FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 16 augustus 2003

Uitslagen HCE (16-08)

Vanavond werden wederom drie wedstrijden gespeeld, hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 33)

DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00 Roda JC PSV 2 - 2
.
za19.30 Willem II AZ 1 - 0
za20.00 FC Twente RBC Roosendaal 3 - 1
za20.00 RKC Waalwijk ADO Den Haag 1 - 0
.
zo14.30 FC Groningen NAC Breda -
zo14.30 FC Utrecht FC Zwolle -
zo14.30 FC Volendam SC Heerenveen -
zo14.30 Feyenoord NEC -
zo14.30 Vitesse Ajax -

Mobiele wietplantage in Friesland ontmanteld

lariekoek_ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Friese Harlingen heeft de politie gisteren een mobiele hennepkwekerij ontmanteld. In een loods aan de Kelvinstraat in het stadje bleek een koelwagen van 14 meter lang te staan, die als plantage was ingericht en ruim 500 wietplanten bevatte.

''Lekker makkelijk en mooi ge´soleerd. Je richt het ding helemaal in en je hoeft alleen een gat in het dak te boren voor je afvoer. Je kunt hem eenvoudig verplaatsen'', aldus een politievoorlichter. De politie kwam de kwekerij op wielen op het spoor na klachten over wateroverlast.

In april van dit jaar berichtte Fok! al over een opgerolde wietmobiel in Raamsdonksveer.

NNJ deelt opnieuw folders uit

lovelotte had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nieuwe Nationale Jongeren (NNJ) hebben vandaag wederom hun flyers uitgedeeld in Eindhoven. Afgelopen weekend werden zes van hen aangehouden, omdat volgens de politie in hun folders racistische teksten zouden staan. Na onderzoek bleek daarvan echter geen sprake, zodat de politie meldde dat de NNJ'ers de inbeslaggenomen folders vandaag op konden komen halen.

Na het ophalen van de flyers zetten de NNJ-leden hun uitdeelactie voort. Daarbij werden ze geholpen door de voorzitter van de Nieuwe Nationale Partij, Florens van der Kooi. De NNJ is de jongerenafdeling van de NNP, die alom gezien wordt als een extreem-rechtse partij.

De zes werden vorige week zaterdag gevolgd door een cameraploeg van het televisieprogramma NOVA. De politie meldde eerst dat NOVA de jongeren had uitgenodigd de folders uit te delen. Later trok de politie die beschuldiging weer in.

In eerste instantie viel de politie over de leuze TEGEN islamisering van Nederland. Eigen volk weer eens eerst. In NOVA zei Meindert Fennema, hoogleraar 'migratie en etnische studies' aan de Universiteit van Amsterdam, eerder al dat volgens hem die tekst onder de vrijheid van meningsuiting viel.

Zweeds leger werkt alleen nog op kantoortijden

Dangerous_Dave1 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ook in Zweden moet bezuinigd worden, de regering wil voorkomen dat er een begrotingstekort ontstaat. Zo moet het Zweedse leger 50 miljoen euro besparen. Om dit bedrag daadwerkelijk te kunnen bezuinigen werken de Zweedse strijdkrachten de rest van dit jaar alleen nog maar tijdens kantooruren.

Verder zullen de patrouillevluchten van gevechtsvliegtuigen tot een minimum beperkt worden en zal men bij oefeningen geen zware munitie meer gebruiken. Verder zal het leger marineschepen gewoon in de havens houden en zal men een deel van de voertuigen niet meer gebruiken.

Britten trotseren de oceaan

De tijden dat de oceanen nog werden overgestoken in kleine, gammele bootjes zijn nog niet voorbij. Vijf Britse waaghalzen durfden het aan om met hun 10 meter lange rubberboot, de Atlantische Oceaan over te steken. Onder leiding van de 29-jarige Bear Grylls waren ze op 31 juli vertrokken vanuit Halifax, dat aan de oostkust van Canada ligt.

De tocht was niet geheel zonder risico, het stormachtige weer op de oceaan zorgde vaak voor levensgevaarlijke situaties. De boottocht bracht hen langs Groenland, IJsland en de Faer÷er waarna ze in John O' Groats, aan de Schotse kust, aankwamen.

De Britten hebben al eerder een poging gewaagd. In januari 1997 kwamen ze echter niet verder dan Groenland omdat hun boot vastliep in het pakijs. De crewleider, Grylls, is niet zomaar iemand. Hij werd wereldberoemd toen hij als 23-jarige de Mount Everest beklom. Hij is nog steeds de jongste man die de top van de hoogste berg ter wereld bereikte.

