Ozzy Osbourne fysiek wrak door medicijnen

johnny_bravo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De vaste kijkers van de reality-soap "De Osbournes" zal het niet zijn ontgaan; Ozzie Osbourne leek regelmatig knetterstoned te zijn. Zijn familie heeft nu ten overstaan van Britse zondagskrant The Sunday Telegraph verklaard dat dit is veroorzaakt door de vele medicijnen die een Amerikaanse arts hem voorschreef.

Ozzie kreeg van deze arts in een jaar tijd 13.000 doses van 32 verschillende medicijnen voorgeschreven. Bij tijd en wijle slikte de zanger tot wel 42 pillen per dag.

De uit CaliforniŰ afkomstige arts, dr. David Kipper, is geen onbekende in het celebrity-wereldje. Hij zou ook aan andere beroemdheden tijdens ontwenningskuren grote hoeveelheden medicijnen hebben voorgeschreven. Er loopt inmiddels een zaak tegen de arts bij de medische tuchtraad in z'n thuisstaat.

Vorig jaar juni zocht Osbourne de hulp van Kipper, om hem te helpen van z'n geneesmiddelenverslaving af te komen. De arts schreef hem een tien dagen durende en peperdure kuur voor. Deze leek aanvankelijk een succes te zijn, totdat bij Ozzie's vrouw Sharon kanker werd geconstateerd. De zanger viel toen meer terug op z'n verslaving dan ooit.

Zijn overmatige medicijnengebruik leidde uiteindelijk zelfs tot psychoses, waartegen hij geleidelijk aan steeds meer opiaten, kalmeringsmiddelen, amfetaminen en antidepressiva kreeg voorgeschreven. Uiteindelijk bedroeg de rekening voor alle behandelingen die Ozzie in een jaar genoot zo'n 650.000 dollar, exclusief de kosten voor de medicijnen zelf: nog eens 58.000 dollar.

Osbourne brak zijn behandeling bij dokter Kipper twee maanden geleden af, nadat hij gehoord had dat er een onderzoek tegen de arts was geopend. Op dit moment verblijft hij in een ziekenhuis in Slough, nabij Londen, om te herstellen van een zwaar ongeval dat hem een week geleden trof.