Lauryn Hill schoffeert Vaticaan

Ferdo en rebelwithagroove hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Lauryn Hill, een Amerikaanse hiphopzangeres, heeft zaterdagavond tijdens een kerstconcert in het Vaticaan kritiek geleverd op de Rooms-Katholieke Kerk. De bij het concert aanwezige hooggeplaatste rooms-katholieken waren verbijsterd. Lauryn Hill beschuldigde de kerk van corruptie, seksueel misbruik en uitbuiting.

Tegen de 7500 genodigden in de Paulus VI-zaal naast de Sint Pieter zei ze: "Ik ben hier niet om zoals u de geboorte van Christus te vieren, maar om u te vragen waarom u niet rouwt omdat hij op deze plaats dood is. God is getuige geweest van de corruptie, de uitbuiting en het misbruik waaraan hoge functionarissen van de kerk zich schuldig maken."

Hill doelt op de schandalen in de Amerikaanse Rooms-Katholieke kerken. Verscheidene priesters blijken daar jongeren en andere gelovigen seksueel te hebben misbruikt.

In de zaal was onder andere kardinaal Camillo Ruini aanwezig. Hij bestuurt namens paus Johannes Paulus het bisdom Rome. Ruini's naaste medewerker, mgr. Rino Fisichella, noemde Hills uitlatingen een "ondoordachte uitbarsting, een grofheid die een gebrek aan respect toont voor de plaats waar zij was uitgenodigd en voor degenen die haar hadden uitgenodigd."