Earthstation5: nieuw KaZaA-alternatief

RaJitsu had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nu Stichting Brein driftig met waarschuwingen aan het rondstrooien is, kijken veel Kazaa-gebruikers uit naar een download-alternatief. Varianten op Kazaa, zoals Earthstation5, worden al volop aangeboden.

Het p2p-programma biedt tot op zekere hoogte anonimiteit en wordt gerund vanuit een Palestijns vluchtelingenkamp op de West Bank. De makers van het programma, twee Palestijnse broers die in Engeland wonen, zijn niet bang voor maatregelen van wetshandhavers. De Palestijnse autoriteiten doet nauwelijks iets aan de bescherming van auteursrechten, en als er al actie worden ondernomen dan is dat alleen voor binnenlands auteursrecht. Het project, dat voornamelijk wordt uitgevoerd door Russische programmeurs, wordt gefinancierd door investeerders uit IsraŰl, Saoudi-ArabiŰ en Rusland.

In de bezette gebieden kunnen de makers in alle vrijheid werken aan steeds betere versies van het filesharing-programma. Deze betrekkelijke veiligheid heeft er zelfs toe geleid dat er op de eigen servers van Earthstation5 ook volledige speelfilms en de allernieuwste muziek-cds worden aangeboden.

Crematies op internet te volgen

Nicky had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Iedereen wil graag bij de crematie van een dierbare zijn. Soms is de afstand hier echter te groot voor. Om dan toch afscheid te kunnen nemen, gaat het crematorium Limburg de mogelijkheid aanbieden om de crematie rechtstreeks via het internet te volgen.

De plechtigheid via internet volgen is niets anders dan een extra service van het crematorium. Als familieleden van de overledene ervoor kiezen, krijgen ze een code waarmee ze kunnen inloggen en zo de crematie via internet kunnen volgen. De code is bedoeld als beveiliging, het is namelijk niet de bedoeling dat iedereen zomaar gaat meekijken

Pas over ongeveer 10 weken kunnen nabestaanden voor deze service kiezen. Eerst moet er namelijk nog een site worden ontwikkeld. Ook de grote aula van het crematorium moet worden aangepast. Er komen onder andere internetcamera's en dvd-opname-apparatuur voor beeld en geluid te hangen.

Man bijt neus van vriendin af

Een vrouw in Duitsland houdt nog steeds van haar vriend, ondanks dat hij haar neus afgebeten heeft. De 26-jarige man werd in de eerste instantie tot 18 maanden cel veroordeeld in de rechtbank van Hanover, maar zijn 50-jarige partner heeft hem uiteindelijk vergeven, aldus rechter Beatrix Homann donderdag.

"Ik hou nog steeds van deze man", citeert Homann de vrouw die zes operaties heeft moeten ondergaan om een kunstneus aan te moeten laten brengen. "Hij was alleen maar dronken", citeert Homann aan Reuters.

[update] Rustig verloop demonstratie; rellen na afloop

Censere en nothandy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De demonstratie op het Mercatorplein in Amsterdam naar aanleiding van de dood van een 33-jarige Marokkaan door een politiekogel vorige week, is rustig verlopen. De demonstratie werd georganiseerd door het 'ComitÚ tegen zinloos politiegeweld en discriminatie'.

Er deden zo'n 1500 mensen mee aan de demonstratie. Hoewel de sfeer gespannen was, bleven grote ongeregeldheden uit. Het werd slechts even onrustig toen een vliegtuigje overvloog met de leus "De politie had gelijk".

Na enkele toespraken volgde een protestmars door de buurt. Ook de Arabisch Europese Liga (AEL) ondersteunde de betoging, maar Marokkaanse groeperingen in Amsterdam hebben daar afstand van genomen.

Update 19:09
Na afloop van de demonstratie is het op sommige plaatsen in Amsterdam toch uit de hand gelopen. Enkele groepjes jongeren van in totaal zo'n 30 man trokken door de buurt en vernielden auto's en ramen. De ME heeft zich zoveel mogelijk op de achtergrond gehouden. Er werden zes arrestaties verricht.

Ontvoerders wilden Johnny de Mol kidnappen

De Amsterdamse zender AT5 meldt dat een groep ontvoerders het afgelopen half jaar het plan had om Johnny de Mol te kidnappen. De politie kwam echter al in een vroeg stadium achter dit plan, waarna zij de 24-jarige acteur en presentator waarschuwden.

