SARS-geval Singapore bevestigd

De Chinese man in Singapore die mogelijk besmet zou zijn met het SARS-virus, is positief getest op de ziekte. Dit hebben de Singaporese gezondheidsautoriteiten bekend gemaakt.

Sinds juli waren er geen nieuwe gevallen van de dodelijke longziekte gemeld. De ziekte van de Chinees, die werkte in een laboratorium van de Nationale Universiteit, werd ontdekt bij een controle in het ziekenhuis in Singapore. Vooralsnog gaat men er vanuit dat het zich om een geïsoleerd geval handelt. De man wordt, samen met 25 anderen die met hem in aanraking zijn geweest, in quarantaine gezet.

De voorzitter van de Wereld Gezondheids Oraganisatie (WHO) waarschuwde eerder deze week al voor de terugkeer van het virus. "We moeten er op voorbereid zijn dat de ziekte terugkeert. De uitdaging voor ons is nu SARS op tijd te ontdekken en behandelen als het terugkomt." Vermoedelijk dragen wilde dieren in het zuiden van China het virus nog met zich mee.

Sinds het eerste SARS-geval eind vorig jaar zijn ongeveer 8500 mensen met het virus besmet geraakt. SARS dook voor het eerst op in Zuid-China, vanuit daar werd het door reizigers wereldwijd verspreid. Achthonderd mensen stierven aan de ziekte.