Microsoft verhuist updatesite naar Linux

PIM4EVER, Mikker en tripleforce hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanwege de snelle opmars van de Blaster-worm, heeft Microsoft besloten dat hun updatesite, het waarschijnlijke doelwit van de worm, vanaf nu zal worden gehost op een Linux-machine.

De worm zorgt ervoor dat alle besmette computers samen een serie dDOS-aanvallen zullen uitvoeren op de site Windowsupdate.com. De eerste van die aanvallen wordt morgen verwacht. Die site draaide tot gisteren op een Windows Server 2003-systeem bij Microsoft, maar sinds vandaag is de site overgebracht naar Akamai, een van de grootste hostingbedrijven ter wereld. Daar heeft de site nu ook een ander ip-adres. Microsoft investeerde overigens in 1999 al in Akamai, terwijl dat bedrijf voor zijn hostingactiviteiten gebruik maakt van Linux-systemen.

Beveiliging belangrijker dan gezichtsverlies

Martijn Mooijman, beveiligingsexpert van Obit, denkt dat Microsoft het gezichtsverlies dat het door deze actie lijdt op de koop toe neemt. "Ze nemen blijkbaar het zekere voor het onzekere nu een aanval dreigt en hebben de site snel ondergebracht bij iemand die het wel denkt aan te kunnen. Microsoft wil niet het risico nemen dat de rest van zijn netwerk in een eventuele crash van Windowsupdate.com wordt meegezogen."

De site Windowsupdate.com is vandaag niet bereikbaar vanwege de 'verhuizing'. Mensen die toch een update willen, kunnen gebruik maken van de volgende site: http://windowsupdate.microsoft.com.