[update] Begrafenis Hells Angels woensdag

De drie vermoorde leden van motorclub de Hells Angels Nomads uit Oirsbeek zullen woensdag worden begraven. Het zal naar alle waarschijnlijkheid een begrafenis worden in Hells Angels-stijl, met vele honderden leden uit andere landen. De Hells Angels hebben al een tijdje op de algemene begraafplaats in Sittard negen graven voor hun eigen leden gereserveerd. Daar ligt ook het lid Charles van de Hells Angels Nomads Oirsbeek begraven, die vorig jaar in Zuid-Afrika werd geliquideerd.

De politie doet momenteel op grote schaal onderzoek naar de achtergronden van de moordpartij op Nomads-president Paul de Vries (54), zijn aanstaande schoonzoon Cor Peijnenburg (33) en Serge 'Moon' Wagener (34). Er zijn dit weekeinde zeker drie invallen gedaan in Nieuwstadt waarbij woningen werden doorzocht. Ook werden de vice-president van de Nomads en een ander Angels-lid overgebracht naar het politiebureau in Roermond voor verhoor. Toen een groep andere Hells Angels uit Oirsbeek op het bureau verhaal kwam halen over de gang van zaken ontstond een dreigende sfeer, waarop de politie de verhoren afbrak.


Nomads-president De Vries (r) met een ander Angelslid

De politie houdt het clubhuis van de Hells Angels-afdeling Nomads in Oirsbeek extra in de gaten. ,,Maar we hebben het niet over een eventuele vergelding of bendeoorlog'', zegt een woordvoerder. Het clubhuis wordt ook bewaakt door een groep Angels, die de pers duidelijk maken dat ze niet in de buurt moeten komen. Vragen worden niet beantwoord.

Er gaan inmiddels al veel geruchten over de moord. Zo zou er verband kunnen zijn met een 'oorlog' tussen Belgische motorbendes, die eerder deze maand al voor slachtoffers zorgde. Vorige week nog werd in Antwerpen Paul Andries, lid van motorbende Celtic Friends uit België, neergeschoten; hij overleefde de aanslag ternauwernood. Ook wordt er gewezen naar Duitsland waar de Hells Angels al langer op voet van oorlog leven met Duitse motorbendes.

Op de websites van de verschillende Hells Angelsafdelingen stroomden dit weekend de condoleances binnen. ''Paul, Cor en Moon. Waarom over de grens gegaan? Je wist wat jullie te wachten stond. We hadden ze bijna'', stond ergens te lezen. Binnen- en buitenlandse afdelingen van de Angels toonden hun afschuw. Amsterdamse Hells Angels reisden dit weekeinde al naar Limburg om hun 'brothers' bij te staan.

Update 19:35
Volgens de politie zijn er géén aanwijzingen dat de moorden zijn gepleegd in het kader van een bendeoorlog tussen verschillende motorclubs. Een woordvoerder zei dat men nog geen idee heeft wie er achter de moorden zit.

Vanmiddag sloegen zo'n 10 leden van de Hells Angels in op twee cameraploegen die tegenover het clubhuis in Oirsbeek opnames aan het maken waren. Slachtoffer werden een Duitse filmploeg en een team van het productiebedrijf Track'88. Van dat laatste team werd ook de opnameband afgepakt.

Dit bericht werd oorspronkelijk geplaatst om 13:15