Nieuwste trend in de VS: voetfacelift

River had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het land van de onbegrensde mogelijkheden kunnen vrouwen sindskort duizenden dollars betalen om hun voeten te laten aanpassen. Zo kunnen ze voortaan de felbegeerde superhoge hakken van topdesigners als Manolo Blahnik en Jimmy Choos dragen. Om creaties van deze ontwerpers te dragen moet je over slanke en fijngevormde voeten beschikken. Vrouwen die die niet van nature hebben, kunnen zich hiervoor laten behandelen in een kliniek.

De behandelingen gaan erg ver; teenbotjes worden verwijderd, voeten in de gewenste vorm gesculptuurd en zelfs liposuctie (het wegzuigen van vet) wordt toegepast. Suzanne Levine, chiropodist in New York, vertelt in de Engelse krant Daily Mail dat zij het nog nooit zo druk heeft gehad. Voor 300 dollar spuit zij collageen in voetzolen.

Voor zover bekend zijn dit soort cosmetische ingrepen in Nederland nog niet gedaan. Chris Visser, die in het bestuur zit van de Stichting Loop wijst de nieuwe trend af. "Ik ben er absoluut geen voorstander van. Het is uiterst ongezond." Hoewel de ingrepen niet meteen schadelijk zijn, hebben ze volgens Visser uiteindelijk verregaande lichamelijke gevolgen. "Voeten zijn immers de basis van je lichaamshouding. Als je daar wat aan verandert, leidt dat tot een andere stand van je knieën, je rug en je nek. Hierdoor kunnen spieren en gewrichten overbelast raken."