze hebben lang geaarzeld omdat geslachtsveranderingen in het conservatieve koninkrijk een groot taboe zijn. De doorslag voor hun besluit kwam na tests van Saudische artsen die uitgewezen dat hun lichamen meer mannelijke dan vrouwelijke hormonen bevatten. Dit heeft de Saudische krant 'Okaz' vandaag gemeld.

Drie van de zussen zijn inmiddels in een ziekenhuis in Jeddah geopereerd. De twee anderen zijn binnenkort aan de beurt. In het westen komt het voor dat mensen menen in een 'verkeerd lichaam' opgesloten te zitten, maar voor het islamitisch recht is dat geen grond voor geslachtsverandering, aldus de dokters. Deze hormoontests zijn dat wel. "Het is eerder voorgekomen dat er op grond van hormoontests een geslachtsverandering heeft plaatsgevonden", aldus dr. Yasser Jamal. "Maar vijf gevallen binnen een gezin is nog nooit vertoond."

Volgens de dokters zijn de vijf voor het Islamitisch recht nu al man. Het gezin is van plan om in Jeddah te gaan wonen. Hier gaan ze proberen een nieuw leven op te bouwen.