Irak: geweld tegen Amerikanen duurt voort

lucprevoo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Irak Ondanks de arrestatie van van Saddam Hussein, die gisteren bekend werd gemaakt, houdt het geweld in Irak tegen de Amerikanen aan. Zo vond gisterochtend één van de gruwelijkste aanslagen plaats, sinds de Amerikaanse president Bush op 1 mei jongstleden afkondigde dat de oorlog voorbij was.

In de Iraakse stad Khalidiya ontplofte een autobom. Hierbij kwamen zeker zeventien mensen om het leven en raakten 32 mensen gewond. De doden zijn allemaal Iraakse politiefunctionarissen.

Khalidiya is een stad die ongeveer zestig kilometer ten westen van de Iraakse hoofdstad Bagdad gelegen is. Een woordvoerder van de Amerikaanse strijdkrachten in Irak gaf aan dat er bij de aanslag geen personeel van de door de Verenigde Staten geleide militairen van de coalitietroepen zijn omgekomen.

Gisteravond werden in Koeweit twee militaire konvooien aangevallen. Hierbij raakten vier Amerikaanse militairen gewond. Het Koeweitse persbureau KUNA sprak in dit geval van een "terroristische aanslag".

Volgens de Amerikaanse strijdkrachten raakten de militairen gewond door glassplinters. Koeweit was in maart van dit jaar de uitvalsbasis voor de militaire operatie tegen Saddam Hussein in buurland Irak. Duizenden Amerikaanse militairen zijn nog altijd in Koeweit gestationeerd.