Opnieuw banden Bin Laden opgedoken

Miertje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Arabische tv-zender al-Jazeera heeft vandaag twee geluidsbanden uitgezonden waarop mogelijk de stem van Osama bin Laden te horen is. Op de twee banden, waarvan één gericht is aan de Irakezen en Arabische moslims en één aan de Amerikanen, eist de al-Qaeda-leider onder meer het onmiddellijke vertrek van de Amerikaanse troepen en hun bondgenoten uit Irak. Ook dreigt hij met nieuwe zelfmoordaanslagen tegen de Amerikanen en wordt de Irakese bevolking opgeroepen de 'heilige oorlog' te verklaren aan de Amerikanen die zich in Irak bevinden. Mensen uit buurlanden worden opgeroepen de Irakezen te ondersteunen bij het plegen van aanslagen.

Volgens de stem op de band wordt de wereld 'misleid' door de 'gangsters in Washington'. De Amerikaanse regering en de grote multinationals zouden er met de bezetting van Irak alleen maar op uit zijn zoveel mogelijk olie uit het land te stelen.

Landen die de VS steunen zouden ook op vergelding mogen rekenen. Nederland, dat militairen gestationeerd heeft in het zuiden van Irak, wordt op de band bij naam genoemd.

Voor het Witte Huis zijn de banden een extra rechtvaardiging voor de 'strijd tegen het terrorisme'. Woordvoerder McClellan zei dat zal worden onderzocht of de stem op de band daadwerkelijk die van Osama bin Laden is.