Sjaak Bral krijgt programma op de radio

De Haagse stand-up comedian en schrijver Sjaak Bral zal vanaf maandag 1 maart zijn eigen lunchprogramma 'Broodje Bral' gaan presenteren bij Noordzee FM. 'Broodje Bral' zal elke werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur worden uitgezonden.

Sjaak Bral is al enige tijd bij de radiozender te horen als columnist. Elke vrijdagmorgen is hij daarvoor te gast bij het ochtendprogramma van Gordon. Het succes van deze gastpresentatie wordt nu gecontinueerd in een eigen programma tijdens lunchtijd.

Alvorens Sjaak begint met zijn programma zal hij eind februari , ter introductie, vier keer het programma van Patty Brard in het weekend overnemen.

Sjaak Bral is enthousiast over zijn nieuwe programma. "We haken in op het actuele nieuws. Maar wel luchtig. Ik kan nu eindelijk een radioprogramma maken helemaal zoals ík dat wil. Vroeger bij Radio West had ik zo'n vrijheid niet. Ik mag alles zelf bepalen. Alleen de muziek wordt voor me uitgekozen, zeven nummers per uur, maar verder is het mijn programma. Je moet een beetje denken aan de 'Steen en Been Show' van Jack Spijkerman van vroeger. Of aan 'Denk aan Henk' van Henk Westbroek."

Sjaak Bral begon zijn carrière in 1992 als stand-up comedian. Vele theatershows volgden. Van jongs af aan heeft hij zijn gedachten op papier gezet. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij ook publiceert. Sjaak is daarnaast regelmatig op radio en televisie te bewonderen. Zo is hij sinds 2001 schrijver en panellid van het programma 'Ook Dat Nog' bij de KRO.