Puntverlies voor PSV en Roda JC

De kop is er af, de eerste wedstrijd van het seizoen 2003-2004 eindigde in een 2-2 gelijkspel. In Kerkrade hielden Roda JC en PSV elkaar in evenwicht.

PSV begon sterk aan het duel, Mateja Kezman -wie anders- scoorde al na twaalf minuten de openingstreffer. Roda JC antwoordde via Yannis Anastasiou, die, nadat hij was neergelegd door John de Jong, de penalty verzilverde. Vlak voor rust scoorde Kevin van Dessel met een schuiver van afstand de 2-1.

PSV kwam andermaal goed uit de kleedkamer, wederom Kezman schoot de bal binnen. Na de tweede gele kaart voor Eric Addo, kwam Roda JC onder druk te staan. Rommedahl schoot op de lat. Vlak voor tijd moest ook Fatih Sonkaya van Roda JC nog met zijn tweede gele kaart voortijdig naar de kleedkamer. De 2-2 stand bleef echter onveranderd op het bord.

Scheidsrechter Bossen zette met overige gele kaarten voor Senden, De Jong en Van Bommel hopelijk niet de toon voor dit seizoen. Het duel leek niet dermate onvriendelijk.