Verdachte van Brunssumse moord opgepakt

Psycho_Taz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen woensdagavond werd in het Limburgse Brunssum een lijk gevonden. Het lichaam werd gevonden in de achtertuin van een woning aan de Voorstraat. Volgens de politie is het slachtoffer, de 32-jarige Roy Koeblal uit Heerlen, doodgestoken.

Inmiddels heeft de politie een mogelijke dader opgepakt. Het gaat om de 36-jarige eigenaar van het huis aan de Voorstraat. De man zorgde wel vaker voor problemen en staat in de buurt bekend als een kleine crimineel. Zijn buren verdenken hem dan ook van de moord op Koeblal. De man wist dat er naar hem gezocht werd, en nam donderdagavond zelf contact op met de politie. Daarop werd hij aangehouden in Ohé en Laak, waar hij zich schuilhield.

In de eerste verklaring die hij bij de politie aflegde, heeft de verdachte bekend dat hij de Heerlenaar doodgestoken heeft. Waarom hij het gedaan zou hebben, is nog niet bekend. Maandag zal de man in Maastricht voorgeleid worden voor de officier van justitie. Voor het onderzoek in deze zaak krijgt de politie van Limburg-Zuid hulp van zeven andere rechercheurs, drie van de marechaussee en vier uit de regio's Brabant en Limburg-Noord.