De ontvoerders hadden na de ontvoering losgeld van de vader van Johnny de Mol, entertainmentondernemer John de Mol, willen eisen. De moeder van Johnny de Mol is Willeke Alberti. De politie heeft geen arrestaties verricht, omdat er "geen uitvoeringshandelingen zijn verricht", aldus een woordvoerder van de politie.

Wolven doden kinderen in India

wolf In de afgelopen drie maanden zijn in Noord-India zeven kinderen door wolven gedood. Meer dan twaalf kinderen werden door de dieren verwond, aldus de plaatselijke autoriteiten. In de provincie Uttar Pradesh houden bange bewoners hun kinderen binnen en houden mannen 's nachts de wacht.

Een boswachter vertelt dat de boswachterij heeft aanbevolen de dieren af te schieten zodra ze weer opduiken. Normaal gesproken vermijden wolven plekken waar mensen zijn, maar doordat er steeds minder bossen zijn, gaan de dieren in de buurt van de dorpen op zoek naar eten. Volgens de boswachter vallen wolven, als er te weinig voedsel is, eerst kleine dieren en dan kleine kinderen aan.

De wolven hebben al zeker 24 dorpen aangevallen. Een groep van 25 jagers maakt nu jacht op de dieren. Inmiddels hebben zij al drie wolven neer weten te schieten, twee andere werden gevangen. Milieuorganisaties reageerden boos op het advies om de wolven af te schieten.

Man schopt zwangere vrouw in buik

road66 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man heeft een 22-jarige, zwangere vrouw gistermiddag in haar buik geschopt. Hij deed dit, omdat de vrouw te indringend naar hem gekeken zou hebben. Het incident deed zich voor in het Bredase winkelcentrum 'De Berg' in de Haagse Beemden.

De vrouw liep rond 13.00 uur met een 18-jarige vriendin door het winkelcentrum, toen de man hen toeriep dat ze niet zo indringend naar hem moesten kijken. Hierop antwoordde een van de vrouwen dat ze zelf wel bepaalde waarheen ze keek, waarna de man het tweetal aanviel.

Er zouden harde klappen en trappen uitgedeeld zijn. De vrouw is met een ziekenwagen naar het ziekenhuis gebracht. Of ze iets aan de mishandeling heeft overgehouden is nog onbekend.

Seksverslaafde snijdt geslachtsdeel af

Melvin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een aan seks verslaafde Duitser heeft zijn eigen penis eraf gesneden. De man had gehoopt zo van zijn seksverslaving af te komen. Dit heeft de Duitse politie bekend gemaakt.

Rond acht uur belde de man een vriend op en vertelde hem dat hij 'iets stoms' had gedaan. De politie trof een hevig bloedende man aan. Hij werd meteen naar het ziekenhuis gebracht, waar men zijn gelachtsdeel weer wilde bevestigen. De man weigerde dit echter. Of zijn wens door het ziekenhuis gerespecteerd is, is niet bekend.

Voordat de man de daad pleegde, had hij zichzelf eerst met wodka moed ingedronken.

Van Hooijdonk scoort eerste doelpunt

Pierre van Hooijdonk had het zich wellicht anders voorgesteld. De Nederlander scoorde afgelopen weekend in zijn tweede wedstrijd de eerste treffer op Turkse bodem.

Fenerbahce nam het vrijdag op tegen Trabzonspor. In de uitwedstrijd mocht van Hooijdonk al na elf minuten aanleggen voor een vrije trap. Van liefst 30 meter kegelde de spits de bal in de touwen. Die treffer volstond ook meteen voor de winst, want gescoord werd er niet meer.

De wedstrijd werd ontsierd door hevige rellen. Fans van beide clubs bekogelden elkaar met stoelzittingen en stenen. De tweede helft begon daardoor met enige vertraging. Er vielen diverse gewonden.

Aardverschuiving bij kazerne in Nepal

nothandy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een aardverschuiving in Nepal heeft aan zeker vijftien soldaten het leven gekost. Naar vijf vermisten wordt nog gezocht. Drie soldaten raakten gewond.

De aardverschuiving deed zich voor in het district Rasuwa, ten noordwesten van de hoofdstad Kathmandu, en werd veroorzaakt door hevige regenval. De militairen lagen in een kazerne te slapen toen het noodweer toesloeg. Hun legerpost raakte volledig bedolven en de resten en enkele huizen verdwenen in een rivier.

