Geen races voor Badoer

Ferrari-testrijder Luca Badoer, die eerder in de Formule 1 voor Minardi en het inmiddels niet meer bestaande Forti reed, droomt niet meer van een terugkeer op de grid met een Ferrari.

Hij is als testrijder naar Ferrari gegaan met het idee dat als opstap te kunnen gebruiken om met de rode bolides te kunnen gaan racen. Inmiddels heeft hij geaccepteerd dat hij als testrijder de wagens van coureurs Michael Schumacher en Rubens Barrichello helpt ontwikkelen. Hij is er zelfs mee accoord dat de 'tweede' testrijder, Felipe Massa, als reservecoureur naar alle races mag. "Mijn baan is de ontwikkeling van de wagen vooruit laten gaan," aldus Badoer in zijn zesde achtereenvolgende jaar in dienst van Ferrari.

Ferrari President Luca di Montezemolo zegt dat de harde werker Badoer zo lang hij wil bij het team mag blijven.

De Italiaan kijkt naar de positieve kanten van zijn baan: "Ik houd van rijden meer dan van wat ook en ik mag in de beste wagen rijden, dat is de Ferrari. Ik houd ook van de technische kant, vooruitgang boeken en continu proberen te verbeteren en nieuwe dingen testen."

Zoals bijna iedereen die een Formule 1 wagen bestuurt wilde ook Badoer, die in 1992 nog Formule 3000 kampioen was, om posities vechten met de top van de Grand Prix. "Natuurlijk zou ik graag voor Ferrari willen racen," glimlacht de Italiaan. "Maar dat is niet mogelijk. Ik mag mijn baan om wat het is. Ik vind het leuk."