Vrouw maakt 'Rijnreisje' met de politie

Nordic_Blue had ons via de nieuws-submit te melden:

Een dementerende vrouw (85) uit Breda werd midden in de nacht aangetroffen in de Bredase wijk Sportpark, alwaar ze volgens eigen zeggen stond te wachten op 'het begin van haar Rijnreisje'. Toen de politie arriveerde, vertelde ze bij een halte te worden opgepikt 'door een bus of een boot' om deze reis over de Rijn te gaan maken.

Na op haar te hebben ingepraat, wisten de agenten haar te overtuigen dat dat echt niet ging lukken. Daarom besloten ze de vrouw thuis af te zetten haar familie te waarschuwen. Nadat er echter familieleden waren opgespoord, bleek geen van hen bereid te zijn om op dit nachtelijke uur iets voor de vrouw te willen betekenen. Daarop besloten de politiemensen maar om de vrouw over te brengen naar de huisartsenpost.

Volgens de politie was de vrouw weliswaar 'prettig dementerend', maar gezien de toestand durfden zij haar toch niet alleen thuis te laten. De dienstdoende huisarts heeft haar uiteindelijk een slaapmiddel toegediend, zodat ze de nacht zonder verdere problemen door kon komen. Ook heeft hij ervoor gezorgd dat de vrouw achteraf nog nazorg zal ontvangen.