Grootvader van Bush deed zaken met Nazi's

daansmits en nyrem hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een onderzoeksjournalist van de Amerikaanse krant The New Hampshire Gazette heeft ontdekt dat de opa van de Amerikaanse president George W. Bush jarenlang zaken deed met de Nazi's. Hij vond het bewijs daarvoor in het Nationaal Archief van de VS.

Prescott Bush deed van 1926 tot 1942 zaken met Fritz Thyssen. Deze Duitse staal- en kolenmagnaat bracht persoonlijk Adolf Hitler aan de macht met zijn geld. Bush heeft deze banden proberen te verdoezelen. Zo blijkt uit documenten van het Amerikaanse ministerie van Financiën en de FBI.

Bush en Herbert Walker, de overgrootvader van de moeders kant van de huidige president, gingen ook nadat de VS betrokken raakte bij de oorlog door met hun zaken. De krant New York Herald-Tribune bracht dit in 1942 ook al aan het licht. "Hitlers Engel had 3 miljoen op Amerikaanse bankrekening", luidde toen de kop. Deze bankrekening was ondergebracht bij de Union Banking Corporation (UBC) in New York. Thyssen gebruikte de UBC als dekmantel om geld wit te wassen. Opa Bush was weer directeur en aandeelhouder van dit bedrijf. Hiermee verdiende hij dus geld aan slavenarbeid en concentratiekampen.

Na de publicatie van de Herald-Tribune probeerde Bush de dubieuze handelsrelatie met Thyssen te verhullen. Cornelis Lievense, een Nederlander die door Thyssen was benoemd om de UBC te besturen, ontkende tegenover onderzoekers van de Amerikaanse regering dat de bank in handen was van Thyssen en de Nazi's.

Na de oorlog zijn alle tegoeden van de UBC in beslag genomen wegens handel met de vijand. De New Hampshire Gazette kreeg geen reactie van het Witte Huis.