Jongetje (11) blijkt zwaar seksueel misbruikt

Een 11-jarig jochie dat vorig jaar september meer dood dan levend werd aangetroffen bij een zandafgraving in Zwartewaal, blijkt zeer zwaar mishandeld en seksueel misbruikt te zijn. Het slachtoffertje, Jeffrey W. uit Heenvliet, lag wekenlang in coma en kon pas kort geleden een verklaring afleggen omdat hij eerder niet over de traumatische ervaring wilde (of kon) spreken.

Uit verhoren die deskundigen met het slachtoffertje hebben afgenomen komt naar voren dat Jeffrey onderweg was met zijn fiets naar zijn school in Brielle. Ter hoogte van de zandafgraving, de Put van Heenvliet, werd hij door een man tegengehouden. Deze heeft Jeffrey zwaar seksueel misbruikt en hem zo zwaar mishandeld dat hij bewusteloos raakte.

De dader is een blanke man van tussen de 30 en 50 jaar; 1.80 à 1.85 lang, normaal postuur, maar met een buikje. Hij droeg een flinke snor, waarvan de uiteinden naar beneden hingen. Verder had hij grijzig glad haar en een stoppelbaardje. Ook had hij een onregelmatig gebit met vooruitstekende tanden en behaarde onderarmen. De dader sprak normaal Nederlands.

De 11-jarige Jeffrey zelf had ten tijde van de misdaad opvallend blond stekeltjeshaar en een gelkuifje. Volgens de politie is de scholier lichamelijk hersteld, maar zal hij zijn leven lang blijvend letsel aan de misdaad overhouden.