Tennis: Sluiter geeft Oranje het voorbeeld

Tennisser Raemon Sluiter heeft het voorbeeld gegeven voor het Nederlands voetbalelftal. Hij versloeg tijdens de eerste ronde van het tennistoernooi van Rosmalen Rainer Schüttler. Met setstanden 3-6, 7-6 en 6-3 won Sluiter met twee tegen één van zijn Duitse tegenstander, een resultaat waar Oranje-trainer Dick Advocaat vanavond ongetwijfeld ook tevreden mee zal zijn.

Het was een boeiende partij tussen de ongeplaatste Nederlander en Schüttler, als tweede geplaatst. Sluiter kwam langzaam op gang en verloor de eerste set met 6-3. In de tweede set ging het beter en werd het 6-6. Een tiebreak dus, die de Rotterdammer met 7-2 won.

In de derde set was de zesde game beslissend. Na tien keer deuce wist Sluiter Schüttler te breken, waarna de Duitser gebroken was. Sluiter won de laatste set met 6-3. Zijn volgende tegenstander is opnieuw een Duitser: de winnaar van de partij tussen Alexander Popp en Philipp Petzschner. Eerder hadden Martin Verkerk, Dennis van Scheppingen en John van Lottum zich al geplaatst voor de tweede ronde.

Zie voor meer sportnieuws Sport.fok.nl!