[update] Dag vol bommeldingen in Nederland

DaeQ, Troebie en Eveli hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het gebouw van telecomprovider Telfort is vanmiddag rond 15:00 uur ontruimd na een bommelding. Dat heeft FOK! zojuist bevestigd gekregen. De poltie heeft het gebouw in Amsterdam Bijlmer doorzocht, maar heeft niks kunnen vinden.

Inmiddels mogen de medewerkers weer naar hun bureau.

Update 16:53 uur
Ook het kantoor van uitkeringsinstantie UWV aan de Markendaalseweg in Breda is vrijdagmiddag uit voorzorg ontruimd na een bommelding. De omgeving van het voormalige GAK-gebouw in de binnenstad werd afgezet. Inmiddels is al gebleken dat het om vals alarm ging.

Vrijdagochtend werd het ROC in Tilburg al ontruimd na een valse bommelding.

Update 18:18 uur
Ook in Heerlen kwam vanmiddag een valse bommelding binnen. Daardoor werd een gedeelte van de Heerenweg in die plaats gedurende een uur afgezet. Omdat zowel de brandweer als de ambulancedienst door de politie over de bommelding werden geÔnformeerd ontstond enige consternatie.

Update 19:25 uur
In Dordrecht heeft de politie vanochtend ongeveer een uur omgeving van een school aan de Oranjelaan afgesloten. Dat gebeurde nadat er een telefonische bommelding binnenkwam. In het telefoongesprek vertelde iemand dat er rond 11:00 uur een bom afging. De directie besloot de lessen tijdelijk stil te leggen en alle leerlingen, ongeveer 1500, gingen naar buiten.

Nadat er niets gebeurde rond dit tijdstip stelde de politie samen met leerkrachten een inspectie in binnen het gebouw. Hierna, even na 11:30 uur, mochten de leerlingen weer naar binnen en gingen de lessen verder.

Gisteren werd ook al het Centraal Station van Amsterdam, Leiden en Roosendaal ontruimd na een bommelding. Vanochtend gebeurde hetzelfde met het pand van kabelaar UPC in Amsterdam.