Het is niet duidelijk hoeveel soldaten er precies in de kazerne aanwezig waren.

Voormalig dictator Idi Amin overleden

Vision en thetruth hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De voormalige Ugandese dictator Idi Amin is in een Saudisch ziekenhuis overleden. Hij lag al enige tijd op de intensive care van het ziekenhuis. Hij werd 78 jaar. President Yoweri Museveni van Uganda liet eerder weten dat Amin in eigen land begraven mag worden.

Het bewind van Amin (van 1971 tot 1979) geldt als ÚÚn van de bloedigste in de moderne Afrikaanse geschiedenis. Bij zijn aantreden was hij nog populair en kreeg hij van de burgers de koosnaam 'Dada' of 'Big Daddy'. Maar toen bleek dat hij een wrede tiran was en toen de recessie in Uganda toesloeg werd dat 'slachter van Afrika'.

Naar schatting kwamen 300.000 mensen om tijdens het bewind van Amin. Zo'n 100.000 mensen worden nog altijd vermist. In 1979 kwam er een einde aan het bewind van Amin. Hij werd toen door rebellen en het leger van Tanzania verjaagd en vluchtte naar Saudi-ArabiŰ om daar een teruggetrokken bestaan in ballingschap te gaan leven. Amin werd nooit berecht.

Cursus fietsen stelen voor studenten

Een 'masterclass' fietsen stelen maandag voor eerstejaarsstudenten in Nijmegen. De cursus is georganiseerd door de Nationale Fietsersbond.

Tijdens de cursus zal een fietsendief laten zien hoe hij sloten openbreekt, welke rijwielen een makkelijke prooi zijn en welk juist een moeilijke. De Nationale Fietsersbond wil zo aan de eerstejaarsstudenten laten zien hoe je fietsen goed kunt beveiligen tegen diefstal.

Eerstejaarsstudenten zijn traditioneel op grote schaal de dupe van fietsdiefstal, omdat ze vaak onvoorbereid en met te zwakke sloten naar de grote steden komen. Als hun fiets eenmaal gestolen is, kopen ze daarna vaak gestolen fietsen, of opnieuw fietsen zonder goede sloten. De Nationale Fietsersbond wil proberen de diefstalcirkel te doorbreken.

De Fietsersbond hoopt dat alle Nederlandse universiteiten en hogescholen de cursus in 2004 vast op het entreeprogramma zetten.

Exploderende frisdrankflesjes teruggeroepen

Frisdrankenfabrikant Vrumona, gevestigd in Bunnik, roept de 20cl glazen flesjes Sourcy terug. Door een productiefout is de frisdrank in een aantal flesjes gaan gisten, waardoor de dop kan loskomen of erger nog - het flesje kan exploderen.

Dit werd vrijdag bekendgemaakt door Vrumona. Aangeraden wordt om de flesjes niet aan te raken wegens het explosiegevaar. Het gaat om 3.000 kratten Sourcy die in totaal 84.000 flesjes bevatten, uitsluitend bestemd voor de horeca.

De horeca-zaakvoerders onder de FoK!-ers kunnen bellen naar het gratis nummer 0800-0246642 voor instructies.

Charles Bronson op sterfbed

Bazza en Shogo hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De acteur Charles Bronson heeft volgens zijn artsen nog maar enkele dagen te leven. Bronson heeft al twee jaar de ziekte van Alzheimer, maar de afgelopen twee maanden is zijn gezondheid snel achteruit gegaan.

Stuk voor stuk begonnen zijn organen het te begeven, en zijn familie kreeg van de artsen te horen dat ze op het ergste voorbereid moesten zijn.

De 81-jarige acteur heeft duidelijk gemaakt dat hij in alle waardigheid thuis wil sterven. Vrienden van Bronson vertellen dat hij door zijn ziekte niet eens meer weet dat hij ooit een beroemde acteur was.

Bronson werd bekend met rollen in onder andere The Dirty Dozen, The Great Escape en de Death Wish-serie. De laatste film die hij maakte was in 1999.

Borstvergroting op kosten van Uncle Sam

Zph had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een vrouwelijke Amerikaanse marinier is veroordeeld tot veertien maanden cel en een fikse boete. Aanleiding tot de veroordeling is een borstvergroting op kosten van haar werkgever.

