Schiet- en knokpartij bij zaalvoetbalwedstrijd

Vision had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij de zaalvoetbalwedstrijd tussen de Fermonia Boys en ZVV Hilversum heeft zich vrijdagavond een schietpartij voorgedaan. Het voorval had waarschijnlijk niks te doen met de wedstrijd in de Roermondse Jo Gerris sporthal. De politie is dit weekeinde een onderzoek gestart, dat zich richt op informatie van getuigen en de identiteit van de tot nu toe onbekende schutter.

Vier mannen kwamen vlak voor het einde van de westrijd de sporthal binnen en startten een knokpartij tegen een man op het podium. Al snel breidt het gevecht zich uit naar de rand van het veld. De trainer, het bestuur en de spelers proberen de zaak te sussen. Enkele mensen van Fermonia weten het viertal al snel weer de sporthal uit te werken. Fermonia staat op dat moment voor met een uiterst comfortabele 9-4. Van een grimmige sfeer is geen moment sprake geweest.

Naar wat nu blijkt heeft de knokpartij niks te maken heeft met wat op het veld gaande is. Trainer John Fermont zegt achteraf de man tegen wie het geweld was gericht, van gezicht te kennen. Volgens Fermont probeerde het viertal de man vanaf de tweede rij weg te trekken.

Maar na het incident in de hal is het nog niet voorbij. Buiten blijft het viertal de man opwachten. Ter voorbereiding op de komende knokpartij doen binnen op de tribune verschillende personen hun ketting en horloges af en er wordt druk met gsm's gebeld. Als deze mensen buiten komen begint inderdaad de knokpartij. Volgens een ooggetuige gaat het er hard aan toe.

Dan komt er een witte auto aanrijden. Er stapt een man uit die een of meerdere schoten lost. Hierna springt hij weer in de auto en rijdt weg.

Waarom de vechtpartij is begonnen en wat het met de voetbalwedstrijd te maken had, is tot nu toe totaal onbekend.