De vrouw gebruikte een creditcard van het leger om naast haar borstvergroting ook een auto, motor en meubilair te financiŰren, in totaal zo'n 129.000 dollar.
Volgens een onderzoek verliest het Pentagon jaarlijks circa vijf miljoen dollar door dergelijke misbruiken.

PvdA Leeuwarden wil Turks als rijkstaal

ARIE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De PvdA Leeuwarden komt met een opmerkelijk voorstel: de partij wil dat allochtone talen als rijkstaal worden herkend, op voorwaarde dat ze levend zijn, zo verklaart PvdA-raadlid E. GŘlbasar. PvdA Leeuwarden pleitte in de Tweede Kamer ook al voor het behoud van het Onderwijs in Allochtone Levende Talen of OALT.

De OALT-leerkrachten, waartoe ook GŘlbasar behoort, zullen medio 2004 hun baan verliezen omwille van bezuinigingen. PvdA Leeuwarden wil echter dat Turks, Arabisch en de taal gesproken door de Marokkaanse Berbers dezelfde status krijgen die het Fries nu heeft. "Allochtone kinderen moeten in Friesland Fries leren terwijl ze hun eigen moedertaal niet onderwezen krijgen", aldus GŘlbasar. Als bovengenoemde talen dezelfde status als het Fries kregen, zou dat betekenen dat er extra geld vrijkomt voor het onderwijs in deze talen.

Zo'n 300.000 mensen hebben de Friese taal als moedertaal. Er zouden in Nederland echter 460.000 mensen met het Turks en 400.000 mensen met het Marokkaans als moedertaal zijn. Het Fries vormt op de Friese basisscholen een vast en verplicht onderdeel van het lespakket. OALT-leerkrachten geven op basisscholen les in de moedertaal van allochtone kinderen. Dit met de bedoeling de kinderen beter Nederlands te laten leren. Op dit ogenblijk zijn er 1400 OALT-leerkrachten.

De Algemene Onderwijsbond (AOB) verloor in juni reeds een rechtszaak over het OALT-onderwijs tegen het ministerie van onderwijs. Volgens de rechter in Den Haag zijn de schoolbesturen verantwoordelijk voor het ontslag van de docenten. Ook omdat de onderhandelingen met het ministerie over een sociaal plan voor de bewuste docenten mis liepen, overweegt de vakbond nu om tegen de basisscholen te gaan procederen, aldus AOB-woordvoerder R. Sikkes.

Stenengooier snelweg aangehouden

sadass had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft donderdag een 26-jarige Zettenaar aangehouden die sinds een paar maanden regelmatig stenen en zelfs brokken beton naar automobilisten op de A15 gooide. De aanklacht luidt "poging tot doodslag".

Vanaf februari kreeg de politie meldingen van maar liefst veertien automobilisten, wiens auto's schade hadden opgelopen door de praktijken van deze man. Dit gebeurde steeds bij een viaduct op de A15 Rotterdam - Ewijk ter hoogte van Dodewaard. Als bij wonder deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Na de oproepen ging de politie enige tijd postvatten in de buurt van de viaduct, ook voerde de politie een buurtonderzoek uit. Dit leverde het kenteken van de brommer van de man op. Hij is vrijdag voorgeleid aan de justitieofficier in Arnhem.

Tweelingenfenomeen in India

In de Indiase staat Uttar Pradesh ligt het kleine stadje Umri met ongeveer 800 inwoners. Hier wonen maar liefst 40 paar identieke tweelingen. Volgens genetici is dit de grootste tweelingenpopulatie van India, en waarschijnlijk ook ter wereld. Dit is ook niet vreemd als je bedenkt dat in Nederland 1/80 van de geboorten een tweeling is.

Wetenschappers van het Centrum voor Cellulaire en Moleculaire Biologie in Hyderabad onderzoeken DNA-materiaal en bloedstalen van enkele tweelingen om zo meer te weten te komen over dit bijzondere verschijnsel. Een mogelijke verklaring voor het verschijnsel is het feit dat de inwoners van Umri trouwen binnen de dorpsgemeenschap, wat weer leidt tot een hoge mate van inteelt.

De onderzoekers zullen de genen van de tweelingen aan een uitgebreid onderzoek onderwerpen. Op die manier proberen ze te weten te komen welk gen verantwoordelijk is voor het tweelingenfenomeen, en of deze tweelingen vatbaarder zijn voor ziektes dan "normale" mensen.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
review
Remnant II
special
Random Pics van de Dag #1048
review
Payday 3
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
©FOK.nl